שתף קטע נבחר

הבורסה לא התרגשה מעזה: עלתה השבוע ב-2%

בסיכומו של שבוע סיימה הבורסה המקומית בעליות שערים נאות בכל המדדים המובילים. מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 עלו בכ-2.47% ובכ-2.2% בהתאמה. מדד הנדל"ן עלה בכ-4.5% ומדד הבנקים התחזק בכ-3.36%. כלל ביוטכנולוגיה זינקה בכ-21%

יחסית למצב הגאו פוליטי המתדרדר ולמתח הקיומי בו חיו תושבי ישראל בשבוע האחרון בשל מבצע "עמוד ענן" וההפצצות הבלתי נגמרות של החמאס על ערי הדרום והמרכז, חוותה הבורסה המקומית שבוע מסחר רגוע וחיובי במיוחד.

 

 

במהלך השבוע פרסמו חברות ציבוריות רבות דוחותיהן לרבעון השלישי של השנה ובגזרת המאקרו נציין את מדד המחירים לצרכן (שפורסם ביום ה' שעבר, לאחר שעות המסחר) שהפתיע בירידה קלה של 0.2% ואת נתון צמיחת התמ"ג לרבעון השלישי במשק שאכזב בעלייה של 2.9% בלבד. גם בחו"ל, מרבית מדדי המניות המובילים סגרו שבוע חיובי, על רקע תחילת המו"מ בארה"ב בנוגע ל"מצוק הפיסקאלי" ולמרות הבעיות ההולכות ונערמות באירופה שאף הובילו להורדת דירוג לצרפת ע"י חברת הדירוג מודיס'.

 

פגיעה ישירה בראשון לציון (צילום: AP) (צילום: AP)
פגיעה ישירה בראשון לציון(צילום: AP)

 

ביום חמישי בשבוע שעבר בשעות אחר הצהריים, לאחר סגירת המסחר, פורסם מדד המחירים לצרכן לחודש אוקטובר שהפתיע בירידה של 0.2%, בניגוד לתחזיות האנליסטים שצפו עלייה של כ-0.1%. מעיון במרכיבי המדד עולה כי הירידה נובעת בעיקר מירידות במחירי הדלק (ירידה של 3.6% שתרמה 0.16%-), הירקות הטריים (ירידה של 6% שתרמה 0.1%-), הפירות הטריים (ירידה של 2.1%) ושירותי הדיור (ירידה של 1% שתרמה 0.2%-). בנוסף, נרשמה ירידה במחירי התחבורה (1.4%-) והחינוך (0.5%-).

 

מנגד, נרשמו עליות בסעיפי ההלבשה וההנעלה (5.5%), המזון (1%), הבריאות (0.5%) ואחזקת הדירה (0.2%). הפתעה נרשמה במדד מחירי הדיור שירד ב-0.8% בניגוד לציפיות לעלייה. מתחילת השנה עלה מדד המחירים לצרכן ב-1.9%.

 

יום א'

לאחר סופ"ש של לחימה בדרום, נפתח יום המסחר הראשון של השבוע במגמה מעורבת עם נטייה לעליות שערים במדדים המובילים, בדומה למגמת המסחר המעורבת בשוקי חו"ל בסופ"ש, כשבמוקד העניינים תחילת המו"מ למציאת הפתרון למצוק הפיסקאלי בארה"ב. במהלך היום, פורסם נתון צמיחת התמ"ג במשק לרבעון השלישי, שעלה ב-2.9% והראה על ירידה בצמיחה לעומת הרבעונים הראשונים השנה. על אף המשך מבצע "עמוד ענן" בעזה, התחזקה המגמה החיובית בבורסה המקומית והמדדים המובילים סגרו את היום בעליות שערים נאות בהובלת מניות הגז והנפט. מחזור המסחר שהיה נמוך מהרגיל הסתכם בכ-425 מיליון שקל.

 

יום ב'

ביום ב' נפתח המסחר בבורסה המקומית ביציבות עם נטייה לעליות שערים קלות, בדומה למגמה החיובית בשוקי אסיה. במהלך היום, בעקבות הסנטימנט החיובי באירופה ובחוזים העתידיים בארה"ב, התחזקו העליות והבורסה סיימה את היום בעליות שערים, כשגם הפעם המשיכו להוביל את המגמה מניות הגז והנפט. מחזור המסחר הסתכם בכ-720 מיליון שקל.

