שתף קטע נבחר

באריאל תוקפים את המתנגדים להכרה: קנאים

נשיא המרכז האוניברסיטאי, פרופ' יהודה דנון, סיפר על מאמץ להגיע להכרה כאוניברסיטה שנמשך שבע שנים. הוא תקף את המתנגדים מוועד ראשי האוניברסיטאות: "זה נובע מקנאה אקדמית ומחשש לתקציבים"

במרכז האוניברסיטאי באריאל לא מסתירים את שביעות רצונם בעקבות הנחיית שר הביטחון, אהוד ברק, להכיר בהם כאוניברסיטה. הנחיה זו הועברה לאלוף פיקוד המרכז, ניצן אלון, בעקבות אור ירוק מהיועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. נשיא המרכז האוניברסיטאי, פרופ' יהודה דנון, אמר: "אחרי שבמשך 42 שנה לא קמה שום אוניברסיטת מחקר חדשה בישראל והאוכלוסייה גדלה כמעט פי שלושה, הגיעה העת להוסיף אוניברסיטה חדשה".

 

עוד עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים - לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

פרופ' דנון סיפר שתהליך האישור היה ארוך מאוד ונמשך כמעט שבע שנים, "במסגרתו מינו ועדה מלווה לאריאל על מנת להציב את התנאים הנדרשים להכיר במרכז כאוניברסיטה, שכללו את הגדלת הסגל האקדמי, הגדלת מספר קבוצות המחקר והגדלת מספר הפקולטות בתחומי ההוראה. כך הגענו לסגל של כמעט 300 איש, עם 22 פקולטות ובתי ספר שונים והעלאת מספר הסטודנטים עד ל-12 אלף. כל ההליכים האלה הבשילו להכרה של מרכז אוניברסיטאי שבו היינו חמש שנים. כעת בשלה העת להכיר בנו כאוניברסיטה".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

דנון נכנס לתפקידו במאי האחרון, והוא זה שיגזור את הסרט. הוא הביע תקווה שאוניברסיטה באריאל תתרום רבות למחקר האקדמי, להוראה וגם להכשרת הסטודנטים והשתלבותם בשוק הטכנולוגי והאקדמי, כפי שקרה בעבר עם הקמת כל אוניברסיטה חדשה. "זו הייתה ריצת מרתון ארוכה מאוד, כמו במרתון מה שחשוב זו ריצת הגמר וההגעה לפיניש, ואני בהחלט מלא הכרת תודה לכל הסגל שהביא אותנו לשלב הזה ולקודמי בתפקיד, פרופ' דן מאירשטיין".

 

בוועד ראשי האוניברסיטאות תקפו אמש (יום ב') בחריפות את ההחלטה על אישור האוניברסיטה: "צר לנו שהיועץ המשפטי לממשלה נותן גיבוי למהלך לקוי הנגוע באינטרסים פוליטיים ובשיקולים זרים וסופו שימיט אסון על ההשכלה הגבוהה בישראל. מדובר באבסורד, שכן באף אחד מהשלבים לא נעשתה בדיקה ראויה ביחס לסבירותה של ההחלטה וביחס לאיכותה האקדמית של המכללה הפוליטית באריאל. בנוסף ההחלטה התעלמה משיקולי תכנון אקדמי לאומי ומחוות דעת ות"ת. הנושא תלוי ועומד בבג"ץ ואנו מאמינים שההחלטה תבוטל".

 

נשיא המרכז האוניברסיטאי אמר בתגובה ש"כל ההליך הזה של ההתנגדויות נובע מקנאה אקדמית ומחשש לתקציבים, ואי אפשר כמובן לנתק אותו גם מגישות פוליטיות. אני מקווה שכל שאר הדיון יהיה אקדמי, וכך גם יתייחס בית המשפט העליון לתביעה הזו נגד ההליך". 

 

ומה באשר לעובדה שההחלטה התקבלה שבועות ספורים לפני הבחירות? "ההחלטה של המועצה להשכלה גבוהה יו"ש התקבלה במאי 2012 לפני שמישהו חשב שיהיו בחירות. אנחנו מאוד רצינו שהתהליך הזה יסתיים לפני תקופת הבחירות, אבל הדברים האלה לא היו בידינו".

 

במרכז האוניברסיטאי הדגישו שחוות הדעת של היועץ המשפטי לממשלה הייתה "תוצאה טבעית" משום שהמרכז עומד בסטנדרטים אוניברסיטאיים, שנבחנו על-ידי ועדת ששת הפרופסורים, "מטובי המומחים בארץ". ועדה זו מצאה שהמרכז האוניברסיטאי מתפקד כאוניברסיטה לכל דבר ויש להכירו כאוניברסיטה בהכרה קבועה. "זה יותר מחמש שנים שהמרכז האוניברסיטאי מוכּר כאוניברסיטה בהכרה זמנית. מסקנת הוועדה הייתה ברורה וחד משמעית. אין ספק שמדובר במהלך אקדמי, רציני וצודק, וכל ניסיון להכתים את חברי הוועדה והמרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון ולטעון נגד ההליך, מהווה פגיעה בהשכלה הגבוהה בישראל. אנו שמחים לראות שכל הנוגעים בדבר לא הוסטו מטיעוני השווא של בעלי אינטרסים זרים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המרכז האוניברסיטאי אריאל
צילום: AP
וינשטיין הכשיר, ברק אישר
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים