שתף קטע נבחר
צילום: ירון ברנר

ארוחת ליל הסדר: למה להכין אם אפשר לקנות?

כמו לפני כל חג גם הפעם לפני חג הפסח, דגמנו מגוון מאכלי חג שתוכלו לקנות. אז מהי מנת הגפילטע המנצחת ואיזה חזרת גרמה לצוות הטועמים שלנו לדמוע? כל התשובות לפניכם

הימים שלפני פסח, הם ימים לא פשוטים. מזג האוויר מתעתע בנו, טירוף הניקיון בעיצומו ועוד לא אמרנו מילה אחת על "המשפחתולוגיסטיקה" המורכבת לקראת ארוחת ליל הסדר.

 

עוד בערוץ האוכל:

לא חשוב מאיזו עדה: ארוחת חג מסורתית

כדררי אותה: קציצות טלה רכות

ספיישל פסח בערוץ האוכל  

 

מצד אחד, אנחנו אוהבים ארוחות ומפגשים משפחתיים. מצד שני, אחרי כל מפגש כזה תמיד נשארים שניים שכבר לא מדברים ביניהם, לפחות עד החג הבא. אבל מה שבאמת חשוב בחג הזה, אם נרצה בכך או לא הוא האוכל. שולחן החג, מככב בחלומותינו, בזיכרונותינו ויותר מכל, בסיוטים שלנו, חודש לפני פסח, במיוחד אם אנחנו המארחים.

 

אז איפה תוכלו לקנות ארוחת חג מושלמת, בלי שאף אחד יידע שלא הכנתם לבד, בתנאי שלא תשכחו לזרוק את האריזות לפני שהאורחים באים?

 

מעדניית משני

מה יש לאכול: כבד קצוץ (79 ש"ח), מבחר שוקיים במגוון רטבים וטעמים (68 ש"ח), דג ברוטב מרוקאי חריף (80 ש"ח), גפילטע פיש (80 ש"ח), צלי בקר (120 ש"ח), לשון ברוטב פטריות (140 ש"ח), דג סלמון בתנור (130 ש"ח) שלל ממולאים (55 ש"ח), פלפלים, קישואים, כרוב/ ארטישוק, כרובית ממולאת, מפרום, מוסקה, (68 ש"ח) ועוד.

 

עוד ניתן לרכוש מגוון סלטים - 4 סוגי חומוס, ובנוסף חומוס חדש מיוחד, 2 סוגי טחינה, למעלה מ 15 סוגי חצילים ועוד עשרות סלטים במבחר טעמים וסוגים. קרפלך, דג מרוקאי חריף, ממולאים, סיגרים ופסטלים, בשרים, אורז, מג'דרה, קוסקוס, קובה, אוכל סיני, פסטות, קציצות, עוף במגוון טעמים ועוד. בנוסף דגים כבושים ומעושנים רטבים, ריבות, עוגות וקינוחים.

 

דבר הטועמים: הסלטים טובים אבל קצת הפריזו עם השמן, ובהחלט שמו גז על הפלפל החריף.

 

המפרום היה מתובל פיקנטי, קציצה רכה וטעימה עטוף בפרוסות תפוח אדמה שלא בושל יתר על המידה. מנה טעימה מאוד, קצת גדולה מדי. לנוכח השפע של שולחן החג - אפשר להיערך מראשד עם מנות קצת יותר הגיוניות בגודלן

 

בסיכומו של דבר, האוכל ביתי ונחמד. אפשר בהחלט לנסות ולהגיד שהתחלתם לבשל, ותזכו להרבה הערכה.

 

איפה? רחוב יעקב כהן, 2 ראשל"צ

 

 

אינדירה

מה יש לאכול? כמו בכל שנה, גם השנה ממשיכה מסעדת אינדירה לארח משפחות בליל הסדר עם ארוחה המתחילה בתפריט המסורתי וממשיכה לתפריט הודי ברוח המסעדה. ליל סדר כהלכתו שמסתיים בחגיגה הודית צבעונית.

 

למנה ראשונה יוגשו כבד קצוץ ומבחר סלטים, למנת ביניים: גפילטע פיש וחריימה חריף. למנה עיקרית: תוגש פלטת מיקס בשרים הודית של חמישה סוגי בשרים עם 3 תוספות מהמטבח ההודי.

 

מחיר: 195 שקלים לארוחה לסועד.

 

איפה? שדרות שאול המלך 4 ת"א

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

סנדר

מה יש לאכול? לכבוד חג הפסח, מסעדת סנדר, המכינה אוכל יהודי מזרח אירופאי כשר מאז קום המדינה, תציע לקהל הלקוחות שירותי משלוחים לארוחת חג עד הבית: החל ממרק קניידעלך מסורתי, דרך קציצת גפילטע פיש, ועד לשון עגל עם פטריות.

 

מרקים: מרק עוף צח- 25 ש"ח; מרק קניידעלך- 30 ש"ח

מנות ראשונות (25 ש"ח): גפילטע פיש, כבד קצוץ מסורתי אמיתי (לא טחון אלא קצוץ כמו של סבתא), רגל קרושה פיקנטית בליווי פלח לימון, סלט ביצים עם שמאלץ, פלפלים קלויים בתחמיץ, סלט חצילים, מטיאס' חציל בגריל ברוטב טחינה ולימון, סלט חצילים בטחינה, פלפל ממולא (30 ש"ח), חציל ממולא בפרגית (30 ש"ח) ועוד....

מנות עיקריות מסורתיות ב- 60 ש"ח (כולל 3 תוספות לבחירה):

לשון עגל עם פטריות, בשר כתף בקר ברוטב פטריות, קציצות בקר מטוגנות, קציצות עוף, קורקבנים ברוטב, עוף בתנור, גולש, עוף בפירות יבשים, שניצל ממולא בכבד, פרגית בעשבי תיבול, צלי בקר בתנור ועוד.

 

תוספות לבחירה:

צימעס, כרוב מאודה, תפוחי אדמה בתנור בנוסח פולני, כוסמת (קאשע), אורז עם צימוקים, קישואים ברוטב עגבניות, שעועית ירוקה, אורז עם אפונה וגזר, גבעץ', אפונה ועוד.

 

קינוחים כמו לפתן פירות ב- 20 ש"ח וקינוח חדש של רולדת זמרת הארץ - רולדת תמרים, אגוזי מלך, פיסטוקים, דבש וקוקוס- 90 ש"ח לרולדה.

 

איפה? טלפון להזמנות: 03-5371872. (במהלך החג המסעדה תהיה סגורה). רצוי להזמין כמה ימים מראש.

"סנדר"- לוינסקי 54, תל אביב. 03-5371872. א'-ו' 12:00-17:00

 

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

 

פיין קוק

מה יש לאכול? בעצם אפשר לקנות ארוחה שלמה, על כל המרכיבים, בשר, תוספות ואפילו קינוחים. הבעיה: האוכל מגיע בוואקום שיש צורך בבהוראות מיוחדות כדי להכין אותו. מצד שני, זה היתרון של האוכל שהוא לא מתקלקל ואפשר לקנות הרבה זמן מראש.

 

דבר הטועמים: הבשר טעים מאוד, הגזר ברוטב יין גם הוא מעולה, והעוף לא נשאר בזמן מהירות שיא. לסיכום, מומלץ ביותר.

 

איפה? באתר

 

המטבחון

מה יש לאכול? לרגל חג הפסח, מסעדת המטבחון, תציע מנות חג לשולחן הסדר עד הבית. בתפריט: מרק מסורתי, חרוסת, סלטים ומנות עיקריות בשריות וצמחוניות. המנות נמכרות ביחידות או במשקל של החל מרבע ליטר.

 

סלטים ומרקים:

קניידעלך- 4 ש"ח ליחידת קניידלך; מרק עוף עם ירקות - 50 ש"ח לליטר; סלט אבוקדו- 20 ש"ח ל250 מ"ל; חצילים בטחינה- 20 ש"ח 250 מ"ל; חצילים בפלפל – 20 ש"ח ל-250 מ"ל; טחינה ירוקה- 20 ש"ח ל-250 מ"ל; חזרת – 20 ש"ח 250 מ"ל; חרוסת- 20 ש"ח ל-250 מ"ל; כבד קצוץ עם ריבת בצל – 25 ש"ח ל-250 מ"ל

 

מנות עיקריות:

עלי גפן ממולאים באורז וצימוקים- 5 ש"ח ליחידה; קציצות פראסה- 7 ש"ח ליחידה; ממולאים- כרוב / קישוא ופלפל ממולאים באורז ובשר- 15 ש"ח ליחידה; כרעי עוף עם תפוחי אדמה ופירות יבשים- 28 ש"ח ליחידה; שוקיים עוף בבצל- 10 ש"ח ליחידה; גולאש- 70 ש"ח לליטר.

 

תוספות:

אורז/ פירה/ תפוח אדמה אפוי- 25 ש"ח לליטר; מג'דרה: 30 ש"ח לליטר

 

דבר הטועמים: הכבד הקצוץ הוא אחד הטעימים שטעמנו. הקציצת מ-עולות! אהבנו מאוד.

 

  • חובה להזמין מראש לפחות 48 שעות לפני החג.

 

איפה? המטבחון, רחוב רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב, 03-5163689

 

רביבה וסיליה

אצל רביבה וסיליה מציעים כמו בכל שנה תפריט מיוחד לפסח הכולל מגוון של מנות ראשונות, עיקריות, סלטים וכמובן איך לא - גם קינוחים.

 

מה בתפריט? לראשונות: כבד קצוץ 90 ש"ח לק"ג, מרק עוף צח 30 ש"ח, מרק ירקות 30 ש"ח, ועוד.

יש גם חרוסת וחזרת ב-32ש"ח לצנצנצת.

בעיקריות: פילה דניס 90 ש"ח למנה, קציצות דגים 16 ש"ח ליחידה, קציצות עוף 14 ש"ח ליחידה, ביף בורגיניון 72 ש"ח, אוסובוקו טלה 96 ש"ח, פילה בקר 96 ש"ח ועוד.

בתוספות תוכלו למצוא תפוחי אדמה, אורז, ירקות אפויים ועוד.

 

דבר הטועמים: אהבנו את השילוב בין הטעמים השונים, בנוסף לעובדה שהמנות נראות ממש יצירות אמנות. בקיצור, ארוחה מושקעת ויפיפייה - שווה את ההשקעה.    

 

איפה? רביבה וסיליה, המייסדים 1, רמת השרון 03-5400179 ויש גם בתל אביב: ניסים אלוני 10, 03-5466090

 

כבד קצוץ משובח. רביבה וסיליה (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
כבד קצוץ משובח. רביבה וסיליה(צילום: תום להט)

 

המעדניה של גולדשטיין

מה יש לאכול? השף אלרן גולדשטיין מציג תפריט חדש לקראת פסח, מנות ראשונות במסורת החג, שפע של בשרים ודגים במתכוני דליקטעס, ספיישלים מגוון סוגים של מצה בריי וקינוחים שיזכו אתכם במצעד של מחמאות.

 

 

ראשונות: גפילטע פיש, קרפיון שלם ממולא בקלאסיקה של מאמא, קציצות דגים שילדים אוהבים ברוטב עגבניות.

ספיישלים: רולדת צלי כתף ממולאת בבשר עגל ותאנים (פרוס), רוסטביף סינטה חגיגי צלוי בשלמותו, לשון עגל כבושה ברוטב טבעי (פרוסה), תבשיל בשר עם תפו"א ובצלים שלמים, שוק אווז חגיגי שזוף בתפוזים ותפוחים, פילה סלמון וצ'ימיצ'ורי רומני, רבעי עוף בגריל בתיבול פפריקות ספרדיות.

קינוחים: פנקוטה שוקולד לבן ומוס שוקולד מריר, טרפלס שוקולד בלגי, מיקס מיני קרמבו, רולדת וניל מבצק שוקולד ואספרסו עם פטל, מוס שוקולד וקרם ברולה

חגיגה של מצה בריי: מצה בריי עם עשבי תיבול וגבינות משק, מצה בריי טונה וסלמון, מצה בריי פיצוחים, מצה בריי בטטה ורוקפור, מצה בריי מ-7 סוגים של פטריות, מצה בריי מנקניקים מעושנים, מצה בריי משפחתית ומצה בריי מיני/ביס.

 

דבר הטועמים: המנות טעימות, אם כי הרבה מהן מתוקות מדי כמו למשל, הכרוב הממולא, וגם נתחי העוף. אבל הפטריות והבטטה שדגמנו היו מעולים. בסך הכל, אהבנו ואהבנו מאוד.

 

איפה? דרך חטיבת אלכסנדרוני 201 קרית אונו / צומת סביון. שעות פתיחה: א-ה 9:00-21:00,

ו- 9:00-15:00, טלפון: 03-5330304, פקס:03-5330405,

 

 (צילום: שי בן אפרים) (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)

 

יאמי

מה יש לאכול? לרגל פסח, אתר הבשלנים הביתיים הטעימים בארץ, מציע מגוון פתרונות לחג, החל מארוחה קלאסית לחג, או מנות מיוחדות בהרכבה אישית וכלה בקינוחים ומנות גורמה.

 

בין היתר מציעים הבשלנים, מנות לפי משקל/מנה, גם ראשונות, גם עיקריות וגם קינוחים.

 

לדוגמה: גפילטע פיש- 10 שקל ליחידה, מרק עוף עם קניידלך-15 שקל למנה, כבד קצוץ- 10 שקל ל-100 גרם, פטריות ממולאות בעשבע תיבול- 5 שקל ליחידה, קציצות פרסה/מנגולד עם בשר- 6 שקל ליחידה, קציצות דגים ברוטב חזרת לבה- 25 שקל למנה, קובה אורז במרק ירק חמוץ/מרק עוף- 20 שקל, חרוסת- 12 ל-100 גרם, עוף ביין וחזה אווז- 20 שקל למנה, צלי בקר ביין וצנובר- 33 למנה, פשטידת רועים- 25 שקל למנה ועוד.

  

דבר הטועמים: בגלל הייחודיות של הקונספט, כי מדובר בבשלנים בייתיים, הטעם אכן מאוד מגוון. יש מנות שנדמה כאילו הן מהבית של הסבתא שלך. טעים, טרי ומאוד מגוון.

 

איפה? נכנסים לאתר, מזמינים והאוכל בדרך

 

 (צילום: משק 8) (צילום: משק 8)
(צילום: משק 8)

 

מרינדו

מה יש לאכול? מנות חגיגיות שישדרגו את שולחן החג של שף ברנע שלס

 

ממרחים וסלטים: ממרח זוקיני ונענע יבשה, כבד קצוץ בייתי, כרובית אפויה בטימין, בטטה צלויה ומרווה, גזר צלוי בסילאן ועשבי תיבול, תפוח אדמה פרייז'ין ורוזמרין, מבחר ירקות צלויים בגריל.

 

 

עיקריות: עוף ממולא ללא עצמות במילוי אורז ובשר, אורז ופירות יבשים, צוואר טלה ממולא במילוי אורז ובשר, אורז ופירות יבשים, שוק טלה ממולא במילוי אורז ובשר, אורז ופירות יבשים, כתף טלה ממולא במילוי אורז ובשר, אורז ופירות יבשים, סינטה רוסטביף בחרדל ועשבי תבלין, תבשיל בשר לחי ביין אדום וירקות שורש, לשון עגל בציר עגל ופטריות.

 

דבר הטועמים: אהבנו. הבשר זכה לשבחים.  

 

איפה? אחד עם 58 תל אביב. להזמנות - 03-5602565

 

 (צילום: ברנע שלס) (צילום: ברנע שלס)
(צילום: ברנע שלס)

  

דליקטסן

מה יש לאכול? החל מגפילטע פיש וחזרת ועד ארוחת חג שלמה, כולל קינוחים ויין. מתוך המבחר המוצע ניתן להרכיב ארוחה בטעמים וסגנונות שונים, למספר משתנה של אורחים, כאוות נפשכם. ניתן לבחור גם מנות נטולות גלוטן.

 

 

התפריט המומלץ:

מנה ראשונה וסלטים - 250 גרם לסועד. ואם לקחתם חמישה סלטים שונים, אז 50 גרם מכל סלט יעשו את העבודה.

 

מנות עיקריות:

פילה דג ללא עצמות - 160 גרם למנה; דג כולל העצמות - 300 גרם למנה; בשר או עוף ללא עצמות - 200 גרם למנה; עוף כולל עצמות - 300 גרם למנה

תוספות:ירק מבושל או אפוי - 100 גרם למנה; פחמימות (אורז ותפוחי אדמה) - 150 גרם למנה.

 

איפה? יהודה הלוי 79/81 תל אביב

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיפה מזמינים השנה?
צילום: Shutterstock
מומלצים