שתף קטע נבחר

הסופה בארה"ב: מאות אלפים נותרו ללא חשמל

חמש מדינות בארה"ב הכריזו על מצב חירום בעקבות הסופה האימתנית שמכונה "נמו". כ-60 סנטימטר של שלג צפויים לכסות את רוב אזור בוסטון ושלג כבד צפוי גם בקונטיקט ובמיין. מושל מסצ'וסטס אסר על רוב הנסיעות במכוניות. אלפי טיסות בוטלו

שלושה חודשים וחצי לאחר הסופה "סנדי ", תושבים בחוף המזרחי של ארצות הברית נאלצים להתמודד עם "נמו ", סופה שעלולה להפוך לאחר מהסופות הקשות ביותר מ-100 השנים האחרונות. מצב חירום הוכרז בחמש מדינות ומאות אלפי בני אדם כבר נותרו ללא חשמל. החזאים צופים כי כ-60 סנטימטר של שלג יכסו את רוב אזור בוסטון, ובחלקים מסוימים אף ייערם שלג לגובה 76 סנטימטר. גם בקונטיקט ובמיין צפויות כמויות יוצאות דופן של שלג.

 

חברות החשמל המקומיות מסרו כי במסצ'וסטס נותקו מרשת החשמל 200 אלף בני אדם, ברוד איילנד 100 אלף ובקונטיקט 30 אלף. הרוחות הגיעו אתמול לכ-60 קמ"ש, וכשהתמשך הערב וארה"ב נכנסה ללילה המשבים החזקים הגיעו אף לכ-100 קמ"ש. בהתאם, מושלי מסצ'וסטס, רוד איילנד, קונטיקט, ניו יורק ומיין הכריזו על מצבי חירום במדינותיהם.

 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)

 

מסצ'וסטס, הלילה (צילום: AP) (צילום: AP)
מסצ'וסטס, הלילה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

יותר מ-3,700 טיסות בוטלו. מושל מסצ'וסטס דבאל פטריק נקט בצעד נדיר ואסר על רוב הנסיעות במכונית אתמול אחר הצהריים (שעון מקומי). מושל קונטיקט דניאל מאלוי סגר את הכבישים המהירים במדינה לתנועה, פרט לרכבי הצלה וחירום. מפירי הצו צפויים לקנס של 500 דולר ועונש מאסר של עד שנה.

 

עד הלילה הופסקה חלק מתנועת הרכבות בין העיר ניו יורק למחוז ווסטצ'סטר, לונג איילנד וקונטיקט. במקרים רבים הורו הרשויות לעובדים לא חיוניים בשירות הממשלתי להישאר בבתיהם, וקראו לעובדים במגזר הפרטי לעשות כך גם הם. כמו כן, נקרא הציבור להתכונן להפסקות חשמל ולבדוק מה מצבם של שכנים מבוגרים ובעלי מוגבלויות.

נגד הרוח, בבוסטון (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
נגד הרוח, בבוסטון(צילום: רויטרס)

ניו יורק באפילה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ניו יורק באפילה(צילום: AFP)
 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

שלג נערם בקנדה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שלג נערם בקנדה(צילום: רויטרס)

 

בתקשורת האמריקנית עוסקים בסופה ובהרחבה ומציגים אותה כהיסטורית. ערוץ מזג האוויר העניק לה את השם "נמו" והשירות המטרואולוגי של ארצות הברית מזהיר שהבוקר (שבת) כבר מדובר בשלב מסוכן והאנשים צריכים להישאר בבתים.

 

ב"ניו יורק טיימס" ציינו הלילה כי ישנה אפשרות שבשנה אחרת הנזק הצפוי מהסופה והסכנה הנשקפת ממנה לא היו כה חמורים, אך לפי העיתון שלושה חודשים בלבד לאחר פגיעת ההוריקן "סנדי" האזור פגיע יותר מהרגיל "והתושבים בצפון מזרח ארצות הברית למדו לא לזלזל באמא טבע".

 

לקראת הסערה הגדולה יצאו המונים לחנויות ורוקנו אותם ממוצרי מזון. גם הדלק בכמה מהתחנות באותן מדינות אזל. הרשויות פיזרו מלח על הכבישים כדי למנוע החלקה של כלי רכב, דבר שעלול להביא לחסימת צירי תנועה מרכזיים. בעיר ניו יורק עצמה, הודיע ראש העיר מייקל בלומברג כי בעירייה הכינו 250 אלף טונות של מלח לפיזור על הכבישים.

 

בקנדה, הנפגעת גם היא מהסופה, לפחות שלושה בני אדם נהרגו בסופות השלגים בדרום אונטריו שבמזרח המדינה. בין ההרוגים, אישה בת 80 שהתמוטטה בשעה שניסתה לפנות את השלג בכניסה לביתה ועוד שני בני אדם שנהרגו בתאונת דרכים באזור טורונטו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפלסת שלג בניו יורק, הלילה
צילום: AFP
מומלצים