שתף קטע נבחר
צילום: ירון ברנר

חליפת קעקועים על כל הגוף: "זה חלק מהרוקנ'רול"

גיא כרמל, גיטריסט יוסלס איי די, שוכב פעם בשלושה שבועות מתחת למחט ומכסה את גופו בקעקועים. העצה שלו למי שרוצה גם: "לא נורא אם לא תאהבו את זה יום אחד, זה חלק מהעניין". כתבה חמישית בסדרה

ברוכים הבאים לפרק החמישי בסדרת "מתחת למחט", הפרק הצבעוני והעמוס ביותר עד כה. בסדרה אנחנו חושפים קעקועים של מוזיקאים ישראלים ואת הסיפורים שבעקבותיהם הם נוצרו. גיא כרמל, גיטריסט להקת ושגרירת סגנון הפאנק רוק הישראלי, "יוסלס איי.די" מבלה שעות ארוכות בחייו בשנים האחרונות מתחת למחט. הוא החל במשימה ליצור חליפה שלמה על הגוף הכוללת את הידיים, הגב, החזה והרגליים, והתהליך האמנותי הנפלא שעל גופו נמצא רק באמצע הדרך.

 

עוד ב"מתחת למחט":

קובי פרחי: על הכתף הלהקה, על היד המשפחה

 

"לקח לי המון שנים להתבשל על מה שאני אוהב. התחלתי להתקעקע קצת אחרי הצבא והיו לי כל מיני קעקועים שהתאימו יותר בסגנון שלהם לתחילת שנות התשעים", מספר כרמל, "אבל תמיד ידעתי שאני רוצה לכסות את עצמי ברמה כזו או אחרת. 

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

"מה שאני יכול להמליץ לאנשים שחושבים ברצינות לכסות חלקים גדולים בגוף, זה לעשות הרבה שיעורי בית. זה מה שעשיתי במשך שנים ועם האינטרנט היום זה הרבה יותר קל. צריך לנבור הרבה, להבין בסגנונות, במקעקעים השונים ובגישות שלהם. לבחור את המקעקע זה גם טיול בפני עצמו, וככל שאתה מבין בכך יותר ונכנס יותר לעומק, אתה יודע גם להבדיל בין האיכויות של המקעקעים.

 

"יש כאלה שאוהבים לשלב סגנונות, אני מעדיף ללכת עם סגנון אחד. אני מאוד אוהב את הקעקועים האמריקאים, מצד שני מאוד אהבתי את הסגנון היפני ומה שהכריע בסוף זו החשיבה על הטווח הארוך. על איך אני רואה את עצמי ומה יחזיק איתי הרבה שנים, וצללתי אל האמנות היפנית.


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

"יש הרבה מתקעקעים שחושבים: 'אני צריך לעשות משהו שהוא גם מיוחד, גם עם הרבה משמעות וגם משהו שאני אוהב עכשיו ואוהב לכל החיים'. אבל כשאתה עושה קעקוע זה קצת כמו צניחה, יש סיכוי שבהמשך לא תאהב את זה וזה בסדר, זה חלק מהרוקנ'רול של כל הדבר, שום דבר לא בטוח וזה סיכון שאתה לוקח".


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

כרמל מסביר שלציורים הרבים שבחליפת גופו יש משמעויות שונות, אבל המשיכה הגדולה היא בעיקר לאמנות. "יש לי קעקוע אחד ברגל שמסמל הרבה דברים בחיי: אני מאוד אוהב סדר וניקיון, אז החלטתי שאני מקעקע מטאטאים ודלי. בנוסף, חמש זה מספר המזל שלי. אני לא מאמין במזלות, אני לא מאמין בשום דבר חוץ בטבע, גם לא מאמין האמת, פשוט חי אותם. אבל כל חיי הסתדרו לי דברים עם מספר חמש ואני אוהב את חמש, אז יש גם לב ופרסה זה מזל, אז מזל מספר חמש. הקעקוע השני שעל הרגל שהוא ציור של גולגולת בסגנון אולד סקול זה בשביל הפאנק רוק, בשביל המוזיקה שעליה גדלתי".


