שתף קטע נבחר

בכירים בפנטגון: הייגל תומך בסנקציות נגד איראן

צ'אק הייגל, שמונה לתפקיד שר ההגנה האמריקני, ממשיך בניסיונותיו להבהיר את עמדותיו ולהעביר מסר מרגיע לישראל. גורמים רשמיים בפנטגון מסרו כי בפגישה עמם תמך הייגל בסנקציות נגד איראן ואמר שהוא מאמין שכל האופציות על השולחן

צ'אק הייגל, שמונה לתפקיד שר ההגנה האמריקני, מעביר מסר מרגיע לישראל, לפיו הוא תומך בסנקציות נגד איראן. הייגל, שנבחר על-ידי נשיא ארצות הברית ברק אובמה, התבטא בזכות הסנקציות נגד איראן בפגישה סגורה עם בכירים בפנטגון.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

בפגישה עם בכירי הפנטגון אתמול (יום ד') אמר צ'אק הייגל כי הוא תומך נלהב בסנקציות הבינלאומיות נגד איראן ואמר שהוא מאמין שכל האופציות, בהן האופציה הצבאית, נמצאות "על השולחן". בכך, יישר הסנאטור לשעבר קו עם עמדת הנשיא אובמה, שלפיה אסור לאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני. הייגל הבהיר לבכירי הפנטגון כי עמדתו לגבי איראן סולפה וכי הוא תומך זה זמן רב בסנקציות הבינלאומיות נגד טהרן.

 

צ'אק הייגל, שמונה לשר ההגנה, לצד הנשיא אובמה, במעמד ההכרזה (צילום: MCT) (צילום: MCT)
צ'אק הייגל, שמונה לשר ההגנה, לצד הנשיא אובמה, במעמד ההכרזה(צילום: MCT)

 

הייגל, שהיה מועמד שנוי במחלוקת לתפקיד שר ההגנה, מבקש עתה להבהיר את עמדותיו ולרכך את התנגדותם של סנאטורים למינויו, לקראת השימוע וההצבעה הצפויים לו. בשבועות האחרונים, קמה ביקורת רבה עליו בקונגרס בשל התבטאויות שהשמיע בעבר נגד ישראל, התנגדותו לסנקציות נוקשות יותר על איראן וההצהרות שלו נגד מינוי שגריר הומוסקסואל בלוקסמבורג בשנות ה-90. 

 

המסע של הייגל להדיפת הביקורת החל מיד לאחר הכרזת הנשיא על מועמדותו, כשבראיון לעיתון אמריקני, "Lincoln Journal Star", הזים את הטענות לפיהן הוא אנטי-ישראלי. הדלפת פרטי הפגישה שלו בפנטגון היא צעד שני בשורת מהלכים שנועדו להכשיר את תמיכת הסנאטורים במועמדות שלו.

  

צ'אק הייגל, בן 66 מנברסקה, היה המבקר הרפובליקני החריף ביותר נגד

התנהלותו של הממשל האמריקני, בתקופת כהונתו של הנשיא הרפובליקני ג'ורג' בוש הבן, בזמן המלחמה בעיראק. סנאטורים רפובליקנים אינם שוכחים לו זאת.

 

בישראל מודאגים מבחירתו של הייגל לשר ההגנה. בתגובה למינוי אמר יו"ר הכנסת ראובן ריבלין לסוכנות הידיעות AP כי "בשל הצהרותיו של הייגל בעבר ועמדתו כלפי ישראל, אנחנו מודאגים". עם זאת, ריבלין ציין כי השותפות האסטרטגית בין ארה"ב לישראל חזקה "ואדם אחד אינו קובע את המדיניות".

 

הייגל צפוי לקיים שיחות טלפון ופגישות אישיות עם סנאטורים, עוד לפני השימוע בסנאט, כדי לסלול את הדרך להצבעה עבור המינוי שלו לשר ההגנה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תומך גם באופציה הצבאית
צילום: MCT
מומלצים