שתף קטע נבחר

בקרוב ברעננה: שכונה בלי משאיות זבל

חשבתם ששכונה אשר מאפשרת דיור בר-השגה תתפשר על סטנדרט? לא תמיד. כ-3,500 המשפחות שירכשו דירה בשכונת "נווה זמר" ברעננה שתיבנה בקרוב, אפילו לא יצטרכו להוריד את הזבל. שואב תת-קרקעי יעביר את כל הפסולת היישר מקומת המגורים אל טרמינל מחוץ לשכונה. איך זה עובד? צפו בסרטון

מי מכם שמתעורר בזעם על מחלקת התברואה של הרשות המקומית בה הוא מתגורר, לנוכח צלילי איסוף פחי הזבל הכוללים צפירות מכוניות, נקישות פחים ואת צליל הרוורס המפורסם - אולי כדאי לו לשריין דירה בשכונת "נווה זמר" ברעננה. תוכניות השכונה אושרו על ידי הוועדה המחוזית לפני מספר חודשים והן מצויות בשלב שלפני הוצאת היתרי הבנייה. אכלוס השכונה, שתכלול 3,500 יחידות דיור, צפוי תוך 3 שנים.

 

כתבות נוספות על רעננה בערוץ הנדל"ן :

נווה זמר ממוקמת ברצועה הצפונית של העיר, בין קניון רננים לכפר נחמן, ומתוכננת על ידי משרד האדריכלים אליקים אדריכלים, בהתאם לדרישות עיריית רעננה. עקרונות הבינוי המתוכננים בה כוללים, בין היתר, מערכת תת-קרקעית מיוחדת לשאיבת זבל המכונה "מערכת אשפה פניאומטית". מערכת זו אמורה להוביל את הפסולת למסוף איסוף מרוכז מחוץ לשכונה. כך, למעשה, משאיות הזבל יגיעו רק לקצה השכונה.

 

"מדובר במערכת חדשה בארץ שרק עתה נכנסה לשימוש באחת השכונות ביבנה, ואותה מפעילה ריקטק, חברת-בת של שיכון ובינוי נדל"ן. אך באירופה, באמריקה ובמזרח היא פועלת זה כ-20 שנה", מסבירה ל-ynet ענת אהרוני, מנכ"לית החברה לפיתוח רעננה. לדבריה, "האשפה תועבר במערכת תת-קרקעית לטרמינל מחוץ לשכונה, ומדובר בחיסכון ניכר באנרגיה".

 

הדמיית מבט עילי על השכונה. אכלוס צפוי תוך 3 שנים (צילום: באדיבות אליקים אדריכלים) (צילום: באדיבות אליקים אדריכלים)
הדמיית מבט עילי על השכונה. אכלוס צפוי תוך 3 שנים(צילום: באדיבות אליקים אדריכלים)

 (צילום: באדיבות אליקים אדריכלים) (צילום: באדיבות אליקים אדריכלים)
(צילום: באדיבות אליקים אדריכלים)

 

"העירייה תסבסד את העלות"

חלק מתנאי המכרז של שכונת נווה זמר קובעים כי שליש מהדירות יהיו קטנות (בגודל 85 מ"ר ומטה) ומותאמות לזוגות צעירים. בנוסף, חלק מהדירות יושכרו במסגרת דיור בר-השגה, וזאת כחלק מהמאמצים הממשלתיים לסייע בפתרון דיור למעמד הביניים. 12 אלף התושבים שיאכלסו את הבניינים בתוך שנים אחדות יקרבו את רעננה לכיוון 100 אלף תושבים ובימים אלה ישנן קבוצות רכישה שמכוונות לרמות מחירים סביב 1.8 מיליון שקל לדירות בנות 4 חדרים.

 

לדברי אהרוני, המערכת החדשה והמתוחכמת לא תעלה את מחירי הדירות ואת עלות ההוצאות השוטפות עבור הדיירים החדשים בשכונה. "המכרזים כאן נעשים בשיטת ה-BOT", היא אומרת. מדובר בפרויקט בנייה תפעול ומסירה - היזם בונה את הפרויקט במימונו, מפעיל אותו תמורת גביית תשלום מציבור המשתמשים ומוסר אותו למזמין לאחר פרק הזמן שנקבע.

 

צפו בסרטון שמדגים כיצד פועלת המערכת החדשה

 

 

אהרוני מסבירה כי "הקבלן שזוכה מרוויח מכך שהוא יטפל באשפה - והעירייה תשלם לו לפי תעריף טיפול בטון אשפה. בכל מקרה, גם אם הטיפול בטון של אשפה יהיה יקר יותר - העירייה תסבסד את העלות".

 

לדברי האדריכל צדיק אליקים, מדובר במערכת הבנויה כמו שואב אבק, כאשר עלות הבנייה לקבלן לא תצריך השקעה נוספת. "בכל קומה יהיה חדר אשפה עם 4 פירים לכל סוג אשפה", הוא אומר. "מערכת ההובלה התת-קרקעית תפעל אחת לכמה שעות ותשאב בנפרד כל סוג אשפה".

 

השכונה מאופיינת בבנייה רוויה ותכלול בניינים בני עד 7 קומות, ובמשרד האדריכלים מספרים כי היא תהיה ירוקה באופייה והמבנים שבה ייבנו במטרה לחסוך אנרגיה ולנצל אנרגיה זמינה. כמו כן, מתוכננים להיבנות בשכונה שטחי ציבור נרחבים וכל רחוב ייראה אחרת מבחינת המרקם האדריכלי שלו. כלומר, ההבדלים בין הרחובות הראשיים, רחובות הביניים והסמטאות הקטנות יתבטאו בשוני בריצוף, בתאורה ובריהוט הגן.

 

הדמיית מערכת פינוי האשפה (צילום: באדיבות ENVAC) (צילום: באדיבות ENVAC)
הדמיית מערכת פינוי האשפה(צילום: באדיבות ENVAC)

 (צילום: באדיבות ENVAC) (צילום: באדיבות ENVAC)
(צילום: באדיבות ENVAC)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות אליקים אדריכלים
הדמיה של שכונת נווה זומר ברעננה. לא תראו את הזבל
צילום: באדיבות אליקים אדריכלים
צילום: באדיבות ENVAC
הדמיית מערכת פינוי האשפה
צילום: באדיבות ENVAC
אדריכל צדיק אילקים
מומלצים