שתף קטע נבחר

תרדמת שרון, סירוב אוסטרי: סגירת תיק סיריל קרן

נימוקי הפרקליטות לסגירת תיק החקירה נגד משפחת שרון כללו גם את מצבו הרפואי של ראש הממשלה לשעבר והותירו "חשדות כבדים" נגד חלק מהמעורבים, לטענת לדור

חוסר יכולת לחקור את אריאל שרון שמצוי בתרדמת, כישלון בהוכחה שמקור הכסף שהועבר, לכאורה, לגלעד שרון, היה איש העסקים מרטין שלאף, אי-שיתוף פעולה מצד נחקרים והימשכות החקירה - אלו הנימוקים שהובילו לסגירת תיק החקירה נגד אריאל, גלעד ועומרי שרון בפרשת סיריל קרן, כפי שפורסמו הערב (יום ד') על ידי הפרקליטות.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 

לפני כשבועיים, לאחר יותר מ-10 שנים, הודיע פרקליט המדינה, משה לדור, על סגירת תיק החקירה. בפרשה נבדקו חשדות לפיהן הועברו מיליוני דולרים בשנת 2002 לבניו של שרון.

 

גלעד ועומרי שרון. "סגירת התיק - לא בלב קל" (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
גלעד ועומרי שרון. "סגירת התיק - לא בלב קל"(צילום: עמית מגל)

 

החשד המרכזי שנבדק בפרשה היה שאריאל שרון, ראש הממשלה לשעבר, קיבל הלוואה בגובה 1.5 מיליון דולרים מאיש העסקים הדרום אפריקאי סיריל קרן, כדי להחזיר לכאורה תרומות לא חוקיות שקיבל במהלך הבחירות הפנימיות על ראשות הליכוד. על פי הנטען, קרן היה בעצם איש קש להעברת הכסף מידיו של איל ההון האוסטרי, מרטין שלאף, שלו היו אינטרסים כלכלים בישראל. עוד נטען כי שלושה מיליון דולר נוספים הועברו משלאף לחשבונות של משפחת שרון, ומחציתם הוחזרו מחשבון הבנק של גלעד שרון – לקרן.

 

קשיי חקירה, ללא הוכחות

לדור ציין כי "חשדות כבדים" נותרו נגד חלק מהחשודים, אולם הממצאים לא מספיקים בכדי להרשיע אותם. לדבריו, חקירת המשטרה העלתה מספר גרסאות סותרות בנוגע למקור הכספים בפרשה, "שרחוקות מלשכנע או מלספק הסבר סביר" למקור הכסף ולכך שהועבר לגלעד שרון. בפרקליטות החליטו "לא בלב קל" לסגור את התיק, משום שלא נמצא מניע שיכול להעיד על מתן שוחד מצד קרן. בנוסף, צוין שראש הממשלה לשעבר טען כי מי שטיפל בהחזר ההלוואה היה בנו, וכי הוא עצמו לא ידע מה מקור הכסף, אך לא ניתן לבחון את הדברים בשל מצבו הרפואי.

 

שלאף הוצב במוקד חשדות שטענו כי הוא עמד מאחורי הקרן שמימנה את ההלוואה שהעביר קרן למשפחת שרון, אך בית משפט באוסטריה לא איפשר לחקור את הקרן או את שלאף וכך נמנעה, לטענת הפרקליטות, מציאת ההוכחה לכך. לדור הוסיף כי הגירסה שטענה כי שרון הבן קיבל שלושה מיליון דולר עבור ייעוץ ברוסיה אינה הגיונית, אך לא נמצאו הוכחות מספקות להגשת כתב אישום. בפרקליטות העבירו חלק מהתיק לרשות המסים, כדי שיבדקו אם יש מקום לפתוח בחקירה. 

 

חקירה המשטרה גילתה שמאות אלפי דולרים נאספו "בהסתר", בנוסף למימון הרשמי של הליכוד, לצורך הפריימריז שבוטל לבסוף בליכוד בשנת 2000, וכן לבחירות לראשות הממשלה ב-2001. לטענת הפרקליטות, לא ניתן היה להפריד בין "כספי שרון" ובין "כספי הליכוד" בשל סמיכות הזמנים, ולכן לא הוגש כתב אישום בעניין זה.

 

החשד שגלעד שרון קיבל במתנה זכויות נכסים בשווי 17מיליון דולר בקנדה, כשוחד לאביו, נבדק אף הוא, אך מכיוון שלא נמצאו הוכחות לכך ששרון האב היה מודע לעסקת הנדל"ן, נוצר קושי להוכיח שבנו שימש כמתווך.

 

החקירה המשטרתית בפרשות השונות נמשכה קרוב לעשר שנים, ובסיומה המליצה המשטרה להגיש כתבי אישום נגד גלעד ועמרי שרון בגין תיווך לשוחד, ונגד איש העסקים רון לאודר בגין מתן שוחד. נגד אריאל שרון לא גובשה המלצה בשל מצבו הרפואי והעובדה כי לא נחקר בפרשה. המלצת המשטרה היתה מסויגת ונקבע כי מדובר ב"תשתית ראייתית גבולית". חומר החקירה הועבר לפרקליטות בספטמבר 2011, ולפני כשבועיים, הודיעה הפרקליטות על סגירת התיקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
גלעד שרון
צילום: דודי ועקנין
צילום: רויטרס
אריאל שרון
צילום: רויטרס
משה לדור
צילום: גיל יוחנן
מומלצים