שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    היה טעים: כתבות האוכל הנצפות של 2012

    הטוקבקים אמנם מבקשים טופו אבל העם דורש דווקא בשר. שניצלים מושלמים, המבורגרים מומלצים, מדריך להכנת פסטרמה ביתית ודיווח על הארוחה היקרה בישראל: קבלו 12 הכתבות הכי נצפות ל-2012 (ויש גם אחת לשנה הבאה) ועוד 5 ששווה לתת להן צ'אנס והצצה נוספת

    יותר מכל, שנת 2012 עמדה בסימן הגברת המודעות לצמחונות בכלל וגם טבעונות הפכה למילה שגורה הרבה יותר. אג'נדה זה טוב ויפה, אבל במבחן התוצאה הסתמן באופן שלא השתמע לשני צדדים: העם דורש בשר.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    טוסט בצרפתית: חיים כהן מכין פרנץ' טוסט

    ושכולם יקפצו: סלטים חמים של שאול בן אדרת

    צפו: המסעדה היקרה בישראל

     

    3 מתוך 3 הכתבות הנצפות ביותר השנה ויותר מחצי מ-20 הכתבות הנצפות השנה התמקדו בבשר, בין אם במסעדות או בצלייה ביתית. הצמחונים יכולים להתנחם בכך ש

     

    עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

    שיפודים ומנגלים יש בכל מקום. אך היכן אוכלים נתחי בשר גדולים ועסיסיים? מאילת ועד הגולן, ערוץ האוכל מכתיר את עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל. 

     

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)

     

    הכתבה שנמצאת במקום הראשון ומכתירה את המקומות שהכי מומלץ לאכול בהן סטייקים האכילה באבק כל כתבה אחרת השנה מבחינת נתוני הצפיות. מי נכנס לרשימה ומי אכזב ונשאר בחוץ? בדקו ב-עשר מסעדות הבשר הטובות בישראל

     

    עשרת ההמבורגרים הטובים בישראל

    פאסט פוד או לא, המבורגר היא אחת המנות הפופולריות והאהובות במסעדות ישראל. רועי ירושלמי יצא ובדק את ההיצע ברחבי הארץ והכתיר את 10 ההמבורגרים הטובים בישראל. התוצאות – לפניכם

     

     (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
    (צילום: תום להט)

     

    רוצים לדעת אם ההמבורגר האהוב עליכם מככב בטופ-10 שלנו? התשובות כאן ב- עשרת ההמבורגרים הטובים בארץ

     

    כך מכינים סטייקים בבית: מדריך וטיפים

    סטייקים איכותיים אוכלים רק במסעדה? אז זהו, שממש לא. רפי אהרונוביץ' מסביר, צעד אחר צעד, איך צולים בבית את האומצות המושלמות: באיזה חום, על איזו מחבת, מתי הופכים והכי חשוב -איך יודעים כשהן מוכנות. מדריך וטיפים.

     

    רפי מלמד אתכם איך לצלות אותו גם על הכיריים בבית. אנטרקוט (צילום: רפי אהרונוביץ ) (צילום: רפי אהרונוביץ )
    רפי מלמד אתכם איך לצלות אותו גם על הכיריים בבית. אנטרקוט(צילום: רפי אהרונוביץ )

     

    מר בשר שלנו מסביר באופן מופתי על צלייה ביתית. כנסו למדריך המלא להכנת סטייקים בבית  

     

    שניצל ישראלי מושלם: מתכונים וטיפים

    ביקשנו לדעת, אחת ולתמיד, איך מכינים שניצלים בצורה הטובה ביותר. התוצאה: מדריך שלם שמבהיר למה צריך חרדל בבלילה, האם יש צורך בקמח והכי חשוב - מהו העובי האידאלי. מדריך ומתכונים לשניצל עוף קלאסי, שניצל דג, כתיתה וינאית מעגל ושפע של רטבי מיונז משודרגים

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    בכמעט כל בית בישראל מכינים שניצלים על בסיס קבוע ועדיין - היה לכם בוער לבדוק איך מכינים אותו המומחים. כל התשובות והטיפים בכתבת השניצל הישראלי המושלם: מדריך וטיפים  

     

    הסוד שבפנים: מדריך להכנת קובה

    אחד החלומות הקולינריים של מיכל וקסמן היה ללמוד איך מכינים קובה טעים שקשה לעמוד בפניו. השבוע התגשם חלומה והיא מלמדת גם אתכם איך מכינים את הקובה המושלם

     

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

     

    חולמים על קובה ביתית בלילות הקרים? זה הזמן להפסיק לחלום ולהיכנס למטבח. מיכל וקסמן שלנו מגישה - הסוד שבפנים: מדריך להכנת קובה 

     

    ארוחה בעשרים שקלים: עיקריות זולות לסטודנטים

    כיף להיות סטודנט, עד שזה מגיע לארנק המדולדל. לרגל פתיחת שנת הלימודים האקדמאית, ערוץ האוכל מציג 5 עיקריות משביעות ויצירתיות, שמצריכות רק כ-20 שקלים להכנתן: מסינייה ופסטה עם עוף ועד קציצות טונה ואורז ומאפה גבינות ומנגולד

     

     (צילום: גיל ידידיה) (צילום: גיל ידידיה)
    (צילום: גיל ידידיה)

     

    זול ומשביע - יותר מזה סטודנטים רעבים לא יכולים לבקש. כנסו, כנסו: יש ארוחה בעשרים שקלים: עיקריות זולות לסטודנטים   

     

    פסטרמה וקורנדביף בבית? זה קל! מדריך ומתכונים

    בין אם קרירה בסנדוויץ' או חמימה עם קצת חרדל וחמוצים בצד, פסטרמה היא אחד המאכלים האהובים במטבח הביתי. יוגב ירוס מארח את אלן טלמור, מבכירי המנקנקים בישראל, ומלמד אתכם להכין אותה בבית, יחד עם מתכונים לקורנדביף קלאסי וברזאולה.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

     

    פינת הכתבה המפתיעה: אינספור גולשים רצו לבדוק איך לוקחים את כוכבת הכריכים ומכינים אותה במטבח הפרטי. לא תאמינו כמה זה קל וטעים. פסטרמה וקורנדביף בבית? זה קל! מדריך ומתכונים

     

    השמרים כבר בפנים: לחמניות ביתיות בין רגע

    בואו נשים את הקלפים על השולחן: התפחת מאפים היא עסק מפחיד. רותי קינן מצאה קיצור דרך עבור כל השמרופובים - בצק עם שמרים בילט אין, בו היא משתמשת במתכון מנצח וקליל ללחמניות ביתיות

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אין ממה לפחד יותר: רותי קינן שלנו מכינה לחמניות שמרים בקלי קלות. לחמניות ביתיות בין רגע

     

    רביבה מציגה: קינוחים חגיגיים ללא גלוטן

    רביבה אפל ("רביבה וסיליה") חולקת איתכם מתכונים מנצחים עם שפע של שיק אבל בלי טיפה אחת של גלוטן: עוגת אגוזים ושוקולד, עוגיות מרציפן-אננס, דקדקי קוקוס חמאתיים ופנקוטה וניל ותותים טריים

      

     (צילום: דנה זונשיין) (צילום: דנה זונשיין)

    המלכה מכינה עוגה (ועוד ללא גלוטן!). רביבה אפל ועוגת השוקולד האגוזית (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    המלכה מכינה עוגה (ועוד ללא גלוטן!). רביבה אפל ועוגת השוקולד האגוזית(צילום: דודו אזולאי)

     

    מלכת הקונדיטוריה הישראלית, רביבה אפל שלנו, היא מהכוכבות הבלתי מעורערות של ערוץ האוכל ב-ynet. מדריך הבלינצ'ס שכתבה שבר את שיאי הצפייה בחג השבועות ואנחנו מצדנו התרגשנו מהמאמץ שלה להכין קינוחים שווים בלי גלוטן בכלל. איך עושים את זה? כנסו ותדעו. קינוחים חגיגיים ללא גלוטן

     

    ארוז בחום: 5 מתכוני אורז

    השף שאול בן אדרת מציע לכם 5 מתכוני אורז משודרגים: אורז ואיטריות שחומות וזיתי קלמטה, חגיגת אורז בר שחור ולבן, אושפילאו צמחוני, אורז ירוק-ירוק וקוביות תפוחי אדמה ואורז ארטישוק וזעפרן

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    זו הייתה גם השנה של השף שאול בן אדרת ("קימל", "התרנגול הכחול"), שכתבותיו השונות על חומרי גלם פשוטים ונגישים נהנו מפופולריות מרשימה. כתבת מנות האורז הייתה המצליחה שבהן. יוצא אחד-אחד, באחריות: 5 מתכוני אורז 

     

    שווה את הכסף? הארוחה היקרה בישראל

    שלחנו את כתבתנו לחדר הפרטי של מסעדת "קורדיליה", שם מוגשת עסקית הערב היקרה בישראל - 720 שקלים לסועד מחירה. האם הטיפול האישי של השף ניר צוק, חומרי הגלם המעולים והאווירה המכשפת מצדיקים את המחיר? קראו ותדעו

     

     (צילום: רונן כהן) (צילום: רונן כהן)
    (צילום: רונן כהן)

     

    ליבי שפרלינג, מבקרת היין שלנו, נשלחה לבדוק אם 720 שקלים לארוחה הם מחיר מוצדק. מה המסקנות שלה ומה אתם חושבים? קראו על הארוחה היקרה בישראל.

     

    הפנקייק של חיים כהן: מתכוני דיינר

    הם גדולים, עבים ואווריריים במיוחד. אין ספק, הפנקייקים של "דיקסי" לא מביישים את הפירמה. חיים כהן מלמד את רועי ירושלמי להכין אותם, צעד אחד צעד וגם מתוודה כיצד הוא אוהב לאכול אותם בבית. כתבה ראשונה בסדרת כתבות חדשה על מנות דיינר אמריקאיות

     

     

    סדרת כתבות הדיינר של חיים כהן זוכה לאהבה רבה וכללה כבר מתכונים לכריך פילדפיה צ'יז סטייק ושל פרנץ' טוסט קל להכנה, עליו טוקבקיסט שנון כתב: "בשבוע הבא: חיים כהן מכין תה" והצחיק אותנו (וגם את חיים כהן) מאד. המתכון הפופולרי ביותר עד כה בסדרה היה זה של פנקייק מושחת. קבלו אותו: הפנקייק של חיים כהן

     

    רעב ודכאון בים המוות: מחדל המסעדות בים המלח

    מורטן ברטלסן יצא לבדוק את מצאי המסעדות בים המלח. אחרי ביקור בעין גדי, חוף קליה ומצדה, הוא חזר בעיקר מאוכזב ואם אתם חייבים לדעת - אז כן, גם עם כאב בטן. כל פרטי הזוועה - בדיווח שלפניכם

     

     (צילום: EPA) (צילום: EPA)
    (צילום: EPA)

     

    מורטן ברטלסן יצא לבדוק במסגרת הטור המצליח שלו העוסק באוכל ישראלי מנקודת מבטו של זר, "מבצע פלאפל", מה קורה בים המלח. החדשות הרעות הן שהוא חזר רעב, אבל יש תקווה: בשנה הקרובה צפויים להיפתח שלל מסעדות באזור (וכמובן שנמשיך לעדכן) בינתיים קראו את רעב ודכאון בים המוות: מחדל המסעדות בים המלח   

     

     

    תנו להן צ'אנס: 5 כתבות

    אין ספק שהקוראים הם השופטים הטובים ביותר שלנו. אבל לפעמים קורה, בשל סיבות כאלה ואחרות, שכתבות שהן בעינינו מעולות חומקות מהרדאר שלכם. 5 כתבות, רובן זכו לצפיות סבירות, שמגיע להן הקלקה אם לא עשיתם זאת עד כה.

     

    אלוהים, נצור את הקרפד: מתכונים אנגליים

    יותר ויותר שפים ובשלנים יוצאים מהמזווה ומתוודים על חיבתם העזה למטבח שכולם אוהבים לשנוא - ניחשתם נכון - המטבח האנגלי. מיכאל כ"ץ יוצא להגנתו עם מתכונים קלאסיים, מי מיורקשייר ומי מחצר המלכה כפודינג לחם, עוף ההכתרה ועוף היובל וגם "קרפד בגומה", נקניקיות בבלילת יורקשייר פודינג

     

     (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
    (צילום: אוהד צויגנברג)

     

    מיכאל כ"ץ עמל, השקיע והכין כתבה מופתית שניסתה לתקן את הרושם על המטבח השנוא בעולם - המטבח האנגלי. המתכונים המרשימים כקינוח הלחם האנגלי (bread pudding) והסיפורים המקסימים לא הרשימו את הקוראים, שנותרו איתנים בדעתם על המטבח של האי הבריטי. מה דעתכם, האם זה בצדק? אלוהים נצור את הקרפד

     

    ריקוד הריקוטה: מתכונים בסטייל

    לבדה היא אולי משעממת, אבל כשמוסיפים אותה למנה הנכונה היא פשוט מלכה. השף-קונדיטור ענר צלאל ("דלאל") מכין בראוניז ריקוטה, גביניות ריקוטה וחמוציות ופנקייקס ריקוטה עם שמנת חמוצה בסירופ רימונים

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    גביניות מדהימות, פנקייקים עם ריקוטה ובראוניז לא הצליחו להוציא את הקוראים מגדרם, כנראה בגללל העלייה המשמעותית במחיר גבינת הריקוטה.

     

    אבל מי שבכל זאת יכול להרשות לעצמו להתפנק עם קופסה או שתיים, כדאי שינסה באחד המתכונים המעולים של ענר צלאל ("דלאל"), בכתבת ריקוד הריקוטה: מתכונים בסטייל  

     

    המדריך המביך: כך מדרגים את 50 המסעדות הטובות

    לצרפתים נמאס שמדריך 50 המסעדות הטובות בעולם מתעלם מהם באופן שיטתי ועל הדרך - גם רומס את כבודו של מדריך מישלן הוותיק. התשובה העסיסית: מיטב מבקרי המסעדות של פריז מוציאים את הכביסה השחורה החוצה ומעידים על האופן המטריד שבו נבחרות המסעדות במדריך סן פלגרינו. יפה עירון-קוץ מדווחת

     

     (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
    (צילום: רויטרס)

     

    יפה עירון קוץ כותבת בסופי השבוע על מאכלים פריזאיים קלאסיים מביתה שבעיר האורות. פעם אחת, באופן יוצא דופן, במקום להגג על מרק בצל, קוק או ואן או רוטב האנטרקוט של מסעדת "ל'אנטרקוט" המפורסמת בפריז, היא כתבה על קומבינות מטרידות, שהיו מעלות סומק גם על לחייו של הפוליטיקאי הטלויזיוני פולישוק.

     

    כתבת התחקיר שלה על האופן המטריד שבו נבחרות מסעדות למדריכים הנחשבים בעולם הייתה מרתקת ושימשה כנושא שיחה בקרב מסעדני הארץ. מי שמתעניין קצת בסיפורים שמאחורי הקלעים במסעדות ולא קרא עדיין את הכתבה - מומלץ שיעשה כן. המדריך המביך: כך בוחרים באמת מסעדות 

     

    כיכר של בשר: מתכון לקלופס

    אם תהיתם מהו אותו קציץ בשר שמציעים לכם במסעדות השונות ומה הוא מסתיר בתוכו, זמי שרייבר פותח בפניכם את מטבחו ומלמד אתכם להכין קלופס - ארוחה שלמה בתבנית אחת

     

     

    גם אנחנו לא חפים מטעויות. חשבנו שקלופס הוא מתכון אהוב וייתכן מאד שהוא אכן כזה. אבל להעלות אותו בשיא הקיץ לא היה רעיון גאוני ואתם לא מיהרתם להיכנס לכתבה. עכשיו, כשהמעלות ירדו, יש לכם הזדמנות לשפוט את הכתבה הזו מחדש ואגב - גם את "סנדר", המסעדה המעולה של זמי שרייבר, שעברה מתיחת פנים ושווה ביקור יותר מאי פעם. מתכון לקלופס

     

    קארי סיפור אהבה: פותחים שולחן תאילנדי

    השף יריב מלילי ("בית תאילנדי") פותח את ביתו ומבשל עם אשתו לק ארוחת חג יפהפייה. בתפריט: עוף בקארי אדום, ברווז חמשת הטעמים, דג מאודה וברוקולי, סלט פפאיה חריף ובננות בחלב קוקוס

     

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    יריב מלילי, השף המוערך של "בית תאילנדי", פתח בפני רועי ירושלמי את ביתו לרגל ראש השנה והכין עם אשתו לק מתכונים מדהימים, קלים מאד להכנה ומחומרי גלם יחסית נגישים. הכתבה זכתה לפופולריות סבירה אבל מכיוון שהעלינו את הכתבה דקה לפני ראש השנה, נראה שרבים פספסו את ההזדמנות לאמץ את המתכונים בבית. בקיצור,תנו צ'אנס לקארי, כדאי לכם. קארי, סיפור אהבה

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים