שתף קטע נבחר

דצמבר הגשום: מפלס הכנרת עלה ב-50 ס"מ

כמויות משקעים שהסתכמו ב-133% ביחס לממוצע הרב שנתי לתקופה זו, הביאו לעליית המפלס הגבוהה ביותר מאז דצמבר 1994. חצי ממנה בזכות גשמים של שלוש יממות. גם שינוי במדיניות השאיבה מהאגם הלאומי השפיע

מפלס הכנרת עלה במהלך חודש דצמבר ב-50 ס"מ, והגיע ב-1 בינואר ל-211.90- מטר מתחת לפני הים. כך עולה מנתוני השירות ההידרולוגי שפרסמה רשות המים. הבוקר (יום ה') עמד מפלס הכנרת על 211.885- מטרים. לכנרת מלאה חסרים 3.08 מטרים של מים.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

מרשות המים נמסר כי עליית מפלס כזו בחודש דצמבר היא חריגה ביותר, ולמעשה היא הגבוהה ביותר מאז דצמבר 1994. חצי מעליית המפלס בחודש זה, כ-25 ס"מ, התאפשרה בזכות גשמים של שלוש יממות, בין 20 ל-23 בחודש. גם שינוי במדיניות השאיבה מהאגם הלאומי השפיע על העלייה.

 

כמויות המשקעים הסתכמו בכ-133% ביחס לממוצע הרב שנתי לתקופה זו ונפחי המים הזמינים הסתכמו ב-97 מיליון מטר מעוקב לעומת 12 מיליוני מטרים מעוקבים בתקופה המקבילה אשתקד.

 

עוד ציינו כי אם מגמת הגשמים של החורף הנוכחי תימשך, בסיומו יעמוד מפלס הכנרת על 1.6 מטרים מתחת לקו האדום. הפעם האחרונה שהמפלס עמד בקו זה הייתה בשנת 2005.

 

הגשמים שירדו במהלך החודש גרמו גם לכמה אירועי גאויות משמעותיים בנחלי הגליל המערבי ובאגן הכנרת: בנחל בצת, כזיב, בית העמק, שעל וגעתון. גם בנחלים בחוף כרמל ובנחלי מנשה נרשמה זרימה חזקה.

 

בנחלי אגן ההיקוות של הכנרת נרשמו ב-21 בחודש ספיקות נדירות לתקופה זו של השנה. בנחלי שניר (59 מטר מעוקב לשנייה) וחרמון (31 מטר מעוקב לשנייה) ובנהר הירדן (102 מטר מעוקב לשנייה בתחנה בשדה נחמיה).

 

בנחלי מרכז רמת הגולן נרשמו ספיקות גבוהות ביותר שמתרחשות בממוצע אחת לשבע שנים, בנחל יהודייה (80 מטר מעוקב לשנייה) ובנחל משושים (כ-100מטר מעוקב לשנייה). באירוע גשם זה זרמו לראשונה השנה גם נחלים בדרום רמת הגולן כמו נחל סמך, ובסובב כנרת בנחל שפמנון.

 

שיטפון באזור ים המלח. המפלס ממשיך לרדת (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
שיטפון באזור ים המלח. המפלס ממשיך לרדת(צילום: אוהד צויגנברג)

 

גשמי הברכה השפיעו לטובה גם על מפלסי מי התהום. כך למשל, באגן ירקון-תנינים שבאקוויפר ההר נמדדה עלייה חדה בשיעור של 47 ס"מ בצפון האגן, במרכז האגן נמדדה עלייה של 27 ס"מ, ובדרומו - עלייה של 15 ס"מ.

 

באקוויפר החוף נמדדו עליות מפלס בכל האגן ובמיוחד בצפונו, שם נרשמה עלייה של כ-12 ס"מ. במרכז האגן המפלס הממוצע עלה בכארבעה ס"מ, ובדרום האגן המפלס הממוצע עלה בכחמישה ס"מ.

 

גם באקווייפרים קטנים בצפון נמדדו עליות: באגן נעמן נמדדה עלייה במפלס של 58 ס"מ ובאגן כברי נמדדה עלייה של 107 ס"מ.

 

מנגד, מצבו של ים המלח ממשיך לעורר דאגה ומפלסו ממשיך לרדת. בדצמבר נרשמה ירידה של 11 ס"מ והמפלס הגיע בתחילת ינואר לגובה של 426.89- מטר מתחת לפני הים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכנרת. עליית שיא
צילום: חגי אהרון
יש על מה לנחות
צילום: חגי אהרון
מומלצים