שתף קטע נבחר

נערכים לאיום האיראני: ניסוי טיסה ראשון של חץ 3

משרד הביטחון ביצע משדה הניסויים בפלמחים ניסוי טיסה ראשון של הטיל המיירט חץ 3. הניסוי הוגדר כהצלחה ונבחנו בו היכולות והביצועים של מערכת החץ החדשה, שמהווה חלק מההגנה הרב-שכבתית, ביחד עם כיפת ברזל, שרביט קסמים וחץ 2

בזמן שבשטחים המתיחות גוברת , ישראל נערכת גם לאיום ארוך הטווח: הבוקר (יום ב') בוצע בהצלחה ניסוי ראשון של הטיל המיירט "חץ 3", ממשפחת החץ. מדובר בניסוי טיסה שבו לא היה אמור להתבצע יירוט. השיגור, בשעה 8:00 בבוקר, בוצע משדה הניסויים בבסיס פלמחים. הטיל שוגר לכיוון הים התיכון, שהה באוויר שש דקות ובשיאו הוא חצה את האטמוספרה ופתח את המנוע הרקטי השני שלו.

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

חץ 3 נועד ליירט טילים בליסטיים בעלי טווח ארוך ובגובה רב יותר מאשר חץ 2. המטרה העיקרית בניסוי זה, שבוצע על ידי משרד הביטחון, הייתה לבחון אם הטיל טס זמן רב מספיק כדי לפגוע במטרה. חץ 2 אמור להיות המיירט שיפגע בטילי השיהאב שישוגרו מאיראן, אם וכאשר, ובמקרה שיחטיא ישוגר חץ 3 בעקבותיו.

 

הדמיית הניסוי (צילום: באדיבות משרד הביטחון) (צילום: באדיבות משרד הביטחון)
הדמיית הניסוי(צילום: באדיבות משרד הביטחון)

 

מערכת חץ 3 אמורה להיות מבצעית תוך שנתיים או שלוש, ובשלבים הבאים אמור להתקיים גם ניסוי יירוט. בכיר במערכת הביטחון אמר הבוקר כי "כל המטרות של הניסוי הושגו".

 

בניסוי נבחנו לראשונה היכולות והביצועים של מערכת חץ 3 החדשה. לפי משרד הביטחון, יכולות אלה יאפשרו למרכיבים הקיימים של מערכת נשק "חץ" המבצעית כיום להתמודד ביעילות רבה יותר עם איומים עתידיים. בניסוי השתתפו נציגי משרד הביטחון וחיל האוויר, וכן נציגי משרד ההגנה האמריקני והתעשיות המעורבות בפיתוח מערכת הנשק.

 

חץ 3 הוא חלק מרכזי ממערך ההגנה הרב שכבתי, הכולל גם את "כיפת ברזל" המבצעית, שרביט קסמים שבפיתוח, חץ 2 המבצעית וכאמור חץ 3, שעדיין בפיתוח. מערכת חץ 3 נועדה להעניק שכבת הגנה עליונה נוספת מפני טילים, להוסיף הזדמנויות יירוט לחץ 2 ובכך לאפשר את עיבוי מערך ההגנה מפני איומי הטילים ארוכי הטווח.

 

במשרד הביטחון אמרו כי "הצלחת הניסוי מהווה אבן דרך חשובה ביכולת המבצעית של ישראל להגן על עצמה מול האיומים הצפויים בזירה. יודגש כי מדובר בניסוי ראשון בתהליך פיתוח שיימשך בשנים הקרובות. בעתיד צפויים ניסויים נוספים בטרם הצבת המערכת לשירות מבצעי".

 

הניסוי עצמו בוצע על ידי מנהלת "חומה", הפועלת במסגרת המנהל למחקר, פיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) של משרד הביטחון, יחד עם הסוכנות האמריקנית להגנה מפני טילים, MDA. הקבלן הראשי לפיתוח מערכת הנשק ומיירטי משפחת ה"חץ" הוא מפעל מל"מ של התעשייה האווירית, אשר פועל בשיתוף חברת בואינג. 

 

מאוחר יותר היום, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לניסוי ואמר כי "ידה של ישראל תמיד מושטת לשלום, אבל אנחנו תמיד נערכים גם לאפשרויות אחרות". לדבריו, הניסוי "מבטא את היכולת הטכנולוגית הגבוהה של ישראל ואת היכולת הביטחונית הגבוהה של תעשיות הביטחון, משרד הביטחון ושיתוף הפעולה עם ארצות הברית".

 

שר הביטחון אהוד ברק בירך את עובדי מפא"ת ואת אנשי התעשיות הביטחוניות על הצלחת הניסוי: "מדובר באבן דרך חשובה למערכת ההגנה הרב שכבתית של מדינת ישראל".

  

Read this article in English 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים