שתף קטע נבחר

ותיקי העבודה: התמהיל טוב, תנו לצעירים צ'אנס

הם רואים איך הצעירים כובשים את המפלגה ודווקא מעודדים מכך אחרי "20 שנה של התפוררות". משה שחל, עוזי ברעם ושבח וייס מברכים על תוצאות הפריימריז, ומדגישים: עכשיו התפקיד של יחימוביץ' הוא להפוך את כולם להנהגה ראויה

אחרי שנתנו את מיטב שנותם למפלגת העבודה, וחזו בנפילתה, רואים היום משה שחל, עוזי ברעם ושבח וייס את המהפך של המפלגה, מברכים על כך ומוסיפים ש"עם כל כך הרבה מקומות פנויים, זה גם היה צפוי". הם קוראים לתת אשראי לח"כים הצעירים בדרך וללכד את החבורה כדי לתרגם את ההישגים בפריימריז להישג בקלפיות.

 

 

מירב מיכאלי, הבוקר ליד ביתה בתל-אביב  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מירב מיכאלי, הבוקר ליד ביתה בתל-אביב (צילום: מוטי קמחי)

 

הפוקוס, מן הסתם, הלך לכיוון מרב מיכאלי וסתיו שפיר, אולם שבח וייס אמר ל-ynet בסוף השבוע שכאשר מסתכלים על כל הרשימה, רואים שיש לה תמהיל טוב. "יש גם ותיקים פרלמנטרים טובים וגם רוח חדשה וצעירה", אומר יו"ר הכנסת לשעבר. "למשל, 'זקן השבט', בנימין 'פואד' בן אליעזר, שהוא בעל השקפת עולם עניינית המבוססת על ביטחון האזור וגם מנוסה מאוד מבחינה חברתית. חשוב בעיני שהוא התברג גבוה".

 

שפיר מיכאלי. צעירות וחסרות ניסיון פרלמנטרי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
שפיר מיכאלי. צעירות וחסרות ניסיון פרלמנטרי(צילום: מוטי קמחי)

נבחרת העבודה. עניין של תמהיל (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
נבחרת העבודה. עניין של תמהיל(צילום: בני דויטש)

 

לצד שפיר במקום התשיעי, התברגו ברשימה גם איציק שמולי במקום ה-12 ופרופ' יוסי יונה למקום ה-21, שכולם היו חלק מהמחאה החברתית בשנת 2011. "זה ללא תקדים", קובע וייס. "כניסת מנהיגי המחאה החברתית למקומות גבוהים וריאליים ברשימת המפלגה נעוצה בין היתר בעובדה ששלי יחימוביץ' הייתה מאוד מקושרת למחאה. זה הביטוי הפוליטי של קיץ 2011, שניצח בפריימריז של מפלגת העבודה 2012 ועכשיו נראה איך ינצח בבחירות 2013".

 

עוד בחדשות ynet:

 

וייס מסתכל קדימה ולדעתו המגוון שמכיל הרשימה יגרום לאנשים להצביע עבור נבחרת ולא רק מי שעומד בראשה. "אני לא רואה שהרשימה נוטה שמאלה מדי. מדובר בשמאל שקול, אחראי, סוציאל-דמוקרטי קלאסי ולא קיצוני מדי, וזה מה שנחוץ למדינת ישראל. זו חבורה מאוד טובה ואני מרוצה ממנה", סיכם.

 

ותיק אחר, משה שחל, שכיהן בעבר כשר המשטרה (כיום המשרד לביטחון פנים) רואה בנבחרת החדשה משב רוח מרענן וצעיר אחרי "20 שנה של התפוררות". להשקפתו, האנשים שנבחרו לא ימהרו להצטרף לקואליציה עם נתניהו. "מדובר באנשים עצמאים ובעלי דעות חזקות. אנשים כמו נחמן שי לא יאפשרו חבירה ל'ישראל ביתנו' רק לשם הכסא, כפי שעשה אהוד ברק, שבכך חיסל את המפלגה", הוא אומר.

 


 

שחל גם לא שוכח שמדובר בחבורה שיש בה הרבה חסרי ניסיון פרלמנטרי וקורא לתת להם "אשראי לטעות בהתחלה בגלל גילם. מצד שני, אני קורא לגלות כלפיהם הבנה כי הם מגיעים עם חדווה, רצון ואנרגיות ולכן צריך לגלות סלחנות והבנה אם תעשנה שגיאות. הם חייבים לדעת שהכנסת היא לא בית הבראה ועליהם להתמסר כל כולם כל הזמן למקום הזה".

 

הגיע הזמן לתחלופה בהנהגה

לדברי שחל, יחימוביץ' צריכה לברך על הרכב הרשימה "שמאפיין באופן מובהק את האופי המדיני שמתגבש במפלגת העבודה". הכול תלוי, כמובן, במספר המנדטים שתקבל העבודה. "יש פה יותר מזל משכל", הוא אומר. "לפי הסקרים העבודה צפויה לקבל בין 18 ל-22 מנדטים ויש פה תמהיל מצוין: שליש ותיקים עם ניסיון לכוון את הסיעה מבחינה מדינית, ביטחונית וחברתית ושני שליש של חדשים וגם צעירים, שצריך להם צריך לתת לרוץ. זה ללא ספק יחיה גם את הכנסת ויביא רוח חדשה. הכנסת הזו לא תהיה שגרתית ומכופתרת אלא מעניינת, וזה בעיני לא חיסרון".

 

עוזי ברעם, שפרש מהחיים הפוליטיים אחרי בחירות 2001, מייחס לעזיבתו של אהוד ברק לטובת "עצמאות" השפעה לא מבוטלת על האופי שלבשה הרשימה. "לעבודה היו רק שמונה חברי כנסת ולכן האופציה להשיג מפלגה חדשה

לגמרי הייתה גבוהה", אומר השר לשעבר. "הרשימה יותר טובה ממה שחשבתי. נכנסו אנשים מאוד איכותיים כמו אראל מרגלית, עומר בר לב איש עם ניסיון ביטחוני וחברתי, משה מזרחי, איציק שמולי וסתיו שפיר".

 

לטענת ברעם "הגיע הזמן לתחלופה בהנהגה. אמנם יש פה קפיצה על דור הביניים אבל מדובר באנשים טובים איכותיים ומנוסים כל אחד בתחומו. גם כניסתו של נחמן שי, שחזר מקדימה, היא מבורכת בעיני ומפתיעה. עכשיו מה שנותר ליחימוביץ' הוא ללכד את החבורה ולהפוך אותה להנהגה ראויה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יחימוביץ'. ועכשיו לעבודה
צילום: בני דויטש
מומלצים