שתף קטע נבחר

סילבסטר: איזה סוג אלכוהול ישמין אתכם פחות

הוא חלק בלתי נפרד מכל מסיבה, אבל האלכוהול מאתגר את שומרי המשקל. איך אפשר לשתות בלי לשבור את הדיאטה, וגם לצמצם את נזקי ההנג-אובר למחרת? נסו 6 עצות מועילות - וקבלו גם שלושה מתכונים לקוקטיילים שיחמיאו לגזרה

חודש דצמבר מאופיין בלא מעט חגיגות אכילה ושתייה - חג החנוכה, מסיבות הסילבסטר ועוד. כולנו אוהבים לשמוח וליהנות ממצב רוח טוב, אבל עבור אלה מאיתנו השומרים על המשקל מדובר בחודש מאתגר במיוחד.

 

המסיבות כוללות לעתים קרובות שתיית אלכוהול מרובה, אכילת חטיפים או מנות עתירות קלוריות. חלק מההנאה במסיבה היא היכולת לחגוג "ללא חשבון" וללא דיאטה. איך עושים זאת? הסוד הוא תכנון נכון של האכילה סביב האירוע, בחירה נכונה במהלך המסיבה ועיסוק בפעילות גופנית לאורך השבוע כולו.

 

אלכוהול - טוב או רע?

 

מחקרים מהשנים האחרונות מוכיחים ששתיית יין אדום תורמת לבריאותנו כשצורכים אותו במתינות, אך שתייה במינונים גבוהים יותר, אפילו עד שכרות, מזיקה לבריאותנו.

 

משקאות חריפים מכילים חומר בשם אתנול, שלו השפעה "משכרת". אתנול מוגדר כסם, אולם ניתן להגדירו גם כרכיב תזונתי משום שהוא מספק אנרגיה. כל גרם אלכוהול מספק שבע קלוריות (כמעט כמו שומן המספק תשע קלוריות לגרם) - וזה הרבה יותר מפחמימות ומחלבונים המספקים ארבע קלוריות לגרם.

 

לכן, ככל שהמשקה מכיל שיעור גבוה יותר של אלכוהול, כך הוא יהיה בעל ערך קלורי גבוה יותר. מרכיב נוסף שתורם לערך קלורי הגבוה במשקאות אלכוהוליים הוא הסוכר.

 

בשל ערכו הקלורי הגבוה, שתיית אלכוהול תורמת להשמנה. אלכוהוליסט, למשל, עשוי להיראות בעודף משקל אף שהוא סובל למעשה מתת-תזונה (מחסור חמור ברכבי תזונה חיוניים). 

 

כדי לשמור על המשקל מבלי לוותר על ההנאה במסיבה, הנה מתכון מנצח:

 

1. הגיעו למסיבה שבעים

אלכוהול מסיס במים, לכן הוא נספג במהירות ברקמות בעלות תכולת מים גבוהה, דוגמת המוח. זו הסיבה לתחושה שהמשקה "עולה לנו מהר לראש" ואנו משתכרים.

 

אם תגיעו למסיבה שבעים, האוכל בקיבה יעזור למתן את השפעות האלכוהול, ובכלל לצרוך ממנו פחות.

 

2. על כל כוס משקה אלכוהולי שתו כוס מים

אם שותים כוס מים נוספת לאחר כל כוס משקה אלכוהולי, מדללים בדרך הנכונה את כמות האלכוהול שצורכים, מה שיאפשר לנו להישאר ערניים ופיקחים יותר, ללא תופעות הלוואי המטרידות בבוקר שאחרי.

 

3. העדיפו בירה לבנה על פני קוקטיילים

הביטוי "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו" בהחלט נכון כאן. בירה לבנה הנה בעלת אחוז אלכוהול נמוך יחסית, כ-5%. לכן, כמשקה אלכוהולי היא עדיפה על פני משקאות חריפים וקוקטיילים "נוצצים" המכילים שיעור אלכוהול גבוה יותר.

 

4. והעדיפו כוסית יין על פני בירה

יין שותים בכוס קטנה יותר (200 מ"ל) לעומת בירה (500-330 מ"ל), ובצורה זו ניתן ליהנות ממשקה אלכוהולי, לא לחרוג במיוחד מהתפריט היומי ואפילו לפרגן לבריאות, כיוון שמחקרים מראים שיין מכיל נוגדי חמצון הטובים לבריאות הלב.

 

5. מלאו את הזמן בשיחה ובריקודים

זכרו שההנאה מהמסיבה והאנשים היא המרכז והיין רק הנלווה. העסיקו את עצמכם הרחק מהבר ומשולחן האוכל, כך שתצרכו כמות קטנה יותר של אלכוהול ועדיין תיהנו בגדול.

 

6. לבשו בגדים צמודים

התלבשו למסיבה בבגדים צמודים ומחויטים. כך תהיו מודעים יותר לגופכם, והמחמאות שתקבלו יעודדו אתכם להמשיך בדרך הנכונה.

 

כדי למנוע הנג-אובר עצבני - העדיפו בירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כדי למנוע הנג-אובר עצבני - העדיפו בירה(צילום: shutterstock)

 

ואם החלטתם לחגוג את הערב המיוחד בבית, הנה המלצות למתכוני קוקטיילים ששווה להשקיע בהם:

 

שייק וודקה ופירות טרופיים

החומרים ל-6 מנות:

2 גביעי יוגורט 0% שומן

2 כוסות תערובת סלט פירות בסירופ קל

1 כוס קוביות קרח מרוסקות

2 כפות דבש

2 כפות מיץ לימון טרי

50 מ"ל (1/5 כוס) וודקה

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת משקה חלק.

 

  • מוזגים לכוס הגשה שצוננה מראש במקפיא.

 

מרגריטה פירות יער

החומרים ל-2 מנות:

1 כדור סורבה תות

1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

קליפה מגוררת מ-1 לימון

ממתיק נוזלי בכמות השווה ל-2 כפות סוכר

1/2 כוס תערובת פירות יער קפואה

3 כפות טקילה

1/2 כוס קרח מרוסק

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים במעבד מזון עד קבלת משקה חלק.

 

  • מוזגים לכוס הגשה שצוננה מראש במקפיא.

 

מרגריטה מסורתית לשומרי משקל

החומרים ל-4 מנות:

קליפה מגוררת מ-3 לימונים

1/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

3/4 כוס מיץ לימון טרי

3 כפות טקילה

עלי נענע

 

אופן ההכנה:

  • בסיר קטן מביאים לרתיחה את גרידת הלימון, הסוכר והמים. מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים במשך שעה.

 

  • מסננים לקערה בינונית את קליפת הלימון מהנוזלים.

 

  • מערבבים את הנוזלים שהתקבלו עם מיץ הלימון והטקילה לקבלת תערובת אחידה.

 

  • מקפיאים לפחות שעה, עד שהתערובת מתקשה למחצה.

 

  • מעבירים את התערובת למעבד מזון ומרסקים לתערובת גבישית למחצה.

 

  • מגישים בכוס מצוננת ומקשטים בעלי נענע.

 

הכותבת היא מנכ"ל ומפתחת תוכניות הרזיה בשומרי משקל



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
זכרו שההנאה מהמסיבה והאנשים היא המרכז והיין רק הנלווה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים