שתף קטע נבחר

חדש: מדבקה חשמלית לטיפול במיגרנה

בשורה לסובלים ממיגרנה: מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר לשימוש מדבקה חדשנית, המוצמדת לעור ומשחררת חומר המקל על בחילות וכאבי ראש האופיינים להתקפי מיגרנה

פתרון נוסף לסובלים ממיגרנה: מינהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) אישר בסוף השבוע את שיווקה של Zecuity, מדבקה חדשה המשחררת תרופה לעור. מחקרים הראו כי התרופה מקלה על תסמיני המיגרנה אצל כ-87% מהנבדקים.

 

עוד על מיגרנה:

דוקטור, מה קורה במוח בזמן התקף מיגרנה?

מיגרנה או סתם כאב ראש? איך מבדילים ומטפלים 

סובלים ממיגרנה? 8 מזונות שאסור לכם לצרוך

 

את המדבקה יש להצמיד לזרוע העליונה או לירך במהלך התקף המיגרנה. לאחר לחיצה על הכפתור שעל המדבקה היא משחררת תרופה דרך העור, ובכך היא עוקפת את הקיבה ומעבירה 6.5 מיליגרמים של החומר סומטריפטאן לזרם הדם למשך ארבע שעות.

 

המדבקה. החומר לא חודר לקיבה ()
המדבקה. החומר לא חודר לקיבה

 

במחקר שנערך על 800 חולי מיגרנה שהשתמשו ביותר מ-10 אלף מדבקות נמצא כי הטיפול בטוח ומקל על כאבי המיגרנה בקרב כ-87% מהנבדקים. תופעת הלוואי השכיחה ביותר, שנרשמה בקרב 5% מהמטופלים, הייתה אי נוחות, עקצוצים או גירוד באיזור אליו הוצמדה המדבקה.

 

ב-FDA הדגישו כי המדבקה אינה מתאימה למי שסובלים ממחלות לב, יתר לחץ דם או נוטלים תרופות נוגדות דיכאון מסוג SSRI או SNRI בשל תופעות הלוואי העלולות להיגרם משילוב החומרים.

 

מיגרנה היא אחת המחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי. מדובר בכאב ראש "הולם" (המרגיש כדפיקות פטיש) לרוב בצד אחד של הראש, שמחמיר בזמן פעילות גופנית וחשיפה לאור, לקולות או לריחות, ומשולב לרוב גם בבחילות ובהקאות. התקפי מיגרנה יכולים להתרחש לאורך תקופה ארוכה ועלולים לתקוף מדי יום או אחת לכמה שבועות, חודשים ואף שנים.

 

שלוש קבוצות תרופות עיקריות משמשות לטיפול במיגרנה: תרופות שנלקחות מדי יום ומיועדות למניעה, תרופות שמיועדות לעצירת ההתקף באיבו ותרופות להקלת כאב. הטיפול לאחר פרוץ ההתקף מבוסס על תרופות ממשפחת הטריפטאנים - תרופות חדשות שפותחו בעשור האחרון ומעכבות את תהליך הדלקת בכלי הדם, שגורם להרחבתם. מנגנון הפעולה של תרופות אלה מסתייע במערכת הסרוטונין.

 

יתרונן הגדול הוא תופעות הלוואי המועטות שלהן ובטיחותן הרבה: רוב המשתמשים דיווחו על הפסקת ההתקף תוך כחצי שעה עד שעה מנטילת התרופה. מקבוצת תרופות זו נמכרות ארבע תרופות בישראל: אימיטרקס, זומיג, ריזאלט ורילרט. בעת ההתקף ניתן גם להסתייע בתרופות משככות כאבים, דוגמת אספירין, אקמול, אופטלגין, רוקאל ורוקסט. ברוב המקרים הן יביאו להפחתה מסויימת בעוצמת ההתקף, אך לא להפסקתו.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המדבקה החדשה. לחיצה על הכפתור משחררת את החומר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים