שתף קטע נבחר

Ativ S: סמארטפון טוב, אך ללא אפליקציות

ה-Ativ S של סמסונג הוא אחד ממכשירי הווינדוס פון 8 שקיימים כיום בישראל, והוא מכשיר מצוין. אך ווינדוס 8 עדיין סובלת ממחסור באפליקציות ותמיכה מסודרת בעברית

ההכרזה בשנה שעברה על ווינדוס פון 8, עם האריחים היפיפיים, התמיכה המלאה בעברית (אחרי הזנחה בת כמה שנים של שפת הקודש) והתאימות לגרסת הווינדוס למחשב (ואופיס כמובן) הצליחו לעורר סקרנות מחודשת ותקווה כי הנה, סוף סוף, מיקרוסופט תצליח להדביק את הפער (הענק) בינה לבין אפל וגוגל בכל הקשור למערכות הפעלה למכשירים סלולריים. בין המכשירים שהושקו בישראל עם ווינדוס 8 נמצא הסמסונג Ativ S שמנסה לעזור למיקרוסופט להגיע להצלחה ולמטרה.

 

עוד ב-gsm-israel:

דיווח: סמסונג תשמור על כפתור הבית הפיזי גם בגלקסי הרביעי

ה-Surface Pro מאפשר הצמדה של החרט לשקע הטעינה

שלט פירסום במשחק ליגת האלופות חושף: HTC One

 

 

עיצוב ומסך

הדבר הראשון שמבחינים בו כשמסתכלים על הווינדוס פון החדש של סמסונג הוא הדמיון שלו לגלקסי S3 של אותה יצרנית וזה לא מקרה. ה-Ativ מבוסס על הלהיט הענק של סמסונג וטיפה שונה במימדים - הוא שוקל גרם יותר ועבה ממנו בעשירית המילימטר. מדובר בעצם באותו מכשיר רק עם מעבד כפול ליבה במהירות 1.5Ghz (ה-S3 מתהדר ב-4 ליבות) ומערכת הפעלה ווינדוס פון 8 במקום האנדרואיד של ה-S3. מבחינה חיצונית ההבדלים בין שניהם מזעריים, כאשר הבולט הוא כפתור הבית שממוקם באותו מקום בדיוק, רק שבמכשיר הזה הכפתור הוא קטן יותר, מרובע יותר ונושא עליו את סמל החלונות המפורסם של מיקרוסופט.

 


 

כפתורי ההדלקה, הכיבוי ועוצמת הקול ממוקמים גם כן באותו מקום וכך גם שקע הטעינה - מיקרו USB ויציאת האוזניות. מה שכן התווסף ל-Ativ הוא כפתור מצלמה ייעודי שנמצא בדופן הימני למטה ונותן גישה מהירה למצלמה וכמובן גם משמש לצילום עצמו. המכשיר מגיע בצבע אפור כהה וגב המכשיר, למרות שהוא עשוי מפלסטיק, מגיע בגימור דמוי אלומיניום מוברש מה שמעניק ל-S מראה אלגנטי ויוקרתי יותר מזה של הגלקסי. מאחורי הכיסוי תמצאו את חריצי כרטיס הזיכרון ומיקרו סים שאינם מצריכים הוצאת הסוללה כדי לגשת אליהם.

 


 

מערכת הפעלה וממשק משתמש

לאחר הדלקת המכשיר בפעם הראשונה, מגיעים לתפריט הגדרה ראשונית קל ומהיר. כדי להשתמש בשירותי מיקרוסופט המכשיר דורש חשבון של החברה, חשבון הוטמייל או xbox גם נחשבים. מעבר לזה, כמה הגדרות בסיסיות ואתם בפנים. עם הכניסה לדף הבית של ה-Ativ, אפשר מיד להבחין מדוע המערכת קיבלה מחמאות כה רבות על המקוריות לעומת מערכות אחרות, כמו עם על יופיה. להבדיל ממערכות הפעלה אחרות שנראות, פחות או יותר, אותו דבר, ווינדוס פון הוא משב רוח רענן. כאן לא תמצאו שלושה, חמישה או שבעה מסכי בית אלא מסך אחד הנגלל כלפי מטה ועליו ממוקמים אותם אריחים מפורסמים המוכרים לנו גם ממערכת ההפעלה המלאה של ווינדוס 8. כל אריח ניתן להקטנה או הגדלה וכל אפליקציה שמורידים יכולה להיות מיוצגת על ידי אריח במסך הראשי. חלק מהאריחים משמשים כאייקונים בלבד וחלקם הם אריחים "חיים", כלומר אריחים שמציגים מידע שמוזרם אל המכשיר. הבעיה היא שאין הרבה אפליקציות שמנצלות את היכולת הזאת ורוב אלה שכן, לא עושות עם זה מספיק (אריח הפייסבוק למשל מציג רק את תמונת הנושא ואת הסטטוס האחרון של בעל החשבון).

 


 

גלילה ימינה מביאה אותנו לתפריט ממנו יש גישה לכל היישומים וההגדרות של המכשיר, גם כאן הרשימה הנגללת כלפי מטה כאשר לכל אייקון גם מלווה כתובית גדולה וברורה עם שם היישום. להבדיל ממכשירי האנדרואיד של סמסונג לא תמצאו כאן יותר מדי שינויים של היצרנית הקוריאנית למערכת ההפעלה אלא רק כמות קטנה של אפליקציות משלה. אי אפשר לומר שיש כאן איזו תרומה אדירה של סמסונג שתגרום לאנשים לרוץ לקנות דווקא את ה-Ativ, אבל אפשר לייחס את זה בעיקר למיקרוסופט שלא מאפשרים ליצרניות לשנות יותר מדי את המערכת. חבל שסמסונג לא התאמצה להביא את התכונות המתקדמות של ה-S3 למכשיר הזה, תכונות כמו Smart Stay ושאר הגימיקים הנחמדים שיש לסמסונג במכשירי האנדרואיד החדישים שלהם היו מוסיפות המון ל-Ativ.

 


 

אחת המגרעות של מערכת ההפעלה (ללא קשר למכשיר עצמו) כרגע היא נושא האפליקציות. שיטוט בחנות האפליקציות של מיקרוסופט הופך למסע מתסכל במיוחד כשמגלים עד כמה החנות חסרה באפליקציות שימושיות וחיוניות ליום יום. נכון לעכשיו, נראה כי מיקרוסופט נכשלה בגיוס מפתחי יישומים למערכת החדשה שלה. משתמשים בדרופבוקס? אין עדיין אפליקציה לווינדוס פון. אוהבים לשחק Temple Run? רוצים אפליקציית חדשות וספורט? לא בבית ספרינו.

 

אפילו פייסבוק לא תרמה אפליקציה ייעודית למערכת, ומשתמשי הרשת החברתית הפופולארית יצטרכו להסתפק באפליקציה מבית מיקרוסופט עצמה שאמנם נראית מאד יפה מבחינה ויזואלית, אבל לא ממש משתווה לאפליקציות המקוריות של פייסבוק באנדרואיד וב-iOS. אין ספק שזה מקום שבו מיקרוסופט תצטרך להשקיע את מירב מאמציה על מנת שווינדוס פון יוכל באמת להתחרות בשתי המערכות הפעלה המובילות.

 


 

אחד היתרונות הגדולים של ווינדוס פון הוא התמיכה בקבצי אופיס. אבל לנו, לדוברי העברית, למרות התמיכה המוצהרת בשפתינו, נכונה אכזבה. אמנם האותיות והמילים העבריות מוצגות בצורה תקינה, אבל במשפטים ממסמך וורד שנשלח מהמחשב האישי ל-Ativ, מילים התהפכו והתבלבלו והמסמך הפך ללא קריא. חיבור מסמך מתבצע בצורה חלקה אך אין יותר מדי אפשרויות מתקדמות לעריכת המסמך וקשה לי להאמין שמישהו ישתמש בזה למסמך ארוך מכמה משפטים בודדים. בכל מקרה, זה לא תענוג גדול מדי לכתוב במכשיר הזה הודות למקלדת הצפופה והמאוד לא נוחה של מערכת ההפעלה. ואל תטרחו לחפש מקלדת חלופית בחנות האפליקציות, לא תמצאו אותה שם.

 


 

דווקא בכל הקשור לרשתות חברתיות מיקרוסופט שיחקה אותה והמכשיר מאפשר לכם להתחבר לחשבונות הפייסבוק, טוויטר וה-Linkedin, להוסיף את אנשי הקשר שלכם לספר הטלפונים ולעדכן סטטוסים בשלושתם במקביל. עוד פונקציה שספק אם תוכלו להשתמש בה במכשיר הזה היא הניווט. זה לא שאין רכיב GPS ב-Ativ, כי יש כזה, פשוט אין תוכנות ניווט לישראל חוץ מכאלו של לקוחות חברות הסלולר והן עולות כסף. Waze, נכון להיום, לא תמצאו כאן.

 

ביצועים וחיי סוללה

ל-Ativ S יש את אותו מסך 4.8 אינץ' שאנחנו מכירים מהגלקסי 3. המסך מתאפיין בבהירות מרשימה וחדות מופלאה וגם בצבעים יפים מאד אם כי הצבע הלבן לא נראה הכי טבעי. תגובת המסך למגע היא מהטובות שנתקלנו בהן אך זה כמובן גם תלוי בעיקר במערכת ההפעלה. מי שחושש שמעבד כפול ליבה לא יכול להתחרות במפלצות הארבע ליבות של מכשירי הדגל האנדרואידים טועה לחלוטין. במיקרוסופט טוענים שהמערכת שלהם לא צריכה יותר משתי ליבות ואנו יכולים רק לחזק את טענה זו. המכשיר פשוט טס, לא משנה כמה אפליקציות פתחנו, כמה תוכן העמסנו וכמה תמונות וסרטונים ערכנו, ה-Ativ S לא הראה שום סימני עייפות.

 


 

גם מבחינת חיי סוללה ה-Ativ לא מאכזב. בשימוש סביר (גם ככה כמה כבר משתמשים כשאין אפליקציות?), המכשיר מחזיק יום שלם ולסוללת ה-2300mAh עוד נשאר קצת אויר לנשימה. השיחות בסך הכל ברורות ולא נתקלנו ביותר ניתוקים מהרגיל. גם מהצד השני של השיחות שקיימנו עם ה-Ativ S היו מרוצים מהשמע. אהבנו פחות את החייגן שעושה את העבודה בצורה פחות טובה ממערכות ההפעלה האחרות. כדי לחייג למישהו ישירות מהחייגן צריך לעשות קודם 3 לחיצות. רוצים לחייג מהספר טלפונים, תכינו לעצמכם קפה קודם. אגב, זו אחת הבעיות הגדולות של מערכת ההפעלה הזאת בכלל, המון לחיצות לפעולות בסיסיות. לענות לשיחה למשל דורש שתי לחיצות. פשוט לא הגיוני.

 


 

מצלמה ומולטימדיה

גם כאן מצלמת ה-8 מגה פיקסל זהה לחלוטין לזו שנמצאת בגב הגלקסי אס 3. אמנם חלק מהפונקציות המתקדמות כמו צילום פנורמי לא קיימות בגירסת הווינדוס, אבל כמצלמה נטו אין הבדלים בין גרסת האנדרואיד לדגם הזה. גם כאן התמונות יוצאות מצוין ורק בתנאים חשוכים במיוחד היא מאכזבת, אך זאת בעיה שקיימת ברוב המצלמות של הטלפונים הסלולריים. כפתור המצלמה בצד המכשיר עושה את החיים הרבה יותר קלים והלוואי והיינו נתקלים בזה ביותר מכשירים.

 


 

צילום הוידיאו הוא באיכות HD מלא, 1080P ואפשר בקלות להקרין סרטים שצולמו ב-Ativ במסכים הגדולים שלנו בבית מבלי לחשוש שהם לא ייראו מספיק טובים. נגן המוסיקה הוא מהפחות טובים שנתקלתי בהם עד היום (בלשון המעטה) והמצב לא משתפר כשמחפשים אפליקציה חלופית בחנות של מיקרוסופט, שם אין שום יישום שמתקרב לנגן המובנה של אנדרואיד ובטח שלא לנגן האייפוד הנפלא. דווקא התמיכה בקובצי וידאו לא רעה בכלל והנגן, גם אם הוא מעט חסר דמיון, בסה"כ עושה עבודה טובה. במסך בגודל כזה זה בהחלט רצוי ומאפשר צפייה מהנה בסרטים בנסיעות או טיסות ארוכות.

 


 

אז בעצם S3 

המכשיר עצמו מצוין. הוא נראה טוב, דקיק וקל, מגיב מהר לכל פעולה, יש לו סוללה חזקה, מצלמה טובה ומסך נפלא. מערכת ההפעלה מרעננת, יפיפיה, עם אינטגרציה נפלאה של רשתות חברתיות וסימנים של פוטנציאל אדיר לעתיד עם זאת היא סובלת ממחסור חמור מאוד של אפליקציות, תמיכה בעייתית בעברית ועוד כל מיני תופעות מעצבנות.

 

אם מצא חן בעיניכם ה-Ativ S אבל לא בא לכם לסבול מהמחסור באפליקציות, תמיד תוכלו לרכוש את ה-S3 שהוא בעצם האח התאום שלו, רק עם מערכת ההפעלה אנדרואיד. אם אתם בכל זאת רוצים מכשיר WP8 וחשוב לכם מסך גדול, ה-Ativ S היא האופציה היחידה שלכם כרגע (הכי גדול שקיים היום אחרי ה-Ativ הוא ה-Lumia 920 של נוקיה עם מסך 4.5 אינץ') וזה בסדר גמור כי ברגע שיהיו מספיק אפליקציות, היא תהייה אופציה טובה מאוד.

 

בעד: מכשיר נפלא, מהיר, קל, סוללה טובה, מצלמה מצויינת

נגד: מערכת ההפעלה, יישומים, תמיכה עדיין בעייתית בעברית

 

למפרט המלא של ה-Samsung Ativ S.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל שולדנפריי
הו מיקרוסופט, מה עשיתם
צילום: דניאל שולדנפריי
מומלצים