שתף קטע נבחר
זירת הקניות

חוכמה, גינה ודעת: כך תיראה גינה קהילתית חרדית

גינון כשר למהדרין: הגינה הקהילתית הראשונה של המגזר החרדי תיחנך בשבוע הבא בלב בני־ברק

גינה ואמונה: עיריית בני־ברק, בשיתוף המשרד להגנת הסביבה, יחנכו בשבוע הבא בעיר את הגינה הקהילתית הראשונה של המגזר החרדי.

 

 

בשנים האחרונות מוביל המשרד להגנת הסביבה, בשיתוף עם הרשויות המקומיות בישראל, הקמה של גינות קהילתיות ברחבי הארץ. התושבים הגרים באותו רחוב או באותה שכונה מטפחים יחדיו את השטח שהוקצה כגינה עבורם ומקפידים לטפל בו, ליהנות מתוצרתו, ואגב כך להכיר ולהתחבר אלה לאלה.

 

בירושלים פועלות כיום יותר מ־20 גינות קהילתיות, וכך גם בערים נוספות ברחבי הארץ. לאחרונה החליטו גם בעיריית בני־ברק להירתם לנושא ולהקים בעיר את הגינה הקהילתית הראשונה במגזר החרדי. "ייעדנו לטובת הגינה שטח בגודל של יותר מחצי דונם, ששימש עד עכשיו מעין אתר פסולת פיראטי", הסביר מוטי ויסלוצקי, מנהל היחידה לאיכות הסביבה, שנפתחה בעיריית בני־ברק לפני כשנה וחצי. "בשלב ראשון העירייה דאגה לנקות את השטח, ואחרי החנוכה נתחיל להדריך את תושבי השכונה בטיפול בגינה".

אגרונומית חרדית תלווה את הפרויקט

מי שתהיה האחראית מטעם העירייה על פרויקט הגינה הקהילתית היא רחל אדני, אדריכלית הנוף

העירונית, שהיא בהכשרתה גם תרפיסטית בגינון. "כרגע מדובר בפרויקט בהקמה, ולכן העבודה שלי היא לתכנן עם התושבים את מבנה הגינה", אומרת אדני. "בינתיים החלטנו שהערוגות בגינה תהיינה משפחתיות, כדי ליצור את המחויבות לכל משפחה לטפל בערוגה".

 

בשל העבודה שמדובר בגינה "חרדית" היא צריכה להיות גם כשרה למהדרין. "חייבים להתחשב במגבלות ההלכתיות שישנן בנושא הטיפול בגינה", הסביר ויסלוצקי. "כך למשל בשבתות לא תהיה כמובן עבודה בגינה, בשנת שמיטה תהיה רק שמירה על הקיים, תהיה הקפדה על עורלת הפרי, שהיא למעשה איסור לאכול מפירותיו של עץ בשלוש שנותיו הראשונות. בחרנו כבר אגרונומית חרדית, שתלווה אותנו בתחום הזה".  

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
"חייבים להתחשב במגבלות ההלכתיות". גינה קהילתית (צילום ארכיון)
צילום: חיים צח
מומלצים