שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מאפינס גזר וקישואים
    רוני ונציה מצאה דרך ערמומית להגניב קצת ירקות לילדים סרבנים, שאפילו הם יתקשו לעמוד בפני המאפים הזהובים האלה שמכילים – הפתעה! - קישואים. מאפה כיפי שפשוט מתחנן להצטרף אליכם לגינת המשחקים או לפיקניק

    בתחילת המאה הנוכחית, חגג המאפין 1000 שנות היסטוריה רבגונית. שמו נובע מהמילה הצרפתית מופלֵה (מעודן), מקורו בוויילס שבאי הבריטי אבל כוכבו דרך רק בארצות הברית, שם הומתק והפך לסוג של מאפה לאומי, שם 3 מדינות אף מתגאות במאפין לאומי: מינסוטה (אוכמניות), ניו יורק (תפוחים) ומסצ'וסטס (תירס).

     

     

    המתכון הלא שגרתי שלפניכם נוטל השראה מתרבות המאפין האמריקאית והמפוארת. הוא כולל קישואים, שמקורם בעולם החדש וגזר, מרכיב אהוב בעוגות המקומיות. למרבה השמחה, התוצאה הצבעונית עומדת בקו אחד עם הטעם והמרקם המעולה (רועי ירושלמי).

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    המאפין הלאומי של מדינת ניו יורק. מאפינס תפוחים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    המאפין הלאומי של מדינת ניו יורק. מאפינס תפוחים(צילום: shutterstock)

     

    מאפינס גזר וקישואים

    מתכון של רוני ונציה.

     

    המרכיבים ל-10-12 מאפינס:

    2 כוסות קמח (280 גרם)

    ‭3/4‬ כפית אבקת אפייה

    ‭1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה

    ‭1/3‬ כפית מלח

    ‭3/4‬ כפית קינמון

    ‭1/3‬ כוס ‭65)‬ גרם) סוכר רגיל

    ‭1/3‬ כוס ‭65)‬ גרם) סוכר חום בהיר

    1 כוס (225 מ"ל) שמן

    2 ביצים

    2 גזרים בינוניים מגוררים דק

    2 קישואים מגוררים דק

    1.5 כפיות תמצית וניל טהור

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים תבנית אפייה למאפינס ומניחים עטרת נייר בכל שקע.
    2. מנפים לתוך קערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והקינמון.
    3. בקערת מערבל שמים את שני סוגי הסוכר, השמן, הביצים, הגזר, הקישואים המגוררים והווניל, ומערבלים היטב בעזרת וו הגיטרה, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים מעט במהירות נמוכה רק עד שהקמח נספג. ‭
    4. ממלאים כל שקע בתבנית ב‭1/3-‬ כוס בלילה, כך שהוא לא מלא עד הסוף, אלא רק עד ‭3/4‬ מגובהו
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך ‭25-20‬ דקות עד שהמאפינס מזהיבות וצבעם מעט שחום וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים 10 דקות בתבנית על רשת ואז מעבירים לרשת לצינון מלא.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים