שתף קטע נבחר

קרבות הליכוד: "איווט ליברמן עבד על נתניהו"

אחרי האכזבה הגדולה, במפלגת השלטון הפנו אתמול אצבעות מאשימות לכל עבר: אל מובילי הקמפיין, ליברמן, המתנחלים וגם אל נתניהו עצמו. עכשיו מתחילה המלחמה האמיתית על מספר התיקים המצומצם מאוד שיוכל ראש הממשלה לחלק לאנשיו

חברי כנסת, שרים, פעילים ומועמדים ברשימת הליכוד ביתנו הלכו אתמול (ד') עם הראש באדמה. הקריסה במספר המנדטים, התחזית הדמיונית מבית היוצר של ארתור פינקלשטיין, השוויון בין הגושים והאכזבה מהסכם האיחוד בין הליכוד לישראל ביתנו - עוררו אתמול כעס וזעם במפלגת השלטון. "אם ככה נראה הניצחון של מפלגת השלטון - עדיף להפסיד", אמר אחד מהם.

 

 

אתמול התברר לאיזה מצב של פניקה הגיעה מפלגת השלטון בערב הניצחון בגני התערוכה בליל שלישי. גורמים בכירים בליכוד גילו כי בגלל החשש שלא יהיה קהל שיעודד את נתניהו לאחר פרסום המדגמים, הביאו לאולם "להקות מעודדים בתשלום" שהרעישו עם תופי טם־טם מחרישי אוזניים. להקת המעודדים בתשלום הייתה מנותקת מהמציאות. בעוד המדגמים הראו קריסה במספר המנדטים ופעילי השטח נראו המומים ועצובים - המקהלה פצחה בשירי ניצחון ושמחה. "מעניין מי הביא אותם להצגה הזאת", אמר אחד מפעילי השטח המוכרים בליכוד.

 


  

 

מיד עם פרסום תוצאות המדגם החלו אנשי הליכוד לחפש אשמים. במפלגה נשמעו טענות קשות על הקמפיין העייף של המפלגה ועל העובדה כי נתניהו העדיף לנהל קמפיין ממלכתי במקום לחרוש את הארץ ולהיפגש עם הציבור והפעילים. גם מאבקי האגו בצמרת הליכוד פגעו במפלגה, ושרים במפלגה טענו כי מידרו אותם ולא שיתפו אותם בקמפיין הבחירות. "לא היה לי מושג מה קורה במטה הבחירות שלנו לכל אורך הקמפיין", העיד בכיר בליכוד. ואילו שר במפלגה טען: "בכיר במטה לא העביר כספים לסניפים ופעילים שהוא חשד בהם שלא תמכו בו בפריימריז". אבל עיקר הביקורת התמקדה בהסכם האיחוד בין הליכוד לישראל ביתנו. "איווט עבד על ביבי וביבי מכר את הליכודניקים", אמרו רבים בליכוד.

 

בחירות 2013 - כתבות נוספות ב-ynet:

 


 

אורי פרג', מקום 35 ברשימה, אמר אתמול: "למרות כל ההישגים שלנו, מעמד הביניים פחד מאוד מהשלטון של ביבי ולכן הוא לא הצביע לליכוד". פרג' תקף גם את המתנחלים ואמר: "הם השתלטו לנו על התנועה ובסוף הצביעו לבנט. הם רק השתמשו בליכוד כדי לחדור למוסדות השלטון".

 

רשימת המתנה

ואחרי הקרבות על הטעויות שנעשו, עומדים עכשיו חברי הכנסת והשרים ברשימת הליכוד ביתנו בפני קרב נוסף. לא רק שאיבדו 11 מנדטים בעקבות האיחוד בין שתי המפלגות - גם מספר התיקים שהם צפויים לקבל קטן. יאיר לפיד, השחקן החדש והחזק במגרש, הבטיח כי לא יישב בממשלה שבה יהיו שרים ללא תיק, עובדה שתקשה עוד יותר את חלוקת השלל והתפקידים בממשלה.

 

ההערכה היא כי מפתח חלוקת תיקים בממשלה יהיה 1:3. המשמעות: על כל שלושה ח"כים בקואליציה יהיה שר אחד. הרשימה המשותפת הליכוד-ביתנו תקבל לפי המפתח 11 תיקים לפחות, ובמידת הצורך ינסה נתניהו למנות אפילו שר נוסף.

 

הצרה: כבר היום בליכוד ישנם תשעה שרים מכהנים (נתניהו עצמו, סער, ארדן, שלום, כץ, יעלון, אדלשטיין, שטייניץ ולבנת), בישראל ביתנו שלושה שרים מכהנים (לנדאו, לנדבר ואהרונוביץ') ובנוסף תיק בכיר שמור לאביגדור ליברמן עד לאחר שיסתיים ההליך המשפטי נגדו. סך הכול 13 תיקים לשתי המפלגות. כך נוצר מצב שלנתניהו ולליברמן אין אפילו מספיק תיקים לחלק לשרים המכהנים כיום.

 

וזה לא הכול. בשתי המפלגות יש גם "רשימת המתנה" או "רשימת הבטחות" לתפקידי שרים לכמה מועמדים ברשימה, כמו זאב אלקין, צחי הנגבי וחיים כץ (ליכוד) ויאיר שמיר ופאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו).

 

ההערכה היא כי נתניהו ולפיד יתקשו להגיע להסכמות על מספר התיקים בממשלה. נתניהו מעוניין לחלק תפקידי שרים ללא תיק, ואילו לפיד דורש התחייבות כי בממשלה לא יכהנו שרים בלי תיק. בכל מקרה, בליכוד החל כבר קרב יצרי וקשה מתחת לפני השטח על תפקידי השרים בממשלה הבאה.

 

"יש שרים שעוד חושבים שהם יקבלו שדרוג בממשלה הבאה", אמר בכיר בליכוד. "הם צריכים כנראה להתפלל שהם בכלל יישארו שרים. יש עכשיו מלחמת עולם בין בכירי הליכוד על תפקידי השרים, כי הם יודעים שהנפילה בבחירות גם הורידה לנו את כמות ואיכות התיקים שיישארו אצלנו בידיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתניהו. כאב ראש בדרך לקביעת מפתח לחלוקת תיקים
צילום: רויטרס
ראש מטה הבחירות גדעון סער וראש מטה הסברה גלעד ארדן
צילום: ירון ברנר
מומלצים