שתף קטע נבחר

לא יודעים למי להצביע? האינטרנט לשירותכם

בדרך לקלפי עוברים ברשת: עוד לא הצלחתם להחליט למי אתם רוצים להצביע? מגוון יוזמות ברשת מנסות לסייע לכם בדרכים שונות להחליט וגם לדעת איפה להצביע

רגע לפני הבחירות, המאבק על הקולות הצפים מתחמם ובמערכת הפוליטית קוראים לאזרחים לממש את זכותם וחובתם הדמוקרטית, לבחור ולהצביע. יש כאלו שיודעים כבר איזה פתק ישלשלו בקלפי. אך נראה כי לא מעט אנשים צפויים להחליט רק ברגע האחרון לאיזו רשימה ולאילו מועמדים יתנו את קולם. למזלנו, יש שפע אתרים, אפליקציות ודפי פייסבוק שהופכים את הבחירה שלנו לקלה יותר.

 

עורו

אתר "עורו" בחר בסלוגן "הבחירה של הרוב", וככזה הוא מציג מפה אינטראקטיבית וכלי לניתוח דעות, במטרה לחלץ תשובה לשאלת השאלות: איזה פוליטיקאי ואיזו רשימה מציגים מצע אידיאולוגי הקרוב ביותר למערכת האמונות שלי, כבוחר. זהו אתר מוצלח ביותר, המציע אג'נדה חברתית בשלוש זירות מרכזיות: חינוך, יוקר מחיה ובריאות. תמצאו שם מגוון רחב של כלים ומידע רלוונטי לבחירה, במאגר ידע גדול בתחומי העיסוק של הארגון שכולל מחקרים, ניירות עמדה, קטעי וידאו ודוחות. מאחר ומדובר ביוזמה פתוחה וציבורית, כל גולש יכול לפרסם חומרים בהתאם לתנאי השימוש באתר ועל פי קריטריונים מגוונים המוצגים בו.

 

במקביל הוקם משחק בחירות שמאפשר לדרג את מידת ההסכמה שלכם למשפטים שפוליטיקאים אמרו בתקשורת, וזאת כדי לגלות עם מי אתם מזדהים הכי הרבה ולמי כדאי לכם להצביע. תוצאות ראשוניות ניתנות כבר לאחר כ-25 דירוגים, אך כדי להשיג אחוז דיוק גבוה יותר מומלץ לדרג כמה שיותר ציטוטים. התוצאות עשויות להפתיע אתכם, ואין ספק שזו דרך יצירתית ומקורית מאוד ללמוד על המסרים והערכים שהפוליטיקאים שלנו משקפים בראיונות ובהופעותיהם בתקשורת.

 

 

כנסת פתוחה

היוזמה הברוכה של "כנסת פתוחה" מאפשרת לכל אחד להיות מעורב בשיח הפוליטי הישראלי ובנעשה במסדרונות הכנסת מ(כמעט) כל מקום. באפליקציה, ששודרגה לקראת הבחירות, אפשר לצפות בכל הרשימות ובכל המועמדים שיקחו חלק בבחירות 2013, במידע נרחב על המפלגות הפעילות כיום בכנסת, ללמוד על אופני ההצבעה של חברי הכנסת המכהנים ועבודתם הפרלמנטרית, לקרוא על אג'נדות שונות ומידת התמיכה של הפוליטיקאים בהן, פרוטוקולים ומסמכים רשמיים מתוך עבודות הוועדות וישיבות הכנסת, ועוד.

 

בדומה לאתר של כנסת פתוחה, האפליקציה מרכזת מידע רב ערך שמסייע לתהליך קבלת ההחלטות ומהווה נדבך חשוב בתהליך הדמוקרטי החשוב. זוהי יוזמה אזרחית חשובה ביותר, שמעלה את רמת המעורבות של כולנו ומזמינה שותפות אמיתית בסדר היום החברתי, הכלכלי, הביטחוני והחוקתי של ישראל.

 

מערכת האג'נדות היא עוד כלי אינפורמטיבי מוצלח שמתרגם הצבעות והתבטאויות לאינפוגרפיקה קלה ופשוטה למדי להבנה ועיבוד. בקלות ובמהירות אפשר להיחשף למידע מעובד אך בו בזמן נטול פניות, שמציג את המציאות כהווייתה. במקום לסמוך על פרשנים, דוברים מטעם והמולת התקשורת, אפשר לעיין ברמות ההסכמה והמעורבות של נבחרינו בנושאים חשובים ביותר - החל בהפרדת דת ומדינה, קידום זכויות עובדים, זכויות קהילת הלהט"ב, ועוד.

 

הפורום לצדק חברתי

בקרב חוגים מסויימים בזירה הפוליטית, צירוף המילים "צדק חברתי" מעורר חשש ואולי אפילו כעס. תכופות נטען כי המושג הזה משמש כלי ניגוח למדיניות הממשלה הנוכחית. עם זאת, חשוב לציין כי צדק חברתי משקף דרישה אוניברסלית, שאין בינה לבין ימין או שמאל שום קשר. זו קריאה לשפיות, לשיוויון ולשותפות אמיתית של כל אזרחי המדינה, במדיניות כלכלית וחברתית שתבטיח קיום הוגן והגון לכולנו.

 

לכן הפורום לצדק חברתי הוא מקום מצויין לקבל בו את ההחלטה איזה פתק לשלשל לקלפי. בעידן שבו כולנו מבינים כי סוגיות של ביטחון כלכלי ואזרחי חשובות לא פחות מסוגיות ביטחון צבאי ומדיני, התנהלות המפלגות בענייני חברה ומדינה חשובה מאין-כמוה לגיבוש עמדה. האתר מציע מסמכים וניירות עמדה המתווים את קו החשיבה האידיאולוגי המנחה את עבודת הארגון, לצד סקירה מקיפה של המפלגות בהיבטים של כלכלה, צדק חברתי, דיור, בריאות, חינוך ועוד.

 

 

המדד החברתי הוא כלי וירטואלי שמציג באופן גרפי את המפלגות השונות ואת המועמדים ובודק מי מביניהם הוא חברתי, מי נוטה לחברתי, מי יושב על הגדר ומי (פויה!) נגד מדיניות חברתית שיוויונית, הגונה וצודקת.

 

אתר "כחול"

המשפט "דיבורים כמו חול" הוא חלק בלתי-נפרד מהשיח הישראלי, ובצדק: הוא משקף את העובדה המרה לפיה אפשר לדבר הרבה ולעשות מעט. לקראת יום הבוחר המתקרב, חשוב לדעת מי מיישם את מה שהבטיח ומי מתנער מאחריות. מי מפזר מילים ריקות ומי עומד מאחורי דבריו. עוד מציע האתר סקירה של מדדי אמון שונים, כמו אמון הציבור בפוליטיקאים ספציפיים וברשימותיהם, מידת היושר והעמידה בהבטחות ועוד. טוב שיש גוף שמרכז הבטחות פומביות ובודק מי הפר אותן ומי מימש את מה שהתחייב לבצע, אולי כך ילמדו הפוליטיקאים לשקר קצת פחות וידעו שהבטחות - גם כאלו שמפוזרות בתקופת בחירות - צריך לקיים.

 

איך הצביעו השכנים שלי?

עמיר גבעון ואביב גונן, חברו לטל שניידר ויצרו מפה אינטראקטיבית שמאפשרת לגולשים לצפות בדפוסי ההצבעה באיזורים שונים ברחבי הארץ.כל גולש יכול להצביע פעם אחת בלבד, באמצעות כתובת מייל. פרטים מזהים אחרים לא נאספים ולא נשמרים במערכת. בעת ההצבעה נשמר גם המיקום הגיאוגרפי, לצורך תצוגה ופילוח סטטיסטי.

 

תיקון לחוק הבחירות (דרכי תעמולה) אוסר לפרסם "סקר" לפני סגירת הקלפיות. לכן המידע יישאר חשאי, ורק הצבעות שבוצעו לפני יום שישי מפורסמות באתר. יתר ההצבעות ייחשפו באתר בבת-אחת ביום שלישי הקרוב, עם סגירת הקלפיות בשעה 22:00.

 

 

ממשל זמין

היוזמה הבאה לא תסייע לכם להחליט למי לבחור, אבל היא תעזור לכם להגיע לקלפי. מערך ממשל זמין, אגף התקשוב הממשלתי במשרד האוצר, פיתח שני אתרים לקראת הבחירות. באתר הראשון תוכלו לצפות דרך הטלפון הנייד בספירת הקולות בזמן אמת, ולקבל את תוצאות ההצבעה הכלליות או לפי פילוח עיר או מפלגה.

 

האתר מתעדכן בכל 10 דקות החל מרגע סגירת הקלפיות ועד סיום התהליך, והוא זמין לכל סוגי המכשירים הסלולריים ולמחשבי טאבלט החל מרגע סגירת הקלפיות ביום הבחירות.

 

 

האתר השני מאפשר לברר במהירות ובפשטות מהי הקלפי אליה אמור להגיע הבוחר על מנת להצביע בבחירות. לאחר הקשת מספר תעודת הזהות תתקבל כתובת הקלפי, ובגלישה ממכשירים סלולריים תעלה גם אופציית ניווט אל הקלפי באמצעות אפליקציית הניווט המותקנת במכשיר שלכם.

 

להצביע באיזי

גם חברת הסטאט אפ התל אביבית easy.co.il, המנסה למפות את כל הדברים סביבנו, השיקה אפליקציה שמאפשרת לנו למצוא את הכתובת בה אנו מצביעים לפי מספר הקלפי. האפליקציה משתמשת בג’יפיאס שבטלפון החכם ומאפשת ניווט בהליכה או בנסיעה. איזי גם תמצא את תחנת האוטובוס הקרובה, שימושי בעיקר למי שרוצה לנצל את הנסיעות חינם ביום הבוחר. כמו כן נכים ובעלי מוגבלויות יוכלו למצוא את הקלפי הקרובה ביותר, המותאמת לבעלי מוגבלויות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לכו להצביע
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים