שתף קטע נבחר

שלוחת אלביט מערכות בקריית שמונה תיסגר

בעיר קיוו כי אלביט תרחיב בעתיד את פעילותה המקומית, דבר שיספק תעסוקה לצעירים באיזור, אך לאחר צמצום מכסת העובדים מ-50 לפחות מעשר, התקווה נגוזה. ראש העיר: "קיווינו שהמקום יתרחב לכיוון 150-200 אנשי מחקר. אני לא אתן לזה לקרות". אלביט: "החברה ממזגת פעילות לאתר חדש בתל חי"

שלוחת המחקר של חברת אלביט בקרית שמונה תיסגר. השבוע קיבלו כ-10 עובדים מכתבי שימוע לקראת פיטורים ונראה שמצבת כוח האדם במקום תקטן מ-10 כשהנותרים יעתיקו את מקום עבודתם לאתר החברה בתל חי.

 

לפני מספר שנים עבדו במקום כ-50 עובדים, ותקוות המקומיים היתה להתרחבות של הפעילות.

 

המעסיקים צופים: המשך האטה במשק הישראלי

גננות פוטרו בגלל גילן המתקדם - ויפוצו במיליונים

הקלות הבלתי נסבלת של פיטורי עובדים בישראל

 

סגירה של תקווה

"כואב לי הלב עם מה שקורה שם", מספר אחד העובדים במפעל הייצור הסמוך של אלביט. "כל כמה חודשים מפטרים עוד ועוד עובדים והמגמה היא כמובן לסגור את המקום כולו", הוסיף.

 

"החברה באה לפה לפני כעשור, אז היו לחברה ערכים, וכמובן שהיא גם זכתה להטבות מס על המעבר" הוסיף אותו גורם.

 

אלביט מערכות (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
אלביט מערכות(צילום: אביהו שפירא)

 

בעיר כמו קרית שמונה, סגירה של חטיבה יוקרתית שכזאת היא גם סגירה של תקווה. ראש העירייה, הרב ניסים מלכה, מיהר לעמוד לצד העובדים ואמר: "אם תוך מספר ימים ההחלטה שתקבל אלביט היא להשאיר שלושה ארבעה עובדים - אני אסגור את העיר. שלא יעשו מאיתנו צחוק ויספרו לנו שהם לא סוגרים את המקום ולא ישאירו לנו שם עובדים, לאחר שלפני חמש שנים היו שם 50 עובדים".

 

לדבריו, "העירייה נתנה לאלביט הכל, עמדנו לצידם בכל מה שרצו. התקווה שלנו היתה שהמקום יתרחב לכיוון 150-200 אנשי מחקר, כמו בחברת BMC שבקריה שמעסיקה מעל 150 עובדים. אני לא אתן לזה לקרות"

 

האם נתניהו יתערב?

אתמול העביר מלכה מכתב לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בבקשה אישית להתערב בנעשה בעיר הצפונית. "סייע לנו למנוע את סגירת שלוחת הפיתוח של 'אלביט מערכות' בקריית שמונה", קרא מלכה לנתניהו.

 

ההחלטה מנוגדת, לדברי מלכה, לדברים שנאמרו לו בשנה האחרונה ואף בחודש האחרון לפיהם שלוחת הפיתוח לא תיסגר. "אני דורש מראשי החברה לחזור בהם מההחלטה"

 

"שלוחת הפיתוח נתנה מענה לצעירים רבים מקריית שמונה וסביבתה אשר סיימו את לימודיהם ויכלו למצוא עבודה בתחום ההייטק, תחום אשר ההיצע לו בגליל העליון הינו נמוך ביותר. בשיא פריחתה מנתה השלוחה קרוב ל-50 עובדים צעירים ובעלי השכלה אקדמאית שבנו את ביתם בגליל והתגאו לעבוד בחברת הייטק קרוב לבית", הוסיף מלכה במכתב ופרסם את הדברים לכל בעמוד הפייסבוק העירוני.

 

"למרות הבטחות בכירי החברה להעצים ולפתח את השלוחה, החל לפני כשנה תהליך בו החברה החלה לפטר חלק מהעובדים וחלק נוסף התבקש לעבור למרכז הפעילות של החברה בעיר נתניה. מיותר לציין כי מרבית העובדים כבר הקימו בית בקריית שמונה ובגליל, כך שאופציית המעבר לא הייתה ריאלית מבחינתם דבר אשר אילץ אותם לעזוב את החברה ולהתמודד עם כל הקשיים הכלכליים הכרוכים בכך", הוסיף מלכה.

 

תגובת חברת אלביט מערכות: "החברה ממזגת את פעילותה באתריה בקריית שמונה ובתל חי לאתר החדש והמודרני של החברה השוכן בפארק התעשייה תל חי והמעסיק כ-200 עובדים מכל האזור, רובם תושבי קריית שמונה.

 

"אתר אלביט מערכות הוקם בשנת 1999 והושקעו בו סכומים ניכרים. הוא נחשב לאחד מהאתרים המודרניים ביותר של החברה. המפעל מעסיק כ-200 עובדים באופן ישיר, טכנאים, מהנדסים ועובדי ייצור. בנוסף, יוצרת העבודה באתר פעילות עסקית נוספת ומפרנסת עוד כחמישים בתי אב. לאלביט מעורבות בפעילות הקהילתית בקריית שמונה והיא פועלת באזור מתוך ראייה ארוכת טווח.

 

"אלביט מערכות היא אחת מהמעסיקות הגדולות באזור הצפון והיא מעסיקה במספר אתרים בצפון הארץ יותר מ-1600 עובדים באזור התעשייה בר-לב, בכרמיאל ובתל חי. באזור הדרום פועלת החברה בשדרות ולאחרונה התחילה פעילות בערד."

 

ממשרד ראש הממשלה נמסר בתגובה כי הפניה הגיעה היום והועברה לטיפול. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים