שתף קטע נבחר

בקרוב: פסטיבל קליפה אדומה - השנה האחרונה?

אמנות המופע והתיאטרון החזותי בישראל הפכו בשנים האחרונות למוקד משיכה ליוצרים ולקהל. עם זאת, בפסטיבל קליפה אדומה שייפתח בחודש הבא מסתפקים בגרסה מצומצמת ומביעים חשש לגבי השנה הבאה

פסטיבל "קליפה אדומה" לאמנות המופע ולתיאטרון חזותי ייפתח ב-22 בפברואר בגרסה מצומצמת שתפרש על פני שבוע. על אף שמדובר בפסטיבל יחיד מסוגו בישראל, קיצוצים תקציביים ותמיכה מצומצמת מלכתחילה, הובילו את הנהלת קבוצת תיאטרון קליפה לוויתורים כואבים.

 

ברווז. עבודות ישראליות בבכורה (צילום: נרוד פלד) (צילום: נרוד פלד)
ברווז. עבודות ישראליות בבכורה(צילום: נרוד פלד)
 

 

"אנחנו מקיימים את הפסטיבל השנה מתוך חשש מאד גדול ובלי הבטחה להמשיך אותו בשנה הבאה", אומרת עידית הרמן מייסדת ומנהלת הקבוצה. "אומרים לנו שהתמיכות מצומצמות בגלל ריבוי פסטיבלים שמצטרפים לתקנה, אבל התוצאה היא שחוסר ביטחון כלכלי הופך את הקיים לסימן שאלה גדול. בסוף אולי באמת נשתכנע ונפסיק. בינתיים, בעיקר בשל היקף הפניות שקיבלנו מיוצרים וההבנה שזו הפלטפורמה היחידה שמאפשרת לקהל וליוצרים בישראל להיפגש עם סוג כזה של אמנות אקספרימנטלית, אנחנו מתעקשים על קיומו של הפסטיבל".

 

הגרסה המצומצמת של הפסטיבל שמה דגש על הפקות ישראליות אך גם השנה יתארחו בו הפקות ויוצרים מחו"ל. "זה יהיה פסטיבל קצר יותר אבל מרוכז וחזק", מדגישה הרמן. "התרכזנו באמנים ישראלים גם מפני שיש לנו יכולת מוגבלת מאוד להביא אמנים מחו"ל, אבל לא פחות מכך כיוון שראינו תנופה אדירה בשטח שבאה לידי ביטוי גם בכמות ההגשות וגם באיכות היוצרים. הפער בין מה שהוגש לפסטיבל בתחילת הדרך וכיום הוא בלתי נתפס. יש המון יוצרים ישראלים שמחפשים את הפלטפורמה הזו. ההתפתחות בתחום שנחשב לפני כמה שנים לשוליים של השוליים ולאט לאט מוצא את מקומו במרכז, מטורפת. זה מרגש אותנו ואי אפשר שלא לשאול למה לא להשקיע בהם".

 

בין האורחים הזרים הבולטים השנה בפסטיבל ניתן למצוא את מארן סטארק, אמנית מיצג רב תחומית פורצת דרך מגרמניה שתציג בישראל את "שלושה חלקים", ערב שמורכב משלוש עבודות שמשלבות מיצב ואמנות פלסטית עם מחול. "סטארק עובדת בצורה יוצאת דופן באיכויותיה והדימויים שהיא יוצרת מהפנטים", אומרת הרמן, "העבודות שלה מתעתעות, מתנדנדות בין הפנטסטי ליומיומי ושום דבר בהן אינו כפי שהוא נראה".

 במהלך שהותה בישראל תעביר סטארק במקביל להופעות גם סדנה על עבודת הפרפורמנס שתיגע בין היתר בעבודה עם חומרים וחפצים, במשמעות חלל היצירה ובתפקידם של אמני הפרפורמנס.

 

השנה לראשונה יפתח הפסטיבל דלת גם לקהל צעיר עם בכורה להצגת הילדים "השיר של לולה", שיתוף פעולה שני של קבוצת תיאטרון קליפה והסופרת והמאיירת אורית ברגמן. עם זאת, מרכז הפרויקט מכוון לקהל בגיר עם דגש על יצירה ישראלית חדשה. 11 מופעים ישראליים יוצגו בפסטיבל והעבודות ישלבו תיאטרון חזותי, קרקס, תיאטרון חפצים, אמנויות לחימה, תיאטרון מחול ווידאו ארט. בין המשתתפים הישראלים גם חברת קבוצת קליפה, קאזויו שיונורי, חברי קבוצת התיאטרון אורתו-דה, הרקדנים והיוצרים ארתור אסטמן, אילנה בלסן ויוני סוטחי.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הרמן. סימן שאלה גדול לגבי המשך
צילום: יוסי צבקר
לאתר ההטבות
מומלצים