שתף קטע נבחר

להכניס צ.ב.ע לחיים

פעם בשבוע מסתגר רן טואג בחדר במקום עבודתו ומפעיל את חברי הקבוצה הוירטואלית שלו בעמותת צ.ב.ע - ילדים להם הוא מסייע בהקניית מיומנויות רגשיות, חברתיות ולימודיות. "אנחנו מנסים ליצור חברה סובלנית יותר, שמכבדת, ששוללת אלימות ושמעודדת ראייה מעבר למעגל הפרטי- אישי"

נדבקתי בחיידק לפני כעשור. זה התחיל משאלה פשוטה בסגנון: "האם אני יכול לשנות את הסביבה שלי?". אני מניח שרבים מאיתנו נתקלו בסיטואציה דומה - אנחנו רואים משהו שמציק לנו, מדברים עם אנשים אחרים, חולקים את התחושות שלנו וחלקנו אף עושים משהו, ממש כמו במהפכה החברתית. אישית, מעולם לא הייתי אחד שיוצא החוצה לרחובות לסחוף מאות אלפי אנשים למען מטרה שאני מאמין בה. הנטייה שלי היא להשקיע מעצמי במטרה ספציפית נקודתית, מתוך אמונה שההשקעה תהיה אפקטיבית יותר ולהעביר את זה הלאה.

 


 

ניסיתי מסגרות שונות עד שמצאתי מסגרת התנדבותית קבועה שבה אוכל להשפיע באופן ישיר. הגעתי לצ.ב.ע ומאז אני שם – מתנדב, תורם, מתפתח והכי חשוב, מרגיש את התוצרים של העשייה. לפני כמה שנים פגשתי את ל', תלמיד כיתה ה' שהגיע לפעילות הראשונה שלו בצ.ב.ע. בשיחת הפתיחה, אמר ל' שהוא מגיע רק כי ההורים שלו מכריחים אותו ושהוא לא רוצה להיות שם. הצעתי לל' עסקה: נשלים את הפעילות הראשונה ובסופה אם הוא לא ירצה להמשיך, אדבר עם הוריו ואעזור לו להשתחרר. בסוף הפעילות, ל' כבר דיבר אחרת ורצה להמשיך. כעבור שנה, שמחתי לראות שהוא עדיין מגיע לפעילויות ומתפתח בצורה מדהימה.

 

בונים עתיד

אז מה זה צ.ב.ע? ראשי תיבות של צעירים בונים עתיד. עמותה שהוקמה במטרה לספק תמיכה חינוכית, חברתית והתנהגותית- רגשית לילדים בשכבות גיל ג' עד ו', במטרה לצמצם פערים בחברה ולחולל בהם שינוי בעודם צעירים. במסגרת פעילות צ.ב.ע נפגשים מתנדב וקבוצת ילדים פעם בשבוע לפעילות שמשלבת משחק, למידה והנאה, המבוססת כולה על הקשר האישי שנרקם בין הילד לבין המתנדב הבוגר. הקשר הזה, הוא הקרקע של הילדים לחוות חוויות של הצלחה ולהרגיש בטוחים יותר בעצמם. בהתחלה רואים את השינוי במרכז צ.ב.ע, בהמשך שומעים מההורים ומהצוות החינוכי שהשינוי קורה גם שם.

 

במהלך שנות התנדבותי בצ.ב.ע, הזדמן לי לצפות בבני נוער שהפכו מחניכים בקבוצה שלי, למתנדבים בוגרים פעילים. מדהים ומרגש לראות אותם מעבירים לילדים וילדות אחרים את אותם המסרים שהעברנו להם כמה שנים קודם לכן. החוויה הזו ממחישה היטב את מה שאנחנו מנסים להשיג בהתנדבות בצ.ב.ע –המשכיות שתתרום ליצירת חברה סובלנית יותר, חברה שפועלת בשיתוף פעולה, שמכבדת, ששוללת אלימות ושמעודדת תרומה למען האחר וראייה מעבר למעגל הפרטי- אישי.

הקשר האישי של הילדים עם המתנדב הבוגר, גורם להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם (צילום: באדיבות עמותת צבע) (צילום: באדיבות עמותת צבע)
הקשר האישי של הילדים עם המתנדב הבוגר, גורם להם להרגיש בטוחים יותר בעצמם(צילום: באדיבות עמותת צבע)

 

בשנה האחרונה, החלה עמותת צ.ב.ע להפעיל מודל פעילות והתנדבות חדש – צ.ב.ע-נט. מעגל פעילות מקוון. במסגרת זו פועלת העמותה מעבר למרחב הפיזי ומאפשרת לילדים ולמתנדבים להיות חלק ממעגל פעילות וירטואלי. איך זה עובד? פעם בשבוע מקדישים שעה לטובת אחרים, מהבית או מהעבודה, "פוגשים" קבוצת ילדים קבועה ומסייעים להם לתרגל מיומנויות כמו ביטחון עצמי במסגרת קבוצתית ואמונה ביכולות שלהם. אנו מעניקים להם כלים להתמודדות עם קשיים בתחום הלימודי, מכירים להם כלים טכנולוגיים שונים ועוד.

 

כיום, אני מסתגר לשעה פעם בשבוע באחד החדרים במקום העבודה שלי, לטובת פעילות צ.ב.ע-נט ובנוסף, נוסע פעם בשבוע למפגש של צ.ב.ע. אני ממליץ לכל מי שמוכן להשקיע מעט מזמנו הפנוי להתנדב באחד מהמרכזים השונים. אין תחליף לתחושת הסיפוק שתרגישו כתוצאה מהעשייה ומהידיעה שבחרתם לחולל שינוי בחברה.

 

צ.ב.ע מעניקה לתלמידי כיתות ג' עד ו' תמיכה נוספת במטרה לחזקם ולאפשר להם להתמודד עם קשיים לימודיים, חברתיים ורגשיים. הילדים נבחרים לתכנית על ידי צוות בית הספר על פי מערך שיקולים נרחב ולכל ילד נבנית תכנית לימודים אישית, הרואה לנגד עיניה את הילד כמכלול שלם של חוזקות, ערכים, נורמות התנהגות וחולשות.

 

בואו גם אתם לעשות קצת טוב! אלפי פרויקטים התנדבותיים ממתינים לכם ביום מעשים טובים, 5 במרס 2013.

  • יש לכם רעיון לפרויקט שיכול לעשות טוב? שלחו לנו וננסה להוציאו לפועל ביום המעשים הטובים.
  • לפרטים נוספים - "יום מעשים טובים" גם בפייסבוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות עמותת צבע
מתנדבים דרך האינטרנט
צילום: באדיבות עמותת צבע
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים