שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: ירון ברנר

    לא רק מתפוח אדמה: צ'יפס ירקות פריך

    אכילת ירקות זה בריא וחשוב אבל לפעמים, מה לעשות, צריך לגוון קצת מהסלט השגרתי. שאול בן אדרת מציג: ירקות קריספיים שמשתלבים מצוין כנישנוש לצד המנה העיקרית. צ'יפס תפו"א, צ'יפס בטטה מתקתק, צ'יפס חצילים אפוי, צ'יפס סלק וגם צ'יפס סלרי מפתיע

    אנחנו צריכים לאכול יותר ירקות - כולם יודעים את זה. האתגר הוא לעשות את זה בטעם וגיוון, לפיכך עלינו להיות יצירתיים.

    אפשרות אחת היא פשוט לקצוץ את כל מה שנמצא במגירת הירקות ולהכין סלט - פרקטי, פשוט ועושה את העבודה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    לאכול בת"א, להרגיש בורשה: קפה בתיה חוזר

     

    אפשרות נוספת היא לגלף ירקות שונים על המנדולינה, לטגן בשמן לתבל בשלל תבלינים ולהגיש אותם חמים כתוספת קריספית למנה או כנישנוש לצד בירה צוננת. הפעם, החלטתי ללכת על האפשרות השנייה.

     

    במתכונים שלפניכם יש כמה המלצות לתיבול כמו גם רוטב מתאים לטבילת הצי'פס. נסו ולא תתאכזבו.

     

    טגני אותה, מותק. צ'יפס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    טגני אותה, מותק. צ'יפס(צילום: shutterstock)

     

    טיפים לצ'יפס מוצלח:

    • ודאו שהירקות יבשים לחלוטין. יותר לחות, פחות פריכות.
    • מנדולינה (מכשיר לפריסת ירקות) תיצור פרוסות אחידות ומושלמות לצלייה. אם אין מנדולינה, גם סכין חד יעשה את העבודה.
    • לקבלת צ'יפס פריך ושחום חשוב לטגן בשמן חם (סביבות 170 מעלות). כשהשמן קר מדי הירקות סופגים המון שמן וכשהוא חם מדי הצ'יפס נשרף.
    • לאחר הטיגון יש להעביר את הצ'יפס לנייר סופג.
    • יש לתבל את הצ'יפס מיד לאחר הטיגון.
    • לצ'יפס אפוי - מניחים את הירקות בשכבות אחת על גבי השנייה על גיליונות אפייה, אחרת הם לא יהיו פריכים באופן שווה. מומלץ להפוך את הירקות פעם אחת באמצע תהליך האפייה, אם כי זה לא הכרחי.
    • את הצ'יפס מגישים חם! צ'יפס אפוי במיטבו ברגע שהוא יוצא חם מסיר הטיגון או מהתנור.
    • אם אתם רוצים לאחסן את הצ'יפס יש לאפשר להם להתקרר לחלוטין לפני ההעברה למכל מתכת. פלסטיק ירכך אותם יותר מדי. אם בכל זאת הצ'יפס התרככו מדי, כמה דקות בתנור יחזירו להם את הפריכות.

     

    צ'יפס תפוח אדמה מלא בתבלינים

    מזרח ומערב - צי'פס תפוחי אדמה קלאסי בתיבול אסייתי עשיר ומטבל ספייסי מיונז.

     

    המרכיבים:

    4 תפוחי אדמה

    שמן לטיגון

    1/4 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל

    1 כפית כמון

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית קארי

    1כפית אבקת שום

     

    למטבל המיונז:

    1 כף מיונז

    1 כף צ'ילי מתוק חריף

    1 כף נענע קצוצה

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לאצבעות בעובי של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
    2. מטגנים בשמן עמוק בערך 15 דקות עד שהצ'יפס רך.
    3. לפני ההגשה, מטגנים כ- 4 דקות נוספות לקבלת צבע זהוב ופריך.
    4. מעבירים לנייר סופג ומפזרים את תערובת התבלינים.
    5. מכינים את מטבל המיונז: מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הצ'יפס הפריך.  

     

    צ'יפס בטטה מתוקה

    צ'יפס בטטה בתיבול סוכר וקינמון שהם ממכרים בפני עצמם, וגם ישתלבו מצוין גם עם מטבל יוגורט מתקתק.

     

    המרכיבים:

    2 בטטות בינוניות

    שמן לטיגון

    מעט מלח, פלפל

    2 כפות סוכר חום

    1 כף קינמון

     

    למטבל היוגורט:

    6 כפות יוגורט

    2 כפות צימוקים

    1 כף סילאן

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבטטות: קולפים את הבטטות ובאמצעות קולפן יוצרים רצועות דקות. מייבשים בנייר סופג.
    2. מטגנים בשמן עמוק כ-10 דקות עד לפריכות.
    3. מעבירים לנייר סופג. מפזרים מעל מעט מלח ומעט פלפל, סוכר חום וקינמון טחון.
    4. מכינים את מטבל היוגורט: מערבבים את כל החומרים. מגישים לצד צ'יפס הבטטה החם.

     

    צ'יפס סלק

    לסלק יש מתיקות טבעית. צ'יפס סלק טעימים במיוחד כשטובלים אותם במטבל חמוץ מתוק על בסיס סלק וסילאן.

     

    המרכיבים:

    2 סלקים

    שמן לטיגון

    מלח, פלפל

    1/2 כוס קמח

     

    למטבל חמוץ-מתוק:

    1 סלק, מבושל וטחון למחית חלקה

    1 כפית סילאן

    1 כפית חומץ בלסמי

    1/2 כפית כמון מלח ופלפל

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסלקים: מקלפים את הסלקים עם קולפן לרצועת סלק דקות. מייבשים את הרצועות על נייר סופג.
    2. טובלים את רצועות הסלק בשכבת קמח דקה ומטגנים בשמן עמוק כ-10 דקות עד לפריכות.
    3. מעבירים לנייר סופג. מתבלים במלח ופלפל.
    4. מכינים את המטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל יחד ומגישים לצד צ'יפס הסלק החם.

     

    צ'יפס חציל

    טיפ: מומלץ לאפות את צ'יפס החציל בטמפ' של כ-150 מעלות - פחות מזה החציל לא יהיה פריך. יותר מזה, החציל יישרף בקצוות. 

     

    חשוב: מניחים את הירקות בשכבה אחת על נייר אפייה, על מנת שיהיו פריכים באופן שווה. יש להפוך את פרוסות החציל פעם אחת באמצע תהליך האפייה כדי שיזהיבו גם מצידם השני.

     

    במטבל עשיתי שימוש בחציל במרקם קרמי עם טחינה גולמית - קלאסיקה!

     

    המרכיבים:

    2 חצילים

    2 כפות שמן זית

    1 ענף רוזמרין

    מלח ופלפל

     

    למטבל:

    מחית חציל על האש

    מעט טחינה גולמית

    1 שן שום כתושה

    מלח, פלפל

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את החצילים: פורסים את החצילים דק דק לאורכם עם הקליפה. מברישים במברשת עם שמן זית את החציל מכל צדדיו. מניחים בתבנית על נייר אפייה. מתבלים במלח ופלפל.
    2. אופים בחום של 150 מעלות במשך כחצי שעה. הופכים את החצילים כדי שיזהיבו מצידם השני
    3. למטבל: מערבבים את כל המרכיבים ומגישים לצד פרוסות החציל.

     

    צ'יפס שורש סלרי

    בדרך כלל משתמשים בשורש סלרי לתיבול מרק אבל מי שיטעם אותו בגרסה הפריכה שלו - מובטח לו שלא יאכל צ'יפס רגיל לעולם. לצי'פס הזה התאמתי מטבל פיקנטי של חזרת לבנה, עירית ולימון.  

     

    המרכיבים:

    4 יחידות שורש סלרי גדול

    4 כפות שמן זית

    מיץ מ-1/2 לימון

    מלח ופלפל

     

    למטבל החזרת:

    1 כף חזרת לבנה

    1 כף עירית קצוצה

    1 כף מיץ לימון

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסלרי: קולפים את שורש הסלרי. חותכים לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ.
    2. מטגנים במחבת עם שמן זית על אש נמוכה, קוביות שורש סלרי במשך כ-15 דקות לריכוך וצבע זהוב. מעבירים לנייר סופג.
    3. מתבלים במלח ופלפל. מטפטפים מעל מיץ לימון.
    4. מכינים את מטבל החזרת: מערבבים את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד צ'יפס הסלרי החם.  

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    אי אפשר לומר לו לא. צ'יפס
    צילום: ירון ברנר
    השף שאול בן אדרת
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים