שתף קטע נבחר

יחימוביץ': אפשר להשיג מהפך - וממשלה חברתית

העבודה אמנם צפויה להיות המפלגה השלישית בגודלה, אבל היו"ר שלה קורצת ללפיד ולש"ס ומתעקשת שניתן להפיל את הליכוד בעקבות תוצאות המדגמים: "מתחוללת דרמה פוליטית, יש סיכוי לסוף ממשלת נתניהו. אפשר להרכיב ממשלה חברתית שתתניע תהליך שלום". בשעה זו: סופרים את קולות האמת

"יש סיכוי גבוה למהפך", כך טענה הלילה (יום ד') בתוקף יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ', שמדגמי הטלוויזיה ניבאו למפלגתה 17 מנדטים בבחירות לכנסת, אולם עם פרסום תוצאות האמת התברר כי העבודה תשלח רק 15 נציגים לכנסת. העבודה תהיה המפלגה השלישית בגודלה בבית המחוקקים ורק השנייה בגודלה בגוש המרכז-שמאל, אחרי "יש עתיד" של יאיר לפיד שהדהימה עם 19 מנדטים. פעילים בעבודה התאכזבו מכך שלא יהיו מנהיגי הגוש, אבל יושבת הראש של המפלגה שאבה דווקא עידוד רב מהנתונים. מ-9:00 יעביר ynet משדר מיוחד לסיכום ליל הבחירות.

 

כל עדכוני בחירות 2013 - באתר הבחירות של ynet

הסיפורים הכי חמים לפני כולם - בפייסבוק של ynet

 


 

  

היו"ר במטה המפלגה (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
היו"ר במטה המפלגה(צילום: עידו ארז)

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

 

 

"אין ספק שמתחוללת לנגד עינינו דרמה פוליטית", אמרה יחימוביץ' אחרי פרסום המדגמים, "דרמה שאת תוצאותיה הסופיות נדע רק בבוקר. נחכה לתוצאות האמת. יש סיכוי גבוה למהפך ולסוף ממשלת נתניהו". מאוחר יותר הלילה התייצבה יחימוביץ' בבית מפלגת העבודה בבית ברל, ודיברה כמי שרואה אפשרות של ממש שתורכב ממשלה שלא בראשות נתניהו: "יכול מאוד להיות שאנחנו נמצאים בפתחו של ערב שנותן הזדמנות גדולה להרכיב ממשלה חלופית לממשלת נתניהו".

 

"אני רוצה להתחייב כאן מולכם ומול הציבור ששומע אותי", הצהירה יו"ר מפלגת העובדה, "שאני אעשה כל שביכולתי כדי לכנס את כל הכוחות שיהוו גוש נגדי לממשלה קיצונית קפיטליסטית שמתאכזרת לאזרחיה ואני מתכוונת לעשות כל שביכולתי לכנס כל כוח אפשרי כדי לייצר את

ההזדמנות הזו, ויש הזדמנות כזו. שוחחתי הערב עם יאיר לפיד, בירכתי אותו על ההישג. שוחחתי גם עם לבני וזהבה גלאון, גם עם הסיעות החרדיות. את פרטי השיחות אני כמובן לא אספר, וצריך לחכות גם לתוצאות האמת שיכולות להיות מאוד משמעותיות, ויש סיכוי מאוד גבוה שמחר בבוקר נתניהו לא יוכל להרכיב ממשלה".

 

יחימוביץ' התעקשה: "יש אפשרות, ושוב אני אומרת, אני אעשה הכול כדי שהיא תתרחש, להרכיב ממשלה שתהיה ממשלה חברתית ותתניע תהליך שלום. ויש כוחות שיכולים לחבור יחד כדי לחסום את נתניהו ולהרכיב ממשלה כזו. אותו קפיטליזם דורסני דרוויניסטי שדורס בדרכו את כל אזרחי מדינת ישראל, שלא סופר בני אדם, שמפרק את החברה, מועך את מעמד הביניים בחוסר צדק, שזורק את העניים לשולי החברה שבה חצי מהעובדים מרוויחים פחות מ-5,800 שקלים, האם אנו מוכנים לחיות בחברה כזו? זו לא פסילה אישית, אני מכבדת את ראש הממשלה, אבל תהום אידיאולוגית עמוקה פעורה בין הדרך שלנו לדרך שלו".

  

יחימוביץ' אמרה כי בתוצאות הבחירות ניכרת טביעת אצבע עמוקה של המחאה החברתית ושל "האי-אמון המוחלט" כדבריה שלו זכה נתניהו. "תראו את ההיחלשות שלו, יחד עם ליברמן הם מגיעים למספר חסר תקדים בקטנותו, הם קטנו בעשרה מנדטים לפחות והציבור אמר - לא רוצים את מדיניותו של נתניהו. אני רוצה להודות ליותר מחצי מיליון נשים וגברים שנתנו היום את אמונם בדרך שלנו, שהיא לא פופוליסטית, היא מורכבת ולא מדברת בסיסמאות".

 

מזכ"ל מפלגת העבודה הממוקם במקום השישי ברשימה, חיליק בר, הסביר כי מדובר ב"הישג חשוב למפלגה, הוכחנו שאי-אפשר להרוג את מפלגת העבודה, הוכחנו את מה ששלי אמרה - ביבי לא נמשח למלך ואפשר להחליף אותו. החלוקה יכולה להשתנות בן לילה, ויש עוד מפלגות שיכולות ללכת עם הגוש שאנחנו מובילים ללא ספק, אז אולי נקום בבוקר עם ראשת ממשלה חדשה".

 

הוא אמר כי לדעתו יחימוביץ' לא תמליץ על לפיד לראשות הממשלה, אך בירך אותו: "אם זה ההישג שלו אני בהחלט מברך אותו, כל הכבוד. לפיד ישב עם שלי וציפי באותו גוש שאמר שחייבים להחליף את נתניהו. אני חושב שהבוחרים של לפיד הצביעו לו כי הם רוצים שינוי, ואם אתה רוצה שינוי אתה לא ממליך שוב את נתניהו".

   

בר סבור כי העבודה תציע ללפיד להיות שותף בכיר בממשלה הבאה: "אנחנו נפרגן להישג שלו. השיחות יצטרכו להיות דיסקרטיות, ובהן נבהיר - האם אתה רוצה את נתניהו כראש ממשלה עם ממשלה קפיטליסטית, או רוצה בממשלה סוציאליסטית".

 

בקרב הפעילים ניכרה תחושת אכזבה. ירמי כפיר אמר שהתחושות מעורבות: "יש אכזבה. יאיר לפיד עבר אותנו, ולכך לא ציפינו. עם זאת יש נחמה נוכח העובדה שגוש השמאל מקבל מספיק מנדטים ויוכל להוות גוש חוסם לימין. אבל בהחלט יש טעם של החמצה".

 

 

פעיל נוסף, אלון רוזן, הביע תדהמה. "ציפינו ליותר, אבל לפחות אפשר לדבר על קריסה של הליכוד. אני לא מבין בכלל למה הם שמחים". גם הוא, על אף האכזבה, הביע שביעות רצון על מספר המנדטים שהשיג גוש השמאל.

 

אביעד, פעיל אף הוא, מצא סיבה לשמוח: "מפלגת העבודה הייתה בשפל מאוד גדול ושלי הצליחה לעשות מהפך בשורותיה. זו קודם כול סיבה לשמוח. מעבר לזה בתור אזרח אני חושב שהעובדה שיש עתיד היא המפלגה השנייה בגודלה על פי המדגמים, מהווה תעודת עניות לחברה הישראלית". לדבריו מדובר ב"מפלגה טרנדית, שלא תישאר פה עוד זמן רב. בעיניי מדובר בחוסר אחריות מצד הציבור". הפעילים הצעירים ניסו להשרות אווירה חיובית, וצעקו: "זוהי רק ההתחלה", "היי, זאת שלי", "ביבי טוב לעשירים".

 

20 מנדטים בסקרים

מפלגת השלטון מהקמת המדינה ועד 1977 הגיעה ב-2009 לשפל חסר תקדים. בראשותו של אהוד ברק זכתה העבודה ב-13 מנדטים בלבד, והפרישה של שר הביטחון ואנשיו לפני שנתיים לסיעת "העצמאות" השאירה אותה עם שמונה ח"כים בלבד. אבל הניצחון של יחימוביץ' על עמיר פרץ בפריימריז הפיח חיים במפלגה, ובכמה סקרים בתחילת מערכת הבחירות היא אף עברה את ה-20 מנדטים.

  

בפריימריז זכתה אשת השמאל מרב מיכאלי להצלחה גדולה, וגם מנהיגי

המחאה החברתית סתיו שפיר ואיציק שמולי דורגו במקומות גבוהים. אבל המומנטום אבד מאז. פרץ עזב את המפלגה לתנועה של לבני, יחימוביץ' לא הצליחה לגבש גוש נגד נתניהו ואף שהצהירה כי לא תשב בממשלתו, לא הצליחה להגיע לגבהים של לפני חודשיים.

  

רשימת העבודה: שלי יחימוביץ', יצחק הרצוג, איתן כבל, מרב מיכאלי, בנימין בן אליעזר, חיליק בר, עומר בר-לב, סתיו שפיר, אבישי ברוורמן, אראל מרגלית, איציק שמולי, מיקי רוזנטל, מיכל בירן, נחמן שי, משה מזרחי, דני עטר, ראלב מג'אדלה, נדיה חילו, נינו אבסדזה, יוסי יונה, דניאל בן סימון, עופר קורנפלד (22).

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 22/01/2013 23:05

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
יחימוביץ'בבית ברל
צילום: עידו ארז
מטה הבחירות של העבודה
צילום: עידו ארז
מומלצים