שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

סכסוך שכנים בשרון: חנה בחניה של השכן - ונורה

סכסוך שכנים שהתחיל בוויכוח על מרזב, הגיע לזירת החניה והפך לעימות פיזי - במהלכו האחד ירה ברגלו הימנית של האחר. ביהמ"ש גזר על היורה לשלם לפצוע פיצוי בסך 20 אלף שקל, אך הפצוע הגיש לבית המשפט גם תביעה נזיקית. האם ניצח?

עוד סכסוך שכנים על חניה: שכנים מאזור השרון הסתכסכו ביניהם על מיקום פתח יציאת המרזב, שיורד מגג דירתו של האחד - לחצר ביתו של האחר. הסכסוך המשיך לאחר שבעל החצר החנה את רכבו בחניית אשת השכן, מה שהוביל למאבק פיזי בין השניים.

 

פסקי דין נוספים בערוץ הנדל"ן :

סכסוך שכנים בבני ברק: למי שייכת החניה בחצר

סירבה לקבל דירה מקבלן: "לא ראויה למגורים"

סכסוך בבצרה: האם השכן זייף אישור בנייה?

 

המאבק הפיזי הפך לאלים יותר ויותר, ובשלב מסוים ירה השכן באקדח שהיה ברשותו שתי יריות לעבר בעל החצר, כאשר אחת מהן פגעה ברגלו הימנית. בעקבות זאת הוא נזקק לניתוח שחזור העורק הראשי ולהוצאת רסיסים.

 

לאחר שבתיק הפלילי שהתנהל נגד השכן שירה, הוא חויב בפיצוי בעל החצר בסך 20 אלף שקל, הגיש בעל החצר נגד השכן גם תביעה נזיקית לבית משפט השלום בכפר סבא. בתביעה טען בעל החצר שנורה כי מאז האירוע מצבו הפיזי ירוד, הוא נמצא בסערות רגשות ונקלע לקשיים כלכליים, וכי השכן כלל לא הפנים את חומרת מעשיו.

 

השכן טען, מצדו, כי למעשה נאלץ לירות מתוך הגנה עצמית, כיוון שבעל החצר תקף אותו ואת רעייתו. הוא אף תיאר את קשייו ואת סבלו בעקבות המאסר שנגזר עליו בתיק הפלילי, ואת נסיבות חייו הקשות ובהן מצבו הרפואי והכלכלי הירוד.

 

לפעמים מעדיפים להתפשר

לאור הסכמת הצדדים כי בית המשפט יפסוק על דרך הפשרה, חייבה השופטת מירב בן-ארי את היורה לשלם לבעל החצר פיצוי בסך 18,800 שקל, בנוסף לפיצוי שנפסק בהליך הפלילי. כמו כן, השופטת חייבה את היורה בהוצאות משפט בסך 700 שקל ובהוצאות שכר טרחה של עורך דין בסך 4,500 שקל.

 

לדברי עו"ד טל קדש המתמחה בתחום הנזיקין, "במקרה המתואר בפסק הדין, אחריות הנתבע במישור הפלילי אינה שנויה במחלוקת - והיא עולה באופן חד משמעי לנוכח הגשת כתב האישום והכרעת הדין המרשיעה שניתנה בעניינו בהליך הפלילי".

 

לדבריו, "במקרים רבים עולה ההרשעה בדין הפלילי כהתרשלות גרידא במישור האזרחי, וסוללת את הדרך להגשת תביעה אזרחית. מכוח זאת חלה על הנאשם שהופך לנתבע בהליך האזרחי אחריות, על פי כל דין ומכוח דיני הנזיקין, לפצות את התובע בגין כל נזקיו".

 

עו"ד קדש מסביר כי "חשוב להדגיש שהפיצוי שנפסק לחובת הנאשם בהליך הפלילי, אינו סוגר את הדלת בפני התובע למצות עם הנאשם גם במסגרת הליך אזרחי, כפי שנעשה בפועל. לדעתי, הפיצוי בסך 18,800 שקל בסופו של דבר לטובת התובע הוא נמוך יחסית, ומשקף את כאבו ואת סבלו של התובע והוצאותיו הרפואיות. עם זאת, אם בשל הירייה הייתה נותרת לתובע נכות צמיתה - שיעור הפיצויים היה גבוה יותר משמעותית".

 

לעיון בפסק הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים