שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

ארדואן ושרים ערבים חגגו עם עוגת דגל פלסטין

ראש הממשלה הטורקי קרא לישראל להפסיק "להערים מכשולים" בדרכה של פלסטין להכרה, והדגיש כי קיומה של הבעיה הפלסטינית מונע ביסוס חיי שלווה, שלום וביטחון באזור"

"טורקיה רוצה לראות את דגל פלסטין מתנוסס מחוץ לבניין האומות המאוחדות כחלק מהמדינות החברות בארגון", כך הצהיר הערב (שבת) שר החוץ הטורקי, אחמט דבוטאולו, שלא הסתיר את שמחתו משדרוג מעמד הרשות למדינה משקיפה שאינה חברה.

 

בפורום כלכלי-מדיני באיסטנבול, שכלל את נציגי הליגה הערבית, הוסיף דבוטאולו כי "פלסטין היא כעת מדינה, אך שטחיה כבושים. אם ישראל שואפת לשלום אחרי ההתפתחות האחרונה, עליה לשבת לשולחן המשא ומתן עם פלסטין כששתיהן במעמד של מדינה".

 

חגיגות פלסטיניות, עוגה טורקית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
חגיגות פלסטיניות, עוגה טורקית(צילום: רויטרס)

 

דברי שר החוץ הטורקי, שצוטטו בהרחבה בעיתון "הורייט", עולים בקנה אחד עם עמדת ראש ממשלתו, רג'פ טאיפ ארדואן, שעודד מוקדם יותר את המדינות החברות בליגה הערבית להכיר בכך שפלסטין נותרה "מדינה תחת כיבוש", וקרא לפלסטינים עצמם לפעול לכינון פיוס ביניהם לקראת הקמת מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים.

 

ארדואן קרא לישראל לא להערים מכשולים בדרכה של פלסטין למדינה והבהיר כי "ככל שתתקיים בשטח הבעיה הפלסטינית, לא יהיה ניתן לבסס חיי שלווה, שלום וביטחון באזור. שפיכות הדמים והדמעות לא יסתיימו".

 

דבוטאולו, שנאם אף הוא בפני נציגי הליגה, הצהיר כי פתרון הסוגיה הפלסטינית צריך להיות בראש סדר היום האזורי, והבהיר כי "הגיע הזמן להגיב בחריפות למדיניות של ישראל שהורסת את תהליך השלום". לדבריו, "מחויבותינו כלפי הפלסטינים עדיין לא תמו. נמשיך לפעול כדי להביא את פלסטין למעמדה הבינלאומי הראוי".


 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

יממה לאחר שמדינות האו"ם אישרו ברוב עצום את קבלתה של פלסטין כמדינה משקיפה בארגון, אמר הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, כי תוצאות ההצבעה יחייבו את העולם לבוא חשבון עם ישראל על ההפרות שלה מאז 1967.

 

בשיחה עם עיתונאים פלסטינים בניו-יורק, הוסיף אבו-מאזן כי כל מה שישראל עשתה במהלך 45 השנים האחרונות בנוגע לשינוי העובדות בשטח בטל ומבוטל. לדבריו, "הדלת שנפתחה מולנו היא שפלסטין הפכה כעת למדינה תחת כיבוש ישראלי, ורוב מדינות העולם שהצביעו בעדנו סבורות כך גם הן, ומבטלות את הטענה הישראלית שזהו שטח במחלוקת".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארדואן
צילום: רויטרס
דבוטאולו
צילום: רויטרס
צילום: AP
אבו מאזן באו"ם
צילום: AP
מומלצים