שתף קטע נבחר

"האקרים פרצו למחשבי שגרירויות בישראל"

מעבדות קספרסקי חשפו מבצע מקוון שנערך מ-2007 נגד גורמי ממשל, צבא ומחקר גרעין ברחבי העולם, בעיקר במזרח אירופה. הפעם הצליחו ההאקרים לפצח צופן ששימש את תוכנת האבטחה של האיחוד האירופי ושל נאט"ו ואף הגיעו לקבצים שנמחקו. בחברה אמרו: "הם השיגו מידע גיאו-פוליטי ממעלה ראשונה"

מעבדות קספרסקי, החברה הרוסית לאבטחה באינטרנט, הודיעה שהאקרים פרצו לקבצים מוצפנים של האיחוד האירופי ושל נאט"ו. במבצע, המכונה "אוקטובר האדום", הפצחנים שמו להם למטרה שגרירויות, ממשלות ומוסדות צבא במדינות ברחבי אירופה וכן באוסטרליה, ברוסיה, בארצות הברית, באיראן ואף בישראל. כך דווח אתמול באתר EU אובזרוור, ארגון בלגי ללא מטרות רווח.

 

 

לפי רשת BBC, הם פרצו גם למכוני מחקר בתחום הגרעין ולמוסדות מתחום הנפט והגז. בהצהרה של החברה שהגיעה לידי BBC נמסר שהמוקד של המבצע היה במדינות מזרח אירופה, בברית המועצות לשעבר ובמרכז אסיה. בכיר בחברה, קורט באומגרטנר, אמר ל"ניו יורק טיימס" שכמות היעדים הגדולה ביותר של הפצחנים, 38, הייתה ברוסיה ואחריה קזחסטן – 16. בארצות הברית ידוע על שישה יעדים שהותקפו.

 

מומחה בתחום, פרופסור אלן וודוורד מאוניברסיטת סוריי, אמר ל-BBC כי התוכנה פרצה למסמכי וורד, PDF, ושאר "מסמכים רגילים", אך גם למסמכים מוצפנים סטנדרטיים פחות. בחברה הסבירו ל"ניו יורק טיימס" שייחודו של המבצע הזה הוא התוכנה שפרצה לקבצים שהוצפנו בתוכנת האבטחה הסודית "אסיד" המותקנת במחשבי האיחוד האירופי ונאט"ו. בחברה אמרו: "המידע שנגנב הוא מידע גיאו-פוליטי ממעלה ראשונה".

 

מעבדות קספרסקי (ארכיון)       (צילום: MCT) (צילום: MCT)
מעבדות קספרסקי (ארכיון) (צילום: MCT)

 

החקירה החלה באוקטובר האחרון בעקבות מידע משותף אנונימי, והעלתה כי המבצע החל ב-2007, ובמהלכו פרצו לקבצים ולהיסטוריית פעולות במחשבים נייחים, במחשבים ניידים, בשרתים וב-USB. הם הגיעו לרשימות אנשי קשר, היסטוריית התקשרות ומסרונים במכשירי סמארטפון.

 

15 מהפריצות היו למחשבי מוסדות בבלגיה, שבה שוכנים מטות האיחוד האירופי ונאט"ו. הפורצים הגיעו אף למסמכים שנמחקו ועשו זאת באמצעות תוכנה זדונית שחיסלה את עצמה ברגע שהמשתמש גילה אותה.

בחברה העלו אפשרות שמחברי הקודים ששימשו את ההאקרים הם דוברי סינית ורוסית.

 

בכיר בחברה, ויטלי קמלוק, אמר ל-BBC: "די מהר הבנו שמדובר בתקיפה מקוונת מסיבית. המטרות נבחרו בקפידה". "אוקטובר האדום" לא הסב ככל הנראה נזק לתשתיות, וייעודו היה גניבת המידע. החברה הודיעה שתפרסם בהמשך השבוע דו"ח מקיף בן מאה עמודים בנושא. בצעד חריג הודתה החברה לגורמי אבטחת סייבר בכירים מבלרוס, מרומניה ומארצות הברית על שסייעו לה במבצע.

 

באוקטובר חשפה קספרסקי וירוס חדש שפגע במחשבים במזרח התיכון, בעיקר בלבנון ובאיראן, "מיני פליים". קספרסקי היא שגילתה בעבר גם את הווירוס "להבה", שכוון בעיקר נגד איראן ונגד סודן, ואת "גאוס", שכוון בעיקר נגד לבנון.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפצחנים שמו להם למטרה שגרירויות, ממשלות ומוסדות צבא
צילום: shutterstock
מומלצים