שתף קטע נבחר

מחלוקת באחים המוסלמים: "אין מוכנות למלחמה"

בכירי התנועה במצרים התכנסו לדיון חירום לנוכח המבצע בעזה. היו שסברו כי יש להעלים עין מהברחות נשק לרצועה, אך סגן המדריך הכללי התנגד בתוקף בטענה שהדבר עלול להצית מלחמה עם ישראל, שהצבא לא מוכן אליה ושלא תתקבל ברחוב

ההנהגה החדשה במצרים מתלבטת כיצד לנהוג לנוכח מבצע "עמוד ענן" המעמיד אותה בדילמה הן מבחינת יחסיה עם תנועת חמאס, שותפתה האידיאולוגית, והן מבחינת יחסיה עם ישראל, כשברקע – משבר כלכלי כבד. בדיון חירום שערכו אמש (שבת) בכירי תנועת האחים המוסלמים בקהיר נחשפו חילוקי דעות בנוגע לאפשרות להעלים עין מהכנסת נשק לחמאס ברצועה והועלה חשש כי הדבר יוביל למלחמה עם ישראל.

 

מבצע "עמוד ענן " - לכל העדכונים, הפרשנויות, התמונות והסרטונים

 

אתר העיתון המצרי "אל-אהראם" שופך היום אור על פרטי הדיון. גורם בתנועת האחים המוסלמים סיפר כי בדיון עלו שתי עמדות מנוגדות. הראשונה דרשה שהמשטר יעלים עין מהכנסת כלי נשק לרצועת עזה ומסיוע לארגונים שם בכסף ובנשק. אולם היא התקבלה בהתנגדות תקיפה מצד חיירת א-שאטר, לשעבר מועמד התנועה לבחירות לנשיאות וסגנו הראשון של המדריך הכללי של הארגון.

 

א-שאטר, בתקופת המועמדות לנשיאות (צילום: AP) (צילום: AP)
א-שאטר, בתקופת המועמדות לנשיאות(צילום: AP)

הפצצות בעזה (צילום: AP) (צילום: AP)
הפצצות בעזה(צילום: AP)

הריסות בעזה (צילום: AP) (צילום: AP)
הריסות בעזה(צילום: AP)

הריסות בעזה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הריסות בעזה(צילום: רויטרס)

 

"אי אפשר להסתיר העלמת עין כזו וזה יגרום ללשכת הנשיאות המצרית להיות במבוכה קשה אל מול הקהילה הבינלאומית ובייחוד מול ארה"ב, שמצרים מפעילה עליה לחצים כדי להכריח אותה

לעצור את ההתקפות ברצועת עזה", כך, על פי המקור, אמר א-שאטר לנוכחים. הוא הוסיף כי תמיכה של מצרים בפלגים הפלסטיניים על ידי נשק עלולה להצית מלחמה בין מצרים לישראל.

 

לדברי המקור, א-שאטר אמר כי החזרת השגריר המצרי מישראל היא הפעולה הטובה ביותר שנקטה מדינה ערבית ואיסלאמית והדבר גרם לאזרחי מצרים להתגאות במדינתם. הבכיר בארגון האחים המוסלמים צוטט כמי שאומר שכניסה של מצרים למלחמה עם ישראל היא דבר שאינו מתקבל על הדעת ברחוב המצרי. א-שאטר הוסיף כי המנגנונים שמסייעים לנשיא מצרים מוחמד מורסי מסרבים לכניסה למלחמה כעת מכיוון שצבא מצרים לא מוכן במידה מספקת, מאחר שעסק לאחרונה בעיקר במצב הביטחוני שהידרדר לאחר המהפכה.

 

א-שאטר אמר גם כי המצב הכלכלי לא מאפשר למצרים להיכנס למלחמה. הוא הדגיש כי ההשלכות של כל מלחמה אזורית שמצרים תהיה חלק ממנה יהיו קשות מבחינה כלכלית עבור מצרים, וגם מבחינת העתיד הפוליטי של ארגון האחים המוסלמים בטווח הקרוב והרחוק.

 

הגורם שנכח בפגישה סיפר שהשתתף בה גם סגנו של נשיא מצרים לענייני חוץ,

עיסאם חדאד, שטען שלשכת הנשיאות נמצאת בקשר עם ארה"ב וכי הלחצים של קהיר על וושינגטון ומספר מדינות באירופה גרמו לישראל להתמקד בפעילי ההתנגדות (ארגוני הטרור בעזה – ר"ק) ולא באזרחים.

 

הפגישה הסתיימה בהסכמה לאפשר לנשיאות מצרים לפעול לפי השינויים בשטח ובהתאם לעמדת המנגנונים שמסייעים לה, ולהסתפק בסיוע לרצועה בדלק, מזון ועוד צרכים בסיסיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
א-שאטר. השלכות של מלחמה יהיו קשות
צילום: רויטרס
מומלצים