שתף קטע נבחר

סתיו שפיר: "רוצה לחוקק חוק דיור בר-השגה"

מהובלת המחאה החברתית למסדרונות הפרלמנט, מספר 9 ברשימת העבודה לכנסת אולי מחליפה זירת התרחשות, אך לא אג'נדה. "נשארתי האדם הנקי והישר, שלא הולך להיות יס-מן של אף אחד", הצהירה בראיון ל-ynet. והמפגינים מהמחאה? "כולם רוצים לראות אותי מכניסה אותה לכנסת והם יקבלו זאת"

זכויות חברתיות, דיור בר-השגה, הפניית משאבים לפריפריה ורפורמה במערכת המיסוי - אלו יעדיה הראשוניים של סתיו שפיר, מספר תשע ברשימת מפלגת העבודה בבחירות הקרובות ומי שברמה גבוהה מאוד של ודאות תכהן כחברת כנסת בעוד חודשים בודדים. "ראינו בשנה וחצי האחרונות פגיעה קשה ביכולת להפגין ולמחות", אמרה ל-ynet תוך שהיא מסמנת יריבים פרלמנטריים פוטנציאליים. "במפלגת השלטון, שהולכת ונעשית יותר ויותר קיצונית, יושבים חברי כנסת כמו דנון ולוין שמקדמים חקיקה אנטי דמוקרטית. ויהיה לנו מאבק קשה מולם".

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

בחירות 2013 - כל הכתבות בעמוד המיוחד

 

לאחר שהשתתפה בהובלת המחאה החברתית, תנסה שפיר להפוך רעיונות ומילים למעשים בשטח. "הפעם הראשונה שנכנסתי לכנסת הייתה ארבעה ימים אחרי תחילת המחאה", נזכרה. "הגענו לדיון בוועדת הכלכלה ולא היה לי מושג איך נראית הכנסת. ישבו מולי פוליטיקאים שלא הכירו את הנושא לעומקו, והדברים שנאמרו היו חסרי תוכן או בעלי אופי מתלהם ולא רציני. פצחתי בנאום שבו הסברתי שכל מה שהציבור רוצה זה שחברי הכנסת יעבדו בשבילו. הם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח", שיחזרה. "אני חושבת שזה המבחן האמיתי של הקדנציה הקרובה - העשייה".

 

סתיו שפיר. "לא ציפיתי לכלום" (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
סתיו שפיר. "לא ציפיתי לכלום"(צילום: בני דויטש)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

ימים ספורים לאחר פרסום תוצאות הפריימריז, חזרה שפיר לפעילות השטח שהביאה אותה למקום התשיעי. "עם סגירת הקלפיות בערב חמישי, התחושה הייתה שעשינו כל מה שאנחנו יכולים ושכעת צריך לחכות. לא ציפיתי לכלום, לא חשבתי לרגע לאיזה מקום אגיע. כשהתקבלו התוצאות, התחושה הייתה מדהימה. אחרי האירוע בבית ברל הלכנו לשתות בירה ולאחר מכן חזרנו לדירה ועשיתי מה שרציתי לעשות הרבה זמן, וזה לנגן. פשוט ניגנו עד הבוקר".

 

לאחר שעות שינה ספורות, סיכמה שפיר את חוויית הבחירות המקדימות. "משום שאני לא יודעת מה זה פריימריז ואני חדשה בפוליטיקה, השאלה הגדולה מבחינתי הייתה אם אפשר לנצח בדבר הזה בלי לסגור דילים. כשהחלטתי להיכנס לפוליטיקה, ידעתי שאני לא הולכת לעשות את הדברים האלה. לאורך כל הדרך אנשים אמרו לי שאני תמימה, שזה לא עובד ככה, אבל הנה, המפלגה הזו הוכיחה שזה אפשרי. נשארתי האדם הנקי והישר, שברור לכולם שלא הולך להיות יס-מן של אף אחד ופשוט לדבוק בערכים שלו".

 

לדברי שפיר, הרשימה הסופית היא לא פחות ממצוינת. "הפער בין העבודה לליכוד נראה גדול מתמיד", ניתחה. "רשימת הליכוד מורכבת מאנשים שקידמו תהליכים אנטי-דמוקרטיים, שמחריבים את מערכת המשפט ופוגעים באזרחי ישראל. לעומת זאת, לעבודה יש נבחרת חברתית מאוד עם רעיונות ופתרונות בכל הסוגיות ועם חזון מדיני-ביטחוני. היום יש הסכמה רחבה מאוד לפתרון של שתי מדינות לשני עמים. אנו נצטרך להגיע להסדר עם השכנים שלנו וככל שאנו מחזקים את הכוחות הקיצוניים ומחלישים את המתונים, אנו מפספסים את ההזדמנות הזו. זה מה שהממשלה הזו עושה".

 

אותם ערכים, על פי שפיר, יופעלו כדי לקדם מספר הצעות חוק. "את חוק יסוד: זכויות חברתיות מנסים להעביר יותר מעשור. מעבר לכך, הייתי רוצה לחוקק חוק דיור בר-השגה, שיחייב הקצאה של דירות קטנות והשכרתן לטווח ארוך במסגרת פרויקטים של בנייה בערים השונות".

 

לבד מכך, ציינה שפיר גם את "חוק השקעה בתשתיות הבריאות, שיקצה משאבים לפריפריה, עם דגש על הכשרת כוח אדם רפואי מקומי. בדרום יש את אחוז הרופאים המומחים הנמוך ביותר, וכך גם אחוז מיטות האשפוז הנמוך ביותר. אלה דברים שצריך לתת להם הקצאה מיוחדת. חוק העסקה ישירה במערכת החינוך, שיחול גם על המורים והאחיות כעובדי קבלן וכן רפורמת מס - העלאה הדרגתית של המיסוי הישיר וירידה הדרגתית של המסים העקיפים - שתסייע בהגדלת הכנסות המדינה" - כולם נמצאים על שולחנה העמוס.

 

 (צילום: בני דויטש) (צילום: בני דויטש)
(צילום: בני דויטש)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

שפיר, 27, נולדה בנתניה לאם מורה ואב רואה חשבון. היא הבכורה מבין שלושה אחים ומתגוררת כיום עם שלושה שותפים בדירה ביפו. את שירותה הצבאי החלה בקורס טיס, אך הודחה לאחר חמישה חודשים ואת המשך השירות עשתה ככתבת בעיתון "במחנה". 

 

"אחד הדברים הראשונים שארצה לגעת בהם זה תחום החינוך", סיפרה, תוך שהיא מביעה שאיפות לעסוק גם בקידום תחבורה ציבורית בשבת ולחסום הפגיעה הקשה בדמוקרטיה ובמערכת המשפט, כהגדרתה. "כל האנשים שהיו חלק מהמחאה רוצים לראות אותי מכניסה אותה לכנסת והם יקבלו זאת. המחאה לא עוברת לכנסת, אלא כובשת גם אותה. אסור שזה יהיה או זה או זה. התקווה שלי היא שאחרי ארבע שנים שלי בכנסת יהיו הפגנות על פחות דברים".

 

באשר לשאלה הפוליטית המשמעותית ביותר בבחירות - חבירת העבודה לממשלה פוטנציאלית בראשות נתניהו - מפגינה שפיר כישורים פוליטיים עמוקים. "לא נוכל לשבת בממשלה שתקדם את אותה מדיניות שיש היום. זה בלתי אפשרי וגם אין לנו מה לעשות שם. אני יודעת להיות אופוזיציה, זה מה שאני עושה, אבל אני אופטימית מאוד ומאמינה שבסוף מפלגת העבודה תחליט איך תיראה הממשלה הבאה ולשם צריך לשאוף".

פורסם לראשונה 02/12/2012 00:08

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סתיו שפיר
צילום: בני דויטש
שפיר ומרב מיכאלי בבוקר הפריימריז
צילום: מוטי קמחי
שלי יחימוביץ'
צילום: מוטי קמחי
מומלצים