שתף קטע נבחר

צילום: גיל יוחנן

פרקליטי ליברמן: "אין סיבה להעבירו מתפקידו"

עם פרסום החלטת היועץ המשפטי לממשלה, אומרים פרקליטיו של אביגדור ליברמן כי במקרה דומה בעבר קבע בית המשפט העליון ש"לא טמונה חומרה כה קיצונית המחייבת להעבירו מתפקידו"

האם עורכי דינו של אביגדור ליברמן מניחים את היסודות המשפטיים להחלטה לא להתפטר? לאחר פרסום החלטת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין, שהחליט להעמיד לדין את שר החוץ בגין מרמה והפרת אמונים בפרשת השגריר ועל סגירת התיק הגדול, פרסמו עורכי דינו של ליברמן הודעה מטעמם ובה נאמר כי בעבר נקבע שבמעשים כמו אלו שעשה ליברמן "לא טמונה חומרה כה קיצונית המחייבת שבית משפט יורה להעבירו מתפקידו". 

 

כתב אישום נגד ליברמן - דיווחים נוספים ב-ynet

מדינת ישראל נגד ליברמן: קידם את המדליף

התיק הגדול נסגר: "יקרא הציבור וישפוט"

11 שנים, עדים שמתו והחלטה אחת. תיק ליברמן

העבודה: ליברמן מסכן את החוק; סער: מברך אותו

 

עדיין לא ברור כיצד ינהג ליברמן עצמו, שיישא דברים בכנס צעירים של "ישראל ביתנו" בשעה 20:00, שיועברו ב-ynet בשידור חי. עורכי הדין ירון קוסטליץ ועודד גזית ממשרדו של ד"ר יעקב וינרוט ועורכי הדין גיורא אדרת ונתי שמחוני ממשרד אדרת-שמחוני מסרו שהם מכבדים את החלטת היועץ המשפטי לממשלה, והם שוקדים על לימודה. 

 

בעניין פרשת הדיווח על מעשי השגריר, ציינו כי בית המשפט העליון כבר קבע בעבר בנסיבות דומות של אי דיווח על-ידי שר המשפטים דאז, כי "באי הבאה של מלוא המידע הרלוונטי על-ידי נושא משרה - ולו משרה רמה - לא טמונה חומרה כה קיצונית המחייבת שבית משפט יורה להעבירו מתפקידו". הדברים הללו - כך הם אומרים - מדברים בעד עצמם.

 

הציטוט שבו השתמשו עורכי הדין ליברמן לקוח בהחלטת בית המשפט העליון לעתירה שהגישה בשנת 97' התנועה למען איכות השלטון בפרשת "בר-און-חברון", שבה דרשה להעביר את שר המשפטים דאז צחי הנגבי מתפקידו, בטענה שלקח לכאורה חלק בקנוניה למינוי רוני בר-און ליועץ המשפטי לממשלה. העתירה נדחתה והציטוט שבו השתמשו היום סנגוריו של ליברמן היה של השופט בדימוס תיאודור אור. אחד המשיבים לעתירה היה מי שכיהן אז כמנכ"ל משרד ראש הממשלה, אביגדור ליברמן.

 

 

 

 

 

גם המערכת הפוליטית סוערת בעקבות ההחלטה להגיש כתב אישום נגד ליברמן. במפלגות המרכז והשמאל דורשים מליברמן להתפטר מתפקידו וחלקן אף מתחו ביקורת נוקבת על וינשטיין. במפלגת העבודה אמרו כי "העבירות המיוחסות לו הן חמורות ביותר והתנהגותו הן מההיבט הפלילי והן מההיבט המוסרי והציבורי סיכנה ועודה מסכנת את הדמוקרטיה הישראלית ואת שלטון החוק". יו"ר מרצ זהבה גלאון איימה לעתור לבג"ץ כדי לכפות את התפטרות ליברמן מתפקידו.

 

גם יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, קרא לליברמן להתפטר באופן מיידי. לפיד אמר כי "לא ייתכן שאדם שלדברי היועץ המשפטי לממשלה פגע מהותית בציבור ופעל בניגוד עניינים חמור

 מול חובותיו לציבור ימשיך לכהן בממשלה ולייצג את ישראל בעולם".

 

ח"כ אחמד טיבי (רע"מ-תע"ל) הצטרף לדרישה. "ליברמן לא ראוי לכהן אפילו כנספח בשגרירות ולכן עליו להתפטר בגלל כתב האישום בגין מרמה והפרת אמונים. הוא היה ויישאר מפגע ציבורי ונזק סביבתי", אמר ח"כ טיבי.

 

במפלגת התנועה של ציפי לבני אמרו כי "התנועה קוראת לשר ליברמן לפעול על-פי הנורמות המשפטיות הנהוגות בישראל שעל-פיהן נהגו כלל השרים אשר הוגש נגדם כתב אישום, ולהתפטר לאלתר מן הממשלה. הדבר מצופה גם לגבי ליברמן". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אביגדור ליברמן
צילום: רויטרס
עו"ד קוסטליץ
מומלצים