שתף קטע נבחר

המרצה שכינה את רגב - "רפש": "חובה מוסרית"

ד"ר יוסי נחושתן מהמכללה למנהל, שכינה במטלה לסטודנטים את ח"כ רגב בשם "מירי רפש", טוען כי לגיטימי להעביר ביקורת על רגב בעקבות דבריה נגד המסתננים וטען כי בכנסת יש עוד"גזענים שיש לגנותם בצורה בוטה ואין מקום להתנצלות". רגב בתגובה: "אין כאן עניין של גזענות, אלא של מדיניות"

ד"ר יוסי נחושתן מהמכללה למנהל, שכינה במטלה לסטודנטים את ח"כ מירי רגב בשם "מירי רפש", כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, אינו חוזר בו מדבריו. הערב (א') הוא מסביר מדוע היה צורך בדברים הללו מלכתחילה. "לעיתים, מדובר בחובה מוסרית לגנות את מי שראוי לגינוי", אומר המרצה למשפט חוקתי במייל שהפיץ לתלמידיו. "חופש הביטוי חייב לכלול גם את חופש הגינוי".

 

המטלה ובה הכינוי "מירי רפש". הבעת דעה לגיטימית? ()
המטלה ובה הכינוי "מירי רפש". הבעת דעה לגיטימית?

 

בשבוע שעבר חילק ד"ר נחושתן לסטודנטים בשנה הראשונה לתואר במשפטים עבודה על מעמדם של חברי הכנסת. באחת השאלות הוא כתב על חברת כנסת בשם "מירי רפש", כשלכולם היה ברור במי מדובר. אחרי שהדבר פורסם הושמט השם. נחושתן לא הכחיש את הדברים ואת הפרסום, אותו כינה מדויק, אך הגדיר זאת כסערה בכוסית מים".

 

עוד בחדשות ynet:

 

ד"ר נחושתן טען בתגובתו כי לפני שמעבירים עליו ביקורת יש להבין את עמדתו."אני סבור שהתבטאויותיה של רגב (ולענייננו, די בביטוי "הפליטים הם סרטן בחברה הישראלית") אכן ראויים לגינוי, גם תוך שימוש במילים פוגעניות", כתב. "רגב אינה יחידה, בכנסת יש גזענים נוספים. נימוסים והליכות הם דבר חשוב, אך מדובר במותרות כשעסקינן במאבק בגזענות ובגזענים. אני סבור שיש לגנות בצורה קשה ובוטה את הביטויים הגזעניים - ואת המתבטאים עצמם. ודאי שאין מקום להתנצלות בפני הגזען אם הוא נפגע מביקורת קשה, אישית ופוגענית כלפיו, אם הסיבה לביקורת היא גזענותו של הגזען".

 

ח"כ. "ביצעתי הבחנה בין פליטים למסתננים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
ח"כ. "ביצעתי הבחנה בין פליטים למסתננים"(צילום: גיל יוחנן)

 

טענה נוספת שעלתה כלפי נחושתן גרסה כי הוא מביע עמדות פוליטיות, אולם הוא טוען מי ששופטים אותו בעניין הם כאלה שהדעות שלו מנוגדות לשלהם. "עמדות שבקונצנזוס אינן נתפשות כ'אמירות פוליטיות'. רק עמדות שנויות במחלוקת או כאלה שהן נחלת המיעוט נתפשות ככאלה. כך, למשל, מרצה שיטען שלא קרה לפלסטינים כל אסון ב-1948 יזכה בהנהוני הסכמה של סטודנטים בורים, בעוד שמרצה שיטען שמדינת ישראל קמה על חורבות העם הפלסטיני, נתון היסטורי בלתי ניתן לערעור - ובלי קשר לצדקת הקמת המדינה, יגונה כמי שמביע עמדות פוליטיות בשיעור. לכן, אין לייחס משקל רב להתנגדות כזאת".

 

חברת הכנסת רגב טוענת בתגובה כי דבריה הובנו שלא כהלכה על ידי המרצה, ולכן הוא כינה אותה כפי שכינה. "מה שאמרתי הוא לא ביטוי לגזענות כי אני דיברתי על תופעה", היא אומרת."דווקא הוא, כאקדמאי, צריך לדעת שלא דיברתי על אנשים. הסברתי בעבר שמעולם לא התייחסתי לאנשים כסרטן, אלא לתופעה של ההתפשטות שלהם במדינה. אני מתארת לעצמי שמרצה באקדמיה מבין שאנשים צריכים לפעול על פי החוק ומדינה לא יכולה לאפשר למהגרי עבודה להתפשט בצורה בלתי חוקית במדינה. עשיתי גם הבחנה ברורה מאוד בין פליטים לבין מהגרי העבודה ואמרתי שאת הפליטים נקלוט בכל מקום בארץ ואת מהגרי העבודה לא".

 

לדברי רגב, עצם ההתבטאות כלפיה מעידה על תפישת עולמו של ד"ר נחושתן - השמאל. "אין מדינה שהייתה מוכנה לקלוט מהגרי עבודה באופן בלתי חוקי", היא אומרת. "אני נוטה להאמין שאותו מרצה דגול הוא בטח מהשמאל ולא פתוח לדעות של אחרים, ואינו מוכן לשמוע את העבודות. צר לי שכאלה אנשים ממשיכים להוביל מדיניות בקרב סטודנטים. אין כאן עניין של גזענות, אלא של מדיניות. אם הוא לא יודע מה ההבדל בין גזענות לבין שמירה על החוק, אולי הוא צריך לעזוב את עבודתו. לא דרשתי התנצלות, אני לא רוצה שהוא יתנצל בפניי.ואני מציעה לו לפני סדר פסח לנקות מחמץ את עצמו, את לבו, מחשבתו ובפיו. אם הוא מחק את הכינוי כנראה שהבין שהוא טעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ רגב. לא דרשה התנצלות
צילום: גיל יוחנן
מומלצים