שתף קטע נבחר

מטה לחמם החמיץ? הבחירות של אנשי הטלוויזיה

דני רופ היה אמור להנחות את "הישרדות", לירדנה ארזי הציעו תוכנית בידור לפני שגיא פינס השתלט עליה ומיקי חיימוביץ' כמעט פספסה את הגשת המהדורה המרכזית. קבלו את המנחים שאולי החמיצו את הזדמנות חייהם. או שלא

לא קל להיות מנחה טלוויזיה בארץ. בכל זאת, מדובר בשוק קטן ועל כל תוכנית חדשה מתחרים הרבה מאוד כוכבים על הזכות להית חלק ממנה. מצד שני, זו יכולה להיות גם נפילה כואבת אם עושים בחירה לא נכונה. לא פעם, מנחה פוטנציאלי שבר את הראש, בניסיון להבין האם מדובר בתוכנית שיש לה סיכוי אמיתי להצליח או בפלופ. חלקם עשו בחירה נכונה ואילו חלק אחר מרגיש שהחמיץ. לכבוד פסח, קבלו את האנשים שויתרו על הצעות שוות במיוחד. אם הם עשו בשכל, תחליטו אתם.

 

ריח של אביב והתחלות חדשות בערוץ הטלוויזיה של ynet:

"גולשי ספות": קשה להבין ספה זרה

סמדר פלד ושי שטרן מצטרפים לערוץ 10

"פרויקט הלהקה": אין חדש תחת הריאליטי

 

ירדנה ארזי

במהלך השנים קיבלה ארזי שתי הצעות עליהן ויתרה: ב-1994 הוצע לה להנחות את תוכנית הבידור בכבלים, משבצת בה זכה גיא פינס בסופו של דבר. וב-1996 את תוכנית האירוח של יום שישי בערוץ 2.

 

בסוף זה נגמר בקפה טלעד. צפו בירדנה ארזי מגישה את תוכנית הבוקר

 

תוכנית בידור

 

בסוף שנות השמונים, הטלוויזיה בכבלים עשתה את צעדיה הראשונים בישראל. צופי המסך הקטן, שכל מה שהכירו היו כמה תוכניות בערוץ 2 הניסיוני ושידורים חוזרים של "מרקו" בערוץ הראשון, זכו פתאום לשפע של ערוצים חדשים. אחד מהם היה ערוץ 3, או בשמו דאז "ערוץ המשפחה".

 

השנים הראשונות של הערוץ החדש כללו בעיקר תוכניות אמריקניות, אבל בתחילת שנות התשעים הוחלט להפיק גם תוכניות מקור. "שעון קיץ", שעלתה לאוויר ב-1994 וכללה פינת בידור בשם "בידור הערב" אותה הגיש גיא פינס, היתה אחת מהן. מאוחר יותר הורחבה הפינה לתוכנית בפני עצמה ופינס המשיך להגיש גם אותה. ההמשך ידוע. פינס קיבל בסופו של דבר את התוכנית "ערב טוב עם גיא פינס", שרצה בערוץ במשך 13 עונות. אחר כך, עבר לערוץ 10, שם היא משודרת בהצלחה עד היום.

 

לא הרבה יודעים אבל ירדנה ארזי הייתה הראשונה לקבל את ההצעה להגיש את הפינה. היא סירבה ולמעשה מנעה מאיתנו את הזכות לדעת אם "היי ירדנה" היה מצליח לתפוס כמו "היי גיא" המפורסם. "הייתי מרוכזת רק במוזיקה ולא עניינה אותי טלוויזיה בכלל", היא מספרת. "כשהציעו לי להנחות תוכנית בערוץ 3 בכבלים, לא ממש חשבתי שזה רעיון טוב גם כי זה נראה לי כמו ערוץ נידח, וגם כי הייתי באותה תקופה בת בית בערוץ הראשון, שהיה עם 100 אחוז רייטינג והערוץ החדש נראה לי כמו משהו שאין לו הרבה סיכוי. בדיעבד התוכנית הצליחה, אבל אני לא מצטערת שסירבתי כי היא הייתה לוקחת אותי למקומות אחרים שלא כל כך מעניינים אותי. אני אוהבת לראות את התוכנית כצופה אבל להתעסק בה - פחות".

 

תוכנית אירוח

 

כאמור זו לא הייתה הפעם היחידה שארזי אמרה לא לתוכנית. ב-1996 החליטה הזכיינית "טלעד", להוריד מהאוויר אחרי חמש תוכניות בלבד את "שישי שואו", תוכנית הבידור בהגשת צביקה הדר, לאחר שלא הצליחה להביא את הרייטינג המתבקש. לטלעד ע"ה הייתה בעיה. הם חיפשו מישהו שייכנס למשבצת היוקרתית הזו, יפנה לקהל בוגר יותר וגם יצליח למחוק את הכשלון הגדול.

 

בטלעד החליטו לפנות לארזי, אבל היא שוב סירבה: "יצאתי באותה תקופה במופע יחיד מוזיקלי ובמקביל הגיעה הצעה להנחות את תוכנית האירוח של יום שישי בערב. הייתי צריכה להחליט בין הבמה לבין הנחייה אז החלטתי לוותר. זה יצא טוב כי אם הייתי אומרת כן לא הייתי עושה את תוכנית הבוקר של טלעד במשך תשע שנים, שאותה מאוד נהניתי לעשות". אגב, מי שבסופו של דבר כן קיבל את משבצת השידור היה אלי יצפאן שהגיש את תוכנית בידור "הערב עם אלי יצפאן".

 

מיקי חיימוביץ'

קיבלה הצעה להנחות את תוכנית הבוקר של "טלעד" בשנות התשעים.

 

יכולים לדמיין אותה לצד דב גילהר? (צילום: באדיבות ערוץ 10 ) (צילום: באדיבות ערוץ 10 )
יכולים לדמיין אותה לצד דב גילהר?(צילום: באדיבות ערוץ 10 )

 

סביר להניח שהדרך בה הדברים הסתדרו למיקי חיימוביץ' בחיים, היא לא ממש מצטערת על ההזדמנות שהוחמצה להנחות את תוכנית הבוקר בערוץ 2. בסוף שנות השמונים החלה חיימוביץ הצעירה את דרכה בעולם התקשורת כתחקירנית בתוכניות "מבט שני" ו"בוקר טוב ישראל", בערוץ הראשון. כמה זמן אחר כך קיבלה הצעה להגיש ולהנחות את מהדורת החדשות המקומית של חברת הטלוויזיה בכבלים "מתב".

 

כבר אז חיימוביץ' התבלטה מאוד בזירת החדשות. היא קיבלה תוכנית לבד ואחר כך הייתה העורכת ראשית של מחלקת החדשות של החברה. באותה תקופה הבחינו בטלעד באשת התקשורת הצעירה והמרשימה והציעו לה להנחות את תוכנית הבוקר. חיימוביץ' שקלה ברצינות את העניין, אבל בטלעד נתקלו בקשיים שונים ולא הצליחו להעלות את התוכנית בזמן שתוכנן. עד שתוכנית הבוקר יצאה לדרך, חיימוביץ' כבר הוחתמה כמגישת החדשות לצד יעקב אילון. לנו רק נותר לדמיין מי היתה יושבת לצד אילון אם חיימוביץ' היתה מקבלת על עצמה את התפקיד אותו מילאה לבסוף ירדנה ארזי.  

 

דני רופ

התמודד על הנחיית תוכנית הריאליטי "הישרדות", ששודרה בערוץ ב-2007, ועל הנחיית השעשועון "מי רוצה להיות מיליונר," ששודרה ברשת, ערוץ 2.

 

בסוף הוא קיבל תוכנית משלו. דני רופ ()
בסוף הוא קיבל תוכנית משלו. דני רופ

 

הישרדות

 

ב-2007 מחליטים קברניטי ערוץ 10 להעלות לשידור את הגרסה הישראלית של תוכנית הריאליטי המצליחה "הישרדות". חברת ההפקה "אבוט המאירי" (אז גם רייף היה בתמונה) מגייסת צוות, מוצאת לוקיישן (הרפובליקה הדומיניקנית) ועתה כל מה שנשאר לה לעשות הוא רק למצוא מנחה מתאים.

 

בתעשייה נזרקים שמות של מועמדים. ינון מגל ולירון לבו הם רק מקצת השמות שעלו שם. גם שמו של דני רופ עולה כמועמד מוביל, בשל הסברה שבערוץ 10 יעדיפו להעסיק מישהו מבפנים מאשר לשלם למנחה חיצוני. אז מה השתבש שם ומדוע רופ נאלץ לוותר על תפקיד שעשה רק טוב לקריירה של גיא זוארץ?

 

"עשו מבחנים להרבה מאוד אנשים בתעשייה שרצו להנחות את 'הישרדות'", מספר רופ. "אחרי המבחנים אמרו לי שאני הכי מתאים אבל זה לא הסתדר בגלל לוח הזמנים של התחזית שאני מגיש בערוץ 10. זה נראה לא טוב להעביר את השידור ממני כחזאי לעצמי כמנחה. גם האופציה של למצוא מחליף לא הייתה טובה, כי אז זה אומר שאעדר חצי שנה מהטלוויזיה: שלושה חודשים של צילומים ועוד שלושה חודשים שהתוכנית משודרת. אז נאלצתי לוותר על זה, אבל אני לא מצטער".

 

מי רוצה להיות מליונר

 

"הישרדות" לא הייתה הפעם הראשונה שרופ הפסיד במרוץ לתפקיד המנחה, אבל יש תפקיד אחד שהוא מצטער שלא קיבל. עם הקמת ערוץ 2 הנחה רופ את השעשועון "יותר מזל משכל". זו הייתה הפעם הראשונה שרופ, עד אז החזאי של המדינה, התנסה בהנחיה מסוג כזה. אבל אחרי 50 תוכניות וביקורות קשות ירדה התוכנית מהאויר. החוויה הלא נעימה גרמה לו להחליט שלא לעשות יותר שעשועונים מסוג כזה, אבל בתחילת שנות התשעים פנו אליו נציגיה של הזכיינית "רשת" עם הצעה מפתה.

 

דמיינו את רופ במקום ארבל. מצליחים?

 

"לא כל כך רציתי להנחות שעשועון", מספר רופ. "הכריחו אותי לראות את הפורמט של 'מי רוצה להיות מיליונר' באיזו קלטת וידאו כדי שאבין מה זה. אחרי שראיתי את זה חשבתי שזה מאוד שונה, חכם ושיש לו את כל האלמנטים להצליח. למבחן מסך הגיעו כל המנחים של המדינה: דודו טופז, אקי אבני ועוד. הם ידעו שיש כאן פוטנציאל גדול.

 

"שבוע אחרי המבחן קיבלתי טלפון מ'רשת' שהודיעו לי שנבחרתי להיות המנחה. אחרי שכבר קיבלתי זר פרחים כברכה על זה שנבחרתי, התחילו מריבות בין הזכייניות מאחורי הקלעים. הטענות היו שזה לא בסדר שאיש חדשות של ערוץ 2, שמקבל משכורת משלוש הזכיינות 'רשת', 'קשת' ו'טלעד', יגיש תוכנית בפריים טיים של 'רשת'.

 

"אחרי שבועות של מלחמת עולם קיבלתי שיחה בערב יום כיפור שאומרת שאני לא אוכל להנחות את התוכנית. זה היה די מאכזב כי זה היה משהו שרציתי לעשות, ורק בגלל בעיות פוליטיות שלא קשורות אלי, ויתרו על ההנחיה שלי. אני חושב שיורם ארבל עשה עבודה יוצאת מהכלל. זו תוכנית שהצליחה בגדול גם מבחינה תדמיתית וגם מבחינת נתוני רייטינג. זה היה ים כסף וארבל גם קיבל בונוסים על נתוני הצפייה הטובים".

 

שלי גפני

הגיעה לשלב הסופי לתפקיד הנחיית פרויקט מסלול והפסידה לשירז טל.

 

דומה להיידי קלום? שלי גפני (צילום: אביב חופי) (צילום: אביב חופי)
דומה להיידי קלום? שלי גפני(צילום: אביב חופי)

 

בשנת 2004 עלתה לשידור בארצות הברית תוכנית הריאליטי "פרויקט מסלול". היידי קלום הנחתה את התוכנית שבמסגרתה התחרו 12 מעצבי אופנה באתגרי עיצוב שונים. התוכנית הפכה להצלחה מסחררת עם נתוני רייטינג מצוינים וביקורות חיוביות. לא מעט בשל המנחה המפורסמת, שהייתה ללא ספק כוכבת התוכנית. הנתונים האלה היו כנראה סיבה מספיק טובה בשביל "רשת" לגייר את הפורמט.

 

ב"רשת" חיפשו מישהי שתוכל להיות מספיק בולטת (כלומר יפה) כדי לסחוב את התוכנית על כתפיה העדינות. מבין רשימה ארוכה של מועמדות שכללו את גל גדות, יעל אבקסיס ועוד בלטו שלוש: מלי לוי, שלי גפני ושירז טל. בסופו של דבר זכתה טל בתפקיד, למרות שהמילה זכתה אולי קצת מוגזמת.

 

כבר לאחר שידור הפרק הראשון ביוני 2009 ספגה התוכנית ביקורת קשות וזכתה לנתוני צפייה נמוכים. לאחר עונה שכללה 15 פרקים ירדה התוכנית מבלי כוונה לחזור שוב. גפני, שלא זכתה בתפקיד לא מצטערת. "בסופו של דבר התוכנית לא הצליחה, אז זה יצא לטובה", היא אומרת. "לא התאכזבתי גם כשהודיעו לי על זה, כי חשבתי שאם זה לא יצא זה כנראה הדבר הנכון שצריך לקרות, וכנראה שמחכה לי משהו אחר טוב יותר בדרך".

 

דן שילון

בשנת 2000 הגיש את אולפן שישי בערוץ 2 ואחרי שנה החליט לפרוש.

 

זוכרים שדן שילון הנה את אולפן שישי?

 

במשך שנים מילא דן שילון עשרות תפקידים. הוא ערך והגיש את "מבט", בערוץ הראשון, ניהל את מחלקת החדשות ואף שימש ככתב ארצות הברית. הוא הקים את הזכיינית "רשת", שבה גם ערך והפיק, וכמובן, שם גם שודרה תוכניתו המצליחה "בשידור חי עם דן שילון" (שתחזור בקיץ לעונה חדשה). בשנת 2000 החליט להפסיק ולהנחות את המעגל ולהתמקד בהנחיית תוכניות אקטואליה. אחת מהן הייתה "אולפן שישי" שבערוץ 2. שנה אחרי החליט שילון לפרוש. מי שהחליף אותו היה אהרן ברנע, שזכה להנחות את המשבצת היוקרתית במשך שש שנים. אחר כך נכנס לתפקיד יאיר לפיד, שהיום משמש כשר אוצר. יכול להיות ששילון היה מבטיח לעצמו חיים יותר קלים אם היה בוחר להשאר בתוכנית. מבחינתו הוא ממש לא מצטער.

 

"במשך השנים היו המון דברים שהציעו לי אבל דחיתי על הסף", הוא אומר. "אני עושה דברים שאני אוהב וגם לא יציעו לי דברים שלא מתאימים לי. את 'אולפן שישי' עזבתי אחרי שנה לאחר שראיתי שהתוכנית לא הולכת לכיוונים שרציתי,   שיש שני סוסים שמנווטים את העגלה, וכל אחד מושך לכיוון אחר. בחרתי לפרוש במקום לסבול ואני לא מצטער על זה גם היום".

 

גדי סוקניק

קיבל הצעה להיות שליח חדשות ערוץ 2 בארצות הברית בשנת 1993.

 

גדי סוקניק התחיל את הקריירה שלו ככתב כלכלי בקול ישראל, אחר כך כתב בעיתונים כלכליים אחרים עד שב-1978 קיבל הצעה מהערוץ הראשון לשמש ככתב פלילי. סוקניק נענה להצעה, מאוחר יותר אף עבר לשמש ככתב מדיני. הוא התבלט ונחשב לכתב מבטיח. זו הייתה הסיבה שכשהוקמה חברת החדשות של ערוץ 2 בתחילת שנות התשעים סוקניק עלה מיד כאחד הכתבים שאותם רצו לראות בערוץ.

 

צפו ברגעים הגדולים של גדי סוקניק

 

סוקניק נפגש עם בכירי חברת החדשות שהציעו לו להיות שליח בארצות הברית מטעם הערוץ וסירב. " זו הייתה פעם ראשונה שקם מתחרה למונופול שהיה אז לערוץ הראשון", הוא מספר. "הייתי כתב כמעט שנתיים שהציעו לי לעבור לחברת החדשות החדשה. לא היה ממש ברור מה זה היצור הזה ואם הוא יצליח או לא. מצד שני הם הציעו משרה חלומית עם משכורת טובה, בטח למי שעבד בערוץ הראשון. היססתי לגבי זה אבל החלטתי שאני נאמן לעיקרון שלי שלא עוזבים באמצע משהו, אלא רק אחרי שהתפקיד מוצה. נשארתי עוד שנתיים ומשהו וב-1995 אחרי שחברת החדשות של ערוץ 2 התבססה, קיבלתי הצעה להיות הכתב פוליטי. על ההצעה הזו כבר זינקתי בעשר שניות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'רמי פלדמן
מיקי ויעקב. מה היה קורה אם היתה מנחה את הבוקר?
צילום: ג'רמי פלדמן
לאתר ההטבות
מומלצים