שתף קטע נבחר

תביעה: נהג מונית סירב לקבל עשרות אגורות

אישה בהריון שעלתה על מונית טענה, כי כשהבחין הנהג שהיא מוציאה עשרות אגורות עבור תשלום הנסיעה, התרגז ודרש ממנה לרדת. היא תבעה פיצוי של 30 אלף שקל בגין עוגמת נפש. בית המשפט קיבל את התביעה, אך הסתייג מסכום הפיצוי הגבוה שביקשה הנוסעת

אישה בחודש השביעי להריונה יצאה מבדיקה שגרתית ממרפאה בעכו ועלתה על מונית. לטענתה, כשהנהג החל בנסיעה, שאלה אותו לגבי עלותהּ, וכאשר ראה כי היא מוציאה מארנקה ארבעה שקלים בעשרות אגורות, התרגז, סירב לקבל את הכסף והורה לה לרדת מהמונית.

 

תחבורה ציבורית - כתבות נוספות:

הצטרפו לעמוד הפייסבוק של ynet כלכלה וצרכנות

 

לטענתה, היא הזמינה את המונית מראש לנסיעה קצרה של 100 מטר בלבד, ודרישת הנהג כי תרד באמצע הכביש, כשהיא בחודש שביעי להריונה, גרמה לה לחוויה משפילה ולעוגמת נפש. משכך, הגישה לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות תביעה לפיצוי כספי של 30 אלף שקל.

 

הנהג מנגד טען, כי מוניתו לא הוזמנה וכי עצר לאישה לאחר שסימנה לו לעצור. לטענתו, עם תחילת הנסיעה קיבל הוראה במכשיר הקשר להוריד את הנוסעת, שכן הוזמנה לה מונית אחרת, והוא פעל בהתאם לנהלי התחנה, שאם לא כן היה "מסתבך". בנוסף, הכחיש כי הוריד את הנוסעת עקב התרגזותו על כך שמסרה לו כסף קטן.

 

דרישת פיצוי לא פרופורציונלית  

השופט ערן נווה קיבל את התביעה לאחר שקבע כי גרסת התובעת עדיפה על גרסת הנהג בהיותה אמינה יותר. השופט ציין, כי אף אם הנהג הורה לתובעת לרדת עקב האילוצים שתיאר, היה עליו להתחשב במצבה, ולעשות זאת בדרך מכובדת יותר.

 

עם זאת, נקבע כי בנסיבות המקרה, בהן התובעת הורדה לאחר מרחק קצר יחסית ובאזור אשר איפשר לה לקחת מונית אחרת, דרישתה לפיצוי של 30 אלף שקל הינה בלתי סבירה, ואינה פרופורציונלית לנסיבות המקרה.

 

לפיכך, נפסק לה פיצוי של 750 שקל בלבד. הוצאות נוספות לא נפסקו.

 

לעיון בפסק הדין המלא

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מי פנוי ויש לו עודף?
צילום: הרצל יוסף
מומלצים