שתף קטע נבחר

אובמה לא ידע: התראה של שעות לפני הבנייה

ב"ניו יורק טיימס" אמרו כי האמריקנים "בהלם" מההחלטה על קידום בנייה בין מעלה אדומים לי-ם, שתקשה על רצף טריטוריאלי בפלסטין העתידית. שגריר ארה"ב בעבר: "זה לא סתם גבעה ביו"ש". בכיר בירושלים: "מה המסר שמועבר לידידות שלנו?"

ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט תקף את "התודה" הישראלית להתייצבות של ארצות הברית לצדה בהצבעה באו"ם - בניית 3,000 יחידות דיור במזרח ירושלים וביהודה ושומרון - וה"ניו יורק טיימס" מתאר את ההלם שאחז בממשל האמריקני לאחר שהתבשר על הבנייה המסיבית מעבר לקו הירוק. בארצות הברית זעמו במיוחד על הכוונה לקדם הליכי תכנון של עוד אלפי יחידות דיור בירושלים ובהתנחלויות, לרבות בקטע המחבר בין מעלה אדומים לירושלים (E1) - דבר שמתפרש כניסיון למנוע רציפות טריטוריאלית של המדינה הפלסטינית העתידית.  

 

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

ב"טיימס" נכתב כי התזמון של שתי הפעולות נראה כרצון להעניש את הפלסטינים על פנייתם לעצרת הכללית, שהסתיימה בשדרוג פלסטין למעמד של מדינה משקיפה באו"ם. ממשל אובמה מיהר לגנות את הפעולה, ובכירים הביעו את תסכולם על כך שההחלטה על הבנייה התקבלה לאחר שבירושלים אמרו להם כי יפעלו רק אם הפלסטינים ינצלו את הסטטוס החדש כדי לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג.

 

  ()

 

מעלה אדומים. תחובר לירושלים (צילום: באדיבות Lowshot) (צילום: באדיבות Lowshot)
מעלה אדומים. תחובר לירושלים(צילום: באדיבות Lowshot)

מאי 2011: מקימים מאחזים באזור E1 (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
מאי 2011: מקימים מאחזים באזור E1(צילום: גיל יוחנן )
 

לפי העיתון האמריקני, ישראל נתנה לאמריקנים התראה של כמה שעות בלבד לפני ההחלטה, והנשיא ברק אובמה לא התקשר בנושא לראש הממשלה בנימין נתניהו. "זה לא רק סתם כמה בתים בירושלים ועוד גבעה בגדה המערבית", אמר דן קרצר, לשעבר שגריר ארצות הברית בישראל ובמצרים על קידום הליכי הבנייה ב-E1. "זה אחד המקומות הרגישים באזור, ואני רק מקווה שארצות הברית תשליט את החוק".

 

ישראל-ארה"ב - כתבות נוספות בחדשות ynet:

ארה"ב: דבר לא השתנה, פלסטין לא הוקמה

קלינטון במסר לנתניהו: צריך לסייע לאבו מאזן

אולמרט: התודה שלנו לאובמה - 3,000 יחידות דיור

 

"כמה מדינות חשובות אומרות לנו שזו טעות לבנות בהתנחלויות, והן הידידות הכי טובות שלנו", אמר בכיר בירושלים, שלדברי ה"ניו יורק טיימס" לא נחשף בשמו מחשש שיפוטר. "אחרי שהן אומרות זאת בצורה ישירה או עקיפה, התשובה המיידית שלנו היא לבנות בהתנחלויות, אפילו בכמה מהאזורים הכי מעוררי מחלוקת. זה הגיוני? מה המסר שהממשלה שלנו שולחת לאותן מדינות ידידות?"

 

ישראל אמנם החליטה לא פעם על הרחבת התנחלויות בתקופות פוליטיות רגישות, אבל לפי ה"ניו יורק טיימס" קידום הבנייה ב-E1 "הדהים" את האמריקנים, מכיוון שבשבוע האחרון הן הישראלים והן הפלסטינים אמרו כי ביום שאחרי ההצבעה באו"ם לא יתקבלו החלטות דרמטיות.

 

הפלסטינים בינתיים החלו בפעולות משלהם, אחרי הרוב העצום שזכו לו באו"ם. הרשות הפלסטינית כבר החלה לשנות את שמה ל"פלסטין" במסמכים רשמיים, בחוזים ובאתרי אינטרנט. כמה מדינות שוקלות להעלות את דרג היחסים הדיפלומטיים, ולתת לנציגים הפלסטינים מעמד של שגריר.

 

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנייה במזרח ירושלים
צילום: EPA
מומלצים