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

אמנם אנחנו רואים קעקועים על לא מעט אנשים, אבל אני מתאר לעצמי שעדיין, כשאתה מוריד חולצה, יש תגובות מופתעות.

 

"לפעמים אנשים בים בוהים. מצד שני, זה דווקא גורם לאלה שיש להם ביקורת לומר: 'תראו את זה, מפורק כולו, אני לא מדבר איתו בכלל'. אנשים יכולים קצת להיבהל, זה נראה להם קיצוני, אבל אני בשלי. אני עושה קעקועים כי אני מאוד אוהב את האמנות, אני מאוד אוהב איך שציור מתקבל על עור, זה שונה מבד, מעץ ומכל דבר אחר.

 

"מי שמתנסה בכך וחווה מבין כמה זה ייחודי. אבל יש גם איזשוהו בונוס שאתה מקבל שהופך אותך לסוג של אאוטסיידר. קצת כמו שאתה מתעסק במוזיקה, באמנות, אתה שייך למקום שהוא קצת אחר. אז זו גם אחלה מסננת, ככל שיש לך יותר קעקועים במקומות יותר בולטים, פחות אנשים שהיית רוצה שבכלל יתקרבו אלייך - לא מתקרבים וזה נפלא".


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

על הקעקועים שעל הידיים המכונים "שרוולים", אותם מתכנן להמשיך כרמל עד פרק היד, על הישבן (אותו לא חשפנו) והגב, אחראי המקעקע אבי וענונו - והוא גם ימשיך לקעקע את כרמל בחזה ובירכיים. מאז צילמנו את כרמל הוא הספיק להמשיך את עבודת הגב והתמונה האחרונה בכתבה היא עדכון של היצירה מהימים האחרונים. "הדבר היחיד שיישאר ריק היא הבטן, גם לא החלטתי איך בדיוק המשך הציור יתעצב על שאר הגוף.


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

אני גם מאוד אוהב קעקועים בצוואר, אבל אני לא חושב שאעשה שם. בתרבות היפנית הקעקועים דווקא עוצרים במקומות שלא רואים, הרבה פעמים גם נהוג להשאיר פס של עור בחזה, כך במקרה שאתה הולך עם חלוק, עדיין לא יראו שאתה מקועקע. אז אני עדיין חושב באיזו דרך אסיים את הכל.

 

וזה עוד דבר עם קעקועים, זה תהליך שצריך להתבשל. כשאתה יודע שאתה רוצה לכסות את הגוף, זה תהליך שלוקח שנים. צריך להבין שאתה משקיע את מה שנקרא 'כסף בזבוזים', אני כמעט לא קונה שום דבר חוץ מהקעקועים. מעבר לכך, מכיוון שזה תהליך ארוך, צריך להתקעקע בתדירות די גבוהה. אחרת זה לא יסתיים לעולם. אני כבר שנים מתקעקע כל שלושה שבועות או חודש. אז החיים הם כל הזמן או בהחלמה או בעבודה על עוד חלק".


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 

זה לא מפריע לך כשאתה עולה על הבמה?

 

"אני תמיד דואג לכוון את הפגישות שלושה או ארבעה ימים לפני שאנחנו טסים להופעות בחו"ל, כשאני צריך לנגן ולהזיע. מעבר לכך שזה יכול להפריע, אתה גם לא רוצה שזה יתפוס אינפקציות ואחרי כמה ימים העור נסגר טוב מספיק בשביל לא להזדהם. אני מאוד מקפיד לשמור על ההיגיינה".


 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ליאת חורב) (צילום: ליאת חורב)
(צילום: ליאת חורב)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גיא כרמל. חליפה שלמה
צילום: ירון ברנר
לאתר ההטבות
מומלצים