 

יום ג'

יום המסחר השלישי של השבוע נפתח בעליות שערים קלות, בהמשך לעליות החדות בארה"ב ושוקי אסיה. במהלך היום, בעקבות הסנטימנט השלילי מאירופה בעקבות הורדת הדירוג של צרפת ע"י סוכנות הדירוג מודיס', התהפכה המגמה והבורסה עברה לירידות שערים, שהתמתנו מעט לקראת הסגירה ובסיום ננעלו המדדים המובילים במגמה מעורבת, כשמדד הבנקים מוביל את הירידות וסקטור מניות התקשורת את העליות. מחזור המסחר הסתכם בכ-830 מיליון שקל.

 

יום ד'

ביום ד' נפתח המסחר במגמה חיובית, בדומה למגמת המסחר באסיה ולסגירה היציבה בארה"ב, לאחר נאומו של בן ברננקי, יו"ר הפדרל ריזרב. במהלך היום, דקות ספורות לאחר הפרסום על הפיגוע באוטובוס בלב תל אביב ובשל החשש מכניסה קרקעית ולהחרפת המצב בדרום, ביצעו המדדים המובילים תפנית חדה ועברו לירידות של עד 1%.

 

הפיגוע באוטובוס בתל אביב (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
הפיגוע באוטובוס בתל אביב(צילום: Gettyimages)

 

עם זאת, לקראת סיום המסחר וככל שהתבהרה התמונה על היקף הפיגוע ועל המגעים להפסקת אש, חזרו המדדים לעליות והבורסה סגרה את היום בעליות שערים קלות בהובלת מניות התקשורת ובמחזור מסחר שהסתכם בכ-880 מיליון שקל. בצד הכלכלי, עונת דו"חות החברות לרבעון השלישי בעיצומה ובין השאר, פרסמו היום את דוחותיהן החברות כיל, שטראוס, פרטנר, רמי לוי ועזריאלי.

 

יום ה'

ברקע להפסקת האש שהושגה בין ישראל והחמאס לאחר שבוע של לחימה, ובהמשך לסגירה החיובית בארה"ב ובאסיה, נפתח יום המסחר האחרון של השבוע בעליות שערים נאות. במהלך היום התמתנו במעט העליות והמדדים המובילים סיימו את היום בעליות שערים מתונות בהובלת מניות התקשורת שהמשיכו את המגמה השבועית של עליות שערים נאות. מחזור המסחר הסתכם היום בכ-865 מיליון שקל.

 

בסיכומו של שבוע סיימה הבורסה המקומית בעליות שערים נאות בכל המדדים המובילים. מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 עלו בכ-2.47% ובכ-2.2% בהתאמה. מדד הנדל"ן עלה בכ-4.5% ומדד הבנקים התחזק בכ-3.36%. מדד הטכנולוגיה הוסיף כ-1.5% לערכו והוביל את העליות מדד התקשורת שזינק בכ-5.65%.

 

מבין המניות בלטה השבוע לטובה מניית כלל ביוטכנולוגיה שעלתה בכ-21.7%. מנגד בלטה לשלילה מניית אלוט תקשורת שירדה בכ-3.8%.

 

אגרות חוב

בסקטור אג"ח הממשלתיות, לאחר פרסום מדד המחירים לצרכן, חוו המשקיעים ירידות קלות בעקום הצמוד, בעיקר בחלקו הקצר ואילו העקום השקלי עלה קלות, בעיקר בחלקו הארוך.

 

בסקטור אג"ח הקונצרניות היינו עדים לשבוע של ירידות קלות במדד התל בונד 20 שירד בכ-0.18%, ועליות נאות במדד התל בונד השקלי שהתחזק בכ-0.59%.

 

בגזרת ההנפקות, חברת החשמל הרחיבה סדרת אג"ח בשלב המוסדי ובית ההשקעות דש-אייפקס הרחיב סדרת אג"ח בשלב הציבורי והמוסדי.

 

הכותב הינו עובד באדמונד דה רוטשילד ניהול תיקי השקעות בע"מ ("החברה"), העוסקת בניהול השקעות ובשיווק השקעות. אין באמור משום הצעה, המלצה ו/או שידול לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע כלשהם. הכותב, החברה ו/או חברות קשורות שלה, ו/או קרנות נאמנות שבניהולן, עובדיהן,נושאי משרה, בעלי שליטה בהם, עשויים להחזיק לרכוש ו/או למכור ני"ע המתוארים בכתבה ו/או שיש להם זיקה אחרת לני"ע, כולם או חלקם, אחרי, במהלך או לפני פרסום הכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים