שתף קטע נבחר

לנין לא מצחיק את הפולנים

חברת סלולר סמכה על זיכרונם ההיסטורי הקצר של הפולנים כשהשיקה מסע פרסום בכיכובו של לנין, אולם הציבור זעם והחברה נאלצה לבטלו: "אחד הפושעים הגדולים במאה ה-20"

מפעיל סלולרי בפולין שהשתמש בדמותו של המהפכן הרוסי ולדימיר לנין נתקל בזעם ציבורי שאילץ אותו להסיר את מסע הפרסום.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

חברת "פולסקה טלפוניה" שמחה על זיכרונם ההיסטורי הקצר של פולנים צעירים כשבחרה להשתמש באיור של לנין בסגנון התעמולה הקומוניסטית על כרזות ובפרסומות טלוויזיה כשהוא פוקד: "המשיכו לדבר!".

 

הפרסומת בכיכובו של לנין ברחוב בוורשה (צילום: AP) (צילום: AP)
הפרסומת בכיכובו של לנין ברחוב בוורשה(צילום: AP)
 

אולם פולנים מבוגרים זוכרים את לנין כאיש שעיצב את המשטר הקומוניסטי שבסופו של דבר הביא למותם של מיליונים והחיל שלטון אימים בברית המועצות. לאחר מלחמת העולם השנייה נכפה המשטר הקומוניסטי גם על הפולנים.

 

בין המוחים נגד הקמפיין היה "המוסד הלאומי לזיכרון", גוף ממלכתי פולני שחוקר את פשעי השלטון הקומוניסטי. מנהלו, לוקץ' קמינסקי, כתב מכתב פומבי לחברת הסלולר והצהיר בו: "לנין היה אחד הפושעים הגדולים במאה ה-20". הוא כתב שהזדעזע לגלות שהחברה השתמשה בדמותו של אדם שהיה אחראי להרג של מיליונים, כולל מאות אלפי פולנים.

 

מעריצים מציינים את יום השנה למותו של לנין במוסקבה בשנה שעברה (צילום: AP) (צילום: AP)
מעריצים מציינים את יום השנה למותו של לנין במוסקבה בשנה שעברה(צילום: AP)

 

"זה חוסר אחריות לעשות טריוויאליזציה לפשעים המוניים ולקורבנותיהם", כתב קמינסקי, "ההשפעה החברתית של מסע הפרסום הזה שלילית עוד יותר מאחר שהיא מכוונת לאנשים צעירים ומפתחת אצלם דימוי חיובי של לנין".

 

ארגון הצרכנים " Your Cause Association" גם קרא ללקוחות לקבול על הקמפיין בפני החברה. לטענתו, הדבר הוביל לאלף מכתבי תלונה שנשלחו למפעיל הסלולרי. הארגון אמר כי שימוש בדמותו של "פושע קומוניסטי" הוא בדיחה גרועה והציע לשלם עבור שיעורי היסטוריה לחברי הנהלת חברת הטלפון ולסוכנות הפרסום שבשירותיה השתמשו.

 

החברה הודיעה הלילה בעמוד הפייסבוק שלה שתפסיק את הקמפיין בשל הזעם הציבורי ואמרה כי לא התכוונה לפגוע באיש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לנין בפרסומת. "פושע קומוניסטי"
צילום: AP
מומלצים