שתף קטע נבחר

וול סטריט ננעלה בירידות; דאו ג'ונס איבד 0.7%

מדד נאסד"ק איבד 0.3% ו-S&P 500 נחלש ב-0.5% אחרי שמנהיג הרוב בסנאט הביע אכזבה מהתקדמות הדיונים על התקציב האמריקאי. יצרנית הבלאקברי RIM צללה ב-10.5%; גזית גלוב איבדה 1.7% אחרי פרסום דו"חותיה. מחיר הנפט ירד ב-0.6% ל-87.18 דולר לחבית

לאחר שבמהלך מרבית היום התנהל המסחר בוול סטריט במגמה מעורבת, ננעל היום (ג') המסחר בירידות אחרי שמנהיג הרוב בסנאט הביע אכזבה מהדיונים על התקציב שמטרתן להימנע מהצוק הפיסקאלי המאיים על כלכלת ארה"ב.

 

מדדים וסחורות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.69% ל-12,878.13 נקודות. מדד נאסד"ק ירד ב-0.3% ל-2,967.79 נקודות. מדד S&P 500 ירד ב-0.52% ל-1,398.95 נקודות.

 

במסחר בבורסת הסחורות בניו-יורק ירד היום מחיר הנפט ב-0.6% ל-87.18 דולר לחבית. מחיר הזהב ירד ב-0.4% ל-1,742.3 דולר לאונקייה.

 

ברקע המסחר

מנהיג הרוב בסנאט האמריקאי, הארי ריד, אמר כי הוא "מאוכזב" מכך שלא הושגה התקדמות בשיחות האחרונות בין הדמוקרטים לרפובליקנים בנושא התקציב. 

 

דובר הבית הלבן, ג'יי קרני הכחיש היום כי השיחות על הפחתת הגירעון נקלעו למבוי סתום. בתדרוך היומי לעיתונאים בבית הלבן, קרני אמר כי השמועות לגבי כך שהשיחות על התקציב "התפוצצו" אינן נכונות. "הצוות שלנו ממשיך בדיונים עם עמיתיהם בקונגרס בעניין זה... אנחנו מאמינים שאנחנו יכולים להגיע להסכמות", אמר קרני.

  

ההנהגה האמריקאית מוכרחה למצוא פיתרון לבעיית הצוק הפיסקלי שתצוץ עוד 34 ימים עם תחילת 2013. מדובר בעצם בפקיעת תוקפן של הטבות מס וקיצוצים פדרליים רוחביים. תחולת החוקים הללו צפויה לגרוע כ־600 מיליארד דולר מהכלכלה, הכורעת גם כך תחת נטל גירעון מעמיק. אם לא תימנע צניחה חופשית בתחילת 2013, כלכלת ארה"ב צפויה לזעזועים קשים ואף למיתון, שעלול לגרור השלכות גלובליות.

 

אחרי 12 שעות של דיונים, שרי האוצר של האיחוד האירופי, נציגי קרן המטבע הבינ"ל והבנק המרכזי של אירופה הגיעו ל"נוסחה" שתמנע מיוון להגיע למצב של חדלות פירעון.

  

שרי האוצר של גוש האירו הסכימו להפחית את תשלומי הריבית על ההלוואות שנטלה יוון ולדחות את ההחזר בעשור. כמו כן, הוסכם להעביר ליוון 43.7 מיליארד אירו בשלבים כאשר 34 מיליארד אירו יועברו ליוון במהלך דצמבר והיתרה תועבר בחלקים במהלך הרבעון הראשון של 2013 בהתאם להמשך ההתקדמות של המדינה בנוגע לרפורמות אשר עליה ליישם כתנאי הכרחי לקבלת הכספים הנותרים.

 

מאקרו 

ההזמנות למוצרים ברי קיימא בארה"ב נותרו ללא שינוי באוקטובר. זאת לעומת צפי הכלכלנים הוא לעליה של 1.5% בהזמנות ולעומת עלייה של 9.8% בספטמבר. 

 

מדד קייס שילר, הבודק את השינויים במחירי הבתים ב-20 הערים הגדולות בארה"ב בספטמבר עלה ב-3% לעומת אשתקד. צפי הכלכלנים הוא לעלייה של 2.5% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, זאת לאחר עלייה של 2% באוגוסט.

  

מדד אמון הצרכנים בארה"ב לחודש נובמבר עלה ל-73.7 - שיא של יותר מ-4 שנים. צפי הכלכלנים היה לעלייה ל-73 נקודות לעומת 72.2 נקודות באוקטובר.  

 

מניות במרכז

מניית יצרנית הבלקברי RIM רשמה היום את הירידה החדה ביותר מזה כשלושה שבועות לאחר שנתח השוק של בלקברי בארה"ב התכווץ ל-1.6%, עקב תחרות מצד האייפון של אפל. נתח השוק של בלקברי ירד ב-6.9% במהלך 12 השבועות שהסתיימו ב-28 באוקטובר בהשוואה לשנה שעברה, כך לפי דו"ח של Kantar Worldpanel Com Tech שפורסם היום. נתח השוק של האייפון של אפל יותר מהוכפל ל-48%.

 

בית ההשקעות Bernstein Research העלה ההמלצה למניית פייסבוק ל"תשואת יתר" בטענה כי רוב האנליסטים מעריכים כעת בחסר את פוטנציאל הצמיחה בהכנסות בשנה-שנתיים הבאות. יש לציין כי בית ההשקעות בלט עד כה כמי שהזיק בדעה פסימית המאפיינת למניה. במקביל, פייסבוק ואפל משתפות פעולה. הרשת החברתית תציע בשורת ה"Gifts" שלה קרדיט של ה-i Tunes של אפל. מניי פייסבוק זינקה אתמול ב-8% בנאסד"ק. 

 

כלכלני בנק ההשקעות סיטי מעריכים כי מניית אפל הגיעה לשיא שלה ומכאן צפויה רק לרדת. ל-12 החודשים הקרובים נקבע מחיר יעד לאפל של 675 דולר למניה- מתחת לשיא שרשמה החברה לאחרונה מעל ל-700 דולר למניה. זאת על רקע התחרות הגוברת בשוק הסמארטפונים. עם זאת, סיטי צופה רווח של 49 דולר למניה ב-2013, רווח למניה של 59 דולר למניה ב-2014 ורווח של 63 דולר למניה ב-2014.

 

ענקית ההדפסה והמחשוב האמריקאית HP הודיעה היום כי היא מנהלת חקירה פנימית "אינטנסיבית" ומצאה ראיות רבות לפגמים חשבונאיים באוטונומי, חברת התוכנה שרכשה בשנה שעברה. 

 

ישראליות בוול סטריט

קבוצת הנדל"ן גזית גלוב דיווחה הבוקר על תוצאתיה לרבעון השלישי של השנה והציגה גידול כמעט בכל הפרמטרים התפעוליים. ה-NOI (הכנסות מהשכרה בניכוי הוצאות הפעלת הנכסים) ברבעון הסתכם ב-928 מיליון שקל, לעומת NOI של 811 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ה-FFO (תזרים המזומנים מפעילות) הסתכם ב-142 מיליון שקל, לעומת 110 מיליון שקל ברבעון המקביל - גידול של 29%. הרווח הנקי הסתכם ב-187 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 183 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. 

 

סרגון חתמה על שתי עסקאות בהיקף 28 מיליון דולר באפריקה. הזמנה אחת, בהיקף של 15 מיליון דולר, מגיעה ממפעילה סלולרית באפריקה, המתכוננת להרחיב את הרשת והקיבולת שלה. ההזמנה השנייה, בהיקף של 13 מיליון דולרים, היא של לקוח סלולרי נוסף, המשלב בין פתרונות Short Haul ו- Long Haul מבית סרגון, לרבות שירותי תכנון רשת והתקנה. לקוח זה עושה שימוש במערכות של סרגון הן לשדרוג רשתות קיימות, והן לשם חדירה לשווקים נוספים ברחבי האזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים