שתף קטע נבחר

מוטורלה RAZRi: מעבד חזק, סוללה חזקה

מכשיר ה-RAZR i הוא הראשון שמוטורולה מייצרת בעידן שליטת גוגל והראשון שמכיל את המעבד החדש של אינטל לסמארטפונים. חרשנו על המכשיר ובדקנו האם מעבד חד ליבה במהירות 1.3Ghz יכול לעמוד בקצב עם מתחריו הגדולים. סקירה

כאשר גוגל רכשה את מוטורולה מוביליטי, באווגוסט 2011, לכולם היה ברור כי אחת המטרות הראשונה של גוגל היתה בעצם רכישת הפטנטים של מוטורולה. מנגד, מה שלא היה ברור הוא האם מוטורלה תייצר את המכשירים הבאים של גוגל, והאם בכלל מכשירים תחת המותג מוטורולה ימשיכו להתקיים. ה-RAZR i הוא  התשובה לזה.

 

עוד ב-GSM:

 

 

גוף חזק

כשמסתכלים על ה-RAZR i ניתן לזהות מיד את טביעת האצבע של מעצבי מוטורולה. נטייתם הקבועה תמיד הייתה לייצר מכשירים חזקים ועמידים עם חומרים איכותיים ולא פלסטיק זול. גם כאן הם לא חרגו ממנהגם. המכשיר בנוי מסיבית מאלומיניום בשילוב עם קוולאר. גוף המכשיר מורכב משני חצאים אשר צמודים אחד לשני וברגי כוכב סוגרים אותם. אמנם במישוש מרגישים את החיבור בין שני החצאים, אבל זה לא מפריע במיוחד.

 

בדופן ימין ודופן שמאל קיימים שלושה ברגי כוכב שתפקידם לנעול את 2 חצאי המסגרת ולקבע את המעגל הפנימי למסגרת. קיבוע זה תורם רבות לחוזקו של המכשיר ובנפילה הזעזוע למעגל בפנים חלש והנזק שיכול להיגרם מהנפילה מופחת.

 

 (צילום: גיא לוי GSM Israel) (צילום: גיא לוי GSM Israel)
(צילום: גיא לוי GSM Israel)

 

בנוסף, כמעיין סימן ההיכר לסדרת רייזר של מוטורולה, גב המכשיר עשוי מקוולאר, סיב סינטתי שפותח על ידי חברת דופונט בשנת 1965 ושימושו הראשון היה תחליף לפלדה בצמיגים. עקב חוזקו, משקלו הנמוך ועמידותו לחום, התעשיה הביטחונית משתמשת בו לייצור מוצרים כגון אפודי מגן, קסדות ושאר מוצרי מיגון. עם השנים הקוולאר עבר מהתעשיה הביטחונית גם לאזרחית ויצרנים החלו להשתמש בו במוצרים יום יומיים כגון אופניים. מוטורולה החלה להכניס את הקוולאר למכשיריה על מנת לתת להם עמידות נגד שבר, משקל נמוך ופיזור חום מעולה.

 

ממבט צד רואים כי המכשיר בחלקו התחתון דק יותר מחלקו העליון והוא נראה כמשולש. בצידו הימני קיים לחצן ייעודי למצלמה כאשר לחיצה עליו גם כאשר המכשיר כבוי מדליקה את המכשיר ישירות ליישום המצלמה. לחצן המצלמה שטוח ואינו בולט מהמסגרת על מנת לצמצם לחיצות אקראיות עליו והפעלה ללא צורך של המצלמה.

 

בצידו הימני קיימים חיבור ה-Micro USB, חריץ לכרטיס הרחבה וחריץ לכרטיס הסים, כאשר השניים האחרונים מוגנים מאחורי כיסוי פלסטי דק. על מנת להוציא את אחד מהכרטיסים יש צורך בציפורן ארוכה או משהו חד אחר היות והם ממוקמים עמוק בתוך המגרעת שלהם. על זה בדיוק חשבו מוטורולה שצירפו בערכה שמגיעה עם המכשיר, תפסנית קטנה מפסלטיק שתעזור לכם בביצוע המשימה.

 

בחלקו התחתון ובחזית של המכשיר קיים חריר המיקרופון. גב המכשיר כאמור עשוי קוולאר למעט כ-15 מ"מ בחלקו העליון שבו ממוקמת המצלמה, פלאש לד והרמקול. בחזית בחלקו העליון רואים את המצלמה הקידמית ומוסתרים בנוסף נורית לד לחיווי וחיישן קירבה. דבר מה קטן הציק לנו בוויזואליות של המכשיר, בחזיתו מוטבע לוגו מוטורולה על גבי אלומיניום מוברש ולחצן ההדלקה מיוצר גם הוא מאלומיניום מוברש.

 

משום מה לחצני עוצמת השמע ולחצן המצלמה אינם עשויים מאלומיניום מוברש אלא כל אחד מחומר אחר. כך נוצר מצב כי בצידו הימני של המכשיר קיימים שלושה לחצנים וכל אחד עשוי מחומר אחד. אם כל הלחצנים היו עשויים מאלומיניום מוברש, בהתאם ללוגו החזית המכשיר היה מקבל חזות רצינית, מאסיבית ומהודרת. במצב הנוכחי זה נראה מוזר עד לרמת הגימור הזול, דבר שלא מתחבר עם יתר גימורי המכשיר וחבל.

 

 (צילום: גיא לוי GSM Israel) (צילום: גיא לוי GSM Israel)
(צילום: גיא לוי GSM Israel)

 

מסך: תצוגת טקסט לא מספיק חדה

בחזית המכשיר טמון אחד היתרונות הגדולים שלו, או שמא נאמר אחד הקטנים. למכשיר מסך בגודל 4.3 אינץ' אשר דחסו אותו לגוף קטן. אורכו 122.5 מ"מ ורוחבו 60.9 מ"מ. בהשוואה מול Samsung Galaxy 2 הרייזר צר ב-5.2 מ"מ ולשניהם יש אותו גודל מסך. iPhone 5 עם מסך בגודל 4.0 אינץ' ועדין ארוך יותר מהרייזר ב-1.3 מ"מ. מהנדסי מוטורולה הצליחו להוריד את המסגרות ההיקפיות ולצמצם אותן כך שלתוך גוף קטן הכניסו מסך גדול.

 

דבר נוסף שמושך את העין הוא משטח הזכוכית בחזית המכשיר. המשטח עשוי זכוכית Gorilla ומכסה כמעט את כול שטח החזית של המכשיר למרות שהמסך לא באותו גודל. המסך קטן ב-6 מ"מ משטח הזכוכית. עיצוב מוזר לטעמנו וחבל שהמסך לא כיסה את כל שטח הזכוכית. רזולוציית המכשיר הינה 540x960 עם צפיפות פיקסלים של 256ppi.

 

 (צילום: גיא לוי GSM Israel) (צילום: גיא לוי GSM Israel)
(צילום: גיא לוי GSM Israel)

 

עם זאת, למרות הנתון הסביר של צפיפות הפיקסלים במכשיר, בהשוואה למתחרים באותה קטגוריה, לדוגמא HTC One S, קריאה במכשיר פחות נעימה היות והטקסט פחות חד וזאת עקב בחירתה של מוטורולה בפאנל תצוגה מסוג PenTile ולא RGB כמו באחרים. בתיאור פשטני, תצורת PenTile משתמשת על כל שני תתי פיקסל ירוקים, פיקסל כחול ואדום. בהשוואה ל-RGB הנפוץ, ל-PenTile יש כשליש פיקסלים פחות. בשורה התחתונה, מרגישים זאת בתצוגת טקסטים פחות חדה ותצוגת צבעים בוהקת יתר על המידה. היתרון של הטכנולוגיה הזו היא בתצרוכת זרם נמוכה.

 

מעבד: נותן כוח

בלב המכשיר פועם מנוע חדשני, מעבד Atom Z2460 פלטפורמת מדפילד, מתוצרת אינטל. זהו מעבד יחיד במהירות של עד 2 ג'יגה הרץ. ומדוע רשמנו "עד"? במהלך עבודה שוטפת המכשיר יודע להתנהל על מהירות ממוצעת נמוכה יותר, באיזור ה-1.3 ג'יגה הרץ אך כשצריך כוח עיבוד חזק ומהיר הוא יודע להריץ את השעון עד ל-2 ג'יגה הרץ. מבדיקות שערכנו לא מרגישים את השינוי במהירות המעבד וכי עבודת המכשיר מהירה וללא עיכובים.

 

כיום בשוק של כפולי ומרובעי ליבה, מעבד 2 ג'יגה הרץ בודד נראה כביכול, חלש ולא יכול להתמודד בתחרות אך הדבר אינו תקף במציאות. כאשר המכשיר צריך, המעבד יודע לתת כוח עיבוד חזק ולא לתת למכשיר להתעכב ולזחול. אנו משערים כי מעבדים חזקים יותר מתוצרתה של אינטל, יתפתחו בשוק אך אם נשווה את המכשיר לרמתו, רמת מכשירי הביניים, המכשיר נותן תוצאות יפות ויכול להשתוות למכשירים מקבילים ברמתו.

 

יחד עם המעבד החדשני, שילבה אינטל את טכנולוגיית Hyper-Threading שלה. הטכנולוגית מאפשר למכשיר להריץ מספר יישומים במקביל ללא פגיעה בביצועי המכשיר (משהו כמו Multi-Tasking, ריבוי משימות). לטענת אינטל באמצעות הטכנולוגיה, מערכת המכשיר יודעת להתנהל בצורה חסכונית ויעילה ללא פגיעה בתפוקת המכשיר.

 

 (צילום: גיא לוי GSM Israel) (צילום: גיא לוי GSM Israel)
(צילום: גיא לוי GSM Israel)

 

סוללה חזקה ליום שלם

אחד המקומות הרגישים ביותר שבהן מורגשת הטכנולוגיה הזו הוא בזמן הסוללה. ה-RAZRi מאובזר עם סוללה של 2000mAh, סוללה אשר אינה נשלפת ולמרות נתוני סוללה סטנדרטיים פלוס, המכשיר מחזיק מעמד לאורך זמן ארוך יותר ממתחריו. למכשיר זמן סוללה ארוך מאד ובבדיקה שלנו, בשימוש מאסיבי לאורך היום, גם בסופו של יום, למכשיר עדין היה כ-38% סוללה. שימוש מאסיבי כולל שיחות טלפון, הודעות בדחיפה, ניווט, גלישה וצפייה בסרטים לאורך כל היום. התוצאה המדהימה הזו נובעת משימוש בפאנל PenTine אשר משתמש בפחות זרם וטכנולוגית Hyper-Threading במעבד.

 

ממשק: פשוט ויעיל

RAZRi מגיע עם אנדרואיד 4.04 ועליו ממשק ה-Blur של מוטורולה. הממשק פשוט ויעיל. המכשיר אותו קיבלנו לסקירה לא הגיע מאחת המפעילות הסלולאריות ולכן הוא היה נקי מיישומים מיותרים. סך הכל שלושה מסכי בית מותקנים. במסך הראשי מותקנים יישומוני הבועות של מוטורולה כגון שעון, מזג אויר וסוללה. בהזזה למסך השמאלי אנו מקבלים מסך הגדרות בסיסיות כגון חיבוריות, GPS, צילצול הטלפון ועוד. בהזזה למסך הימני מקבלים מסך די ריק אשר מחכה לכם להוספת יישומונים משל עצמכם. מעבר לזה כמובן שניתן להוסיף מסכים כרצונכם אבל המכשיר מגיע עם 2 מסכים ועמוד הגדרות. אהבנו את הגישה למסך ההגדרות ואת פשטות המסכים בלי יותר מדי תוספות מיותרות שמעמיסות.

 

מולטימדיה

למכשיר אין נגן וידאו ייעודי של מוטורולה אלא מתבסס על הנגן המקורי של אנדרואיד 4. הנגן סביר ויודע לנגן מגוון סוגי קבצי סרטים ללא בעיות. בעת ניגון הקבצים לא מורגש עיכוב או השהיות (כולל בקבצים באיכות גבוהה HD) והמעבד מתגבר בקלות על המשימה. עקב פאנל ה-PenTile הסרטים מוצגים בצורה בהירה וחדה יותר ממסכים אחרים. חלק יאהבו את זה וחלק יסבלו מעודף הבהירות.

 

RAZRi אינו מתפאר בעודף יישומים אשר מותקנים מראש במכשיר אבל אחד היישומים שכן מותקן במכשיר, יישום שאהבנו, הינו StartSmart. היישום יודע לגרום למכשיר לנטרל פעילויות מיותרות במכשיר אשר גוזלות זמן סוללה יקר וכול זאת ע"פ למידה של התנהגות בעלי המכשיר. לדוגמא, על פי זיהוי מקום היישום יודע כי בעליו הגיע לביתו ולכן הוא מנטרל את חיבור הסלולארי 3G ופותח את חיבור ה-Wi-Fi. בנוסף, בשעה מסויימת, שעות השינה, היישום מכבה את כול הקישוריות של המכשיר לחיסכון בסוללה ומדליק מחדש עם זמן תחילת הפעילות.

 

מצלמה

מצלמת המכשיר הינה 8 מגה פיקסל ממוצעת. בתחום הזה אין חדש ואין דבר מה ייחודי. צילום וידאו הינו ברזולוציית 1080p ביחד עם 30 פריימים לשניה. למכשיר יש כאמור לחצן ייעודי חיצוני למצלמה אבל הוא ללא מצב "חצי לחיצה" לקבל פוקוס, וחבל. כמו מתחרותיה ובהתאם לאופנה הנוכחית המצלמה יודעת לצלם 10 תמונות ברצף, בשניה אחת. בעיה קטנה רק שלאחר הלחיצה לצילום ברצף של 10 תמונות בשניה, יש השהיה קטנה של שניה עד שהמצלמה מתחילה לצלם ולפעמים זה פוגע בצורך המיידי של צילום רציף.

 

צילום בתנאי תאורה נמוכים עם המצלמה לא מביא לתוצאות מדהימות ויש מקום לשיפור. למצלמה אפשרות צילום במצב HDR-High Dynamic Range. מצב זה נדרש כאשר יש ניגודיות רבה בין רקע המצולם לגופו, לדוגמא צילום מול אור כאשר המצולם חשוך. במצב שכזה, כאשר המצלמה מזהה מצב בו נדרש לעבור ל-HDR המצלמה מציעה זאת ע"י חיווי על גבי המסך. שימושי מאד. כמו בצילום כך גם תחום הסאונד, בינוני אך סביר. הספיקר לא מהחזקים ששמענו ואיכות השמע בינונית. להבדיל ממכשירים כגון HTC עם טכנולוגית צליל של Beats כאן אין ייחוד אך גם אין ירידה באיכות. מיקמנו את הדיעה שלנו לגבי צליל המכשיר באיזור הביניים, לא יותר אך גם לא פחות, ממוצע.

 

סיכום

ייחודו של המכשיר לעומת מתחריו בהיותו נושא מעבד חדשני מבית אינטל וגודלו. אם נשווה אותו למתחריו אנו מקבלים מכשיר זהה בנתונים היבשים אבל קטן יותר פיזית. ביום יום לא מרגישים שוני עקב המעבד החדש אך מרגישים זאת היטב בשימוש לטווח ארוך על ידי זמן סוללה ארוך מהמקובל. אל לנו לשכוח כי מדובר במכשיר אשר מיועד לרמת הביניים ולהשוות אותו למכשירי קצה זו טעות אשר פוגעת לחינם במכשיר. לרמתו המכשיר נותן תמורה יפה. אינטל מנסה לפרוץ דרך חדשה בתחום עם קו המעבדים החדש ולהראות לכולם כי יש גם חלופות אחרות לא פחות טובות ולטעמנו היא צודקת.

 

אהבנו: מסך גדול בגוף קטן. ממשק קל ומהיר, סוללה מצויינת.

לא אהבנו: מסך בינוני, לחצן מצלמה ללא מצב חצי לחיצה, מצלמה בינונית.

בשורה התחתונה: מכשיר ביניים מומלץ.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא לוי GSM Israel
אבל המסך לא משהו
צילום: גיא לוי GSM Israel
מומלצים