שתף קטע נבחר

עמוד ענן: האם אנחנו צפויים גם הפעם לבייבי בום?

האזעקות התכופות והשהות הממושכת עם בן הזוג, הילדים והשכנים במקלט או בממ"ד פוגעות קשות בתחושת האינטימיות וביכולת להעניק את החיבוק החם שכולנו זקוקים לו. הסקסולוג עידן מילצ'ר מציע להפוך את ימי הלחימה למשחק מקדים לזוגיות

הסיסמה "עשו אהבה ולא מלחמה" מלווה אותנו מקדמת דנא, אך מה באמת קורה לנו במצבי לחץ כפי שאנו חווים בימים אלו? כיצד ניתן לקיים יחסי מין בזמן שהות במקלט? איך אפשר להביע אהבה בחלל צפוף, לצד הילדים, ללא כל אפשרות לאינטימיות? והאם בכלל היצר המיני עובד בימי מלחמה?

 

בימים אלה של מבצע "עמוד ענן" רמת החרדה שלנו עולה באופן טבעי, שכן בני האדם בנויים קודם לשרידה ולא לרבייה. בזמן מלחמה יש פעילות הורמונלית מוגברת, תולדה של הדחק שבו אנו נמצאים ואשר מפחיתה את החשק המיני ופוגעת ביכולת התפקוד שלנו.

 

איך להרגיע את הגוף?

  

עם זאת, נראה שבעוד תשעה חודשים לא נצפה בתופעת ה"בייבי-בום" האופיינית בדרך כלל לימי מלחמה, כיוון שהיקף הפעילות אצל חיילי המילואים לא הביא ככל הנראה לקיום מוגבר של יחסי מין לפני היציאה לשדה הקרב. בנוסף, נראה שלפחות חלק מחיילי המילואים אינם נשלחים כרגע ביודעין לפעולה קרקעית אלא לתפקידים תומכים שונים ולאימונים בסמוך לגבול, לכן התופעה מעט שונה ממלחמה רגילה.

 

תופעת ה"בייבי בום" מתאימה יותר למלחמות אשר בהן מגויס רוב העם, ולפני היציאה לקרב או בזמן הפוגה וחופשה מקיימים יחסי מין המחזקים את הקרבה ופורקים מתחי מלחמה. במצב כזה, תשעה חודשים לאחר המלחמה ישנו "בום" חיובי של תינוקות חדשים, ולא אותו בום של פגיעת טיל או יירוט של כיפת ברזל.

 

חשוב לזכור כי תחושת לחץ עלולה להוציא אגרסיות ותוקפנות אחד כלפי השני ולהציף מתחים בין בני הזוג, ולהיות זה עם זה 24 שעות ביממה (ולא במועדון נופש במלון) זו משימה כמעט בלתי אפשרית. החרדה מורידה את התשוקה והזקפה, שהרי בזמן לחץ הכל מתכווץ, אך כדאי למנף את ימי הלחימה לבנייה ולחיזוק הקשר הזוגי.

 

במלחמה כמו במלחמה, ובחיים כמו בחיים, יש לנסות ולשמור על שגרה למרות הלחצים והחרדות. נכון שקשה להתמזמז בממ"ד או בחדר המדרגות ליד השכנים והילדים, ורבים מתביישים ממה שהשכנה הפולנייה תגיד, אבל אין זו סיבה לוותר ברגעים כאלה על קרבה, חום, אינטימיות ומגע.

 

אמנם המרחב המוגן שומר על גופנו ועל חיינו, אך חיק המשפחה הוא המקום הבטוח ביותר לשמירת נפשנו וביטחוננו. זוגיות בוגרת, אשר יש בה יכולת הקשבה, הכלה וויתור היא אשר תביא לחיזוק עמודי היסוד של הקשר. תקשורת מרגיעה בזמן שלום ובזמן מלחמה היא המפתח לקרבה אינטימית אשר יכולה להיות מנת חלקם של כל בני המשפחה.

 

עשרות מחקרים מראים את חשיבות המגע לבריאתנו הגופנית והנפשית כאחד. חיבוק, ליטוף, חום וקרבה הדדית (גם עם הילדים) חשובים מאוד בימים אלו, ואל לנו לתת ללחץ להשכיח את זה. סבלנות וסובלנות, מתן דוגמה אישית לילדים, הקשבה ורגישות לחרדותיהם יהוו גשר לזוגיות ולמשפחתיות טובה יותר - ומלחמתנו תצא בשכרנו.

 

חשוב לתכנן מה כולנו יכולים לעשות יחד בממ"ד, כמו משחקים משפחתיים, אמצעים המאפשרים תחושת שליטה וכמובן מגע הדדי. נשיקה וליטוף יהוו את המשחק המקדים למה שיקרה מאוחר יותר, כשתגיע סוף סוף אזעקת ההרגעה, כי ישנה כיפת ברזל המגינה עלינו - ויש חיבוק פלדה השומר על זוגיותו.

 

הכותב הוא מנהל מרפאת סקסולוגיה אנאורגנית גברים במרכז הרפואי תל אביב




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להיות יחד 24 שעות זאת משימה כמעט בלתי אפשרית
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים