שתף קטע נבחר

רוצים לעבוד מהבית - אך מתקשים להתרכז

מחקרים מגלים שהעובדים הישראלים אמביוולנטיים: מצד אחד רוצים לעבוד יותר מהבית עקב הקושי לתמרן בין העבודה למשפחה, אך מצד שני מודים שקשה להם לעשות זאת - בעיקר בגלל הפרעות מצד הילדים. וכמה שעות שינה יש לעובדים בישראל בהשוואה לעמיתיהם בחו"ל?

העובדים הישראלים מקריבים יותר שעות שינה מעמיתיהם בחו"ל, בגלל הקושי לתמרן בין חיי המשפחה לעבודה. בנוסף לכך, רובם סבורים כי הפתרון הוא מתן גמישות באשר למיקום עבודה, אבל גם מודים כי ניסיונותיהם לעבוד מהבית לא מצליחים עקב הפרעות מצד הילדים וחיות המחמד. כך עולה ממחקרים בינלאומיים שערכו חברת Regus וחברת המחקר MindMetre.

 

עוד כתבות במדור קריירה:

 

בסקר, שכלל כ-24 אלף נשאלים, השיבו 35% מהעובדים הישראלים שהם מקריבים שעות שינה לטובת זמן עם המשפחה, לעומת 27% בעולם. התופעה בולטת יותר בקרב עובדי החברות גדולות (34%), לעומת החברות הקטנות שבהן מדיניות העבודה גמישה יותר (37%), וכן בעיקר בקרב עובדי מפעלי ייצור (38%) ועובדי שירותי הבריאות (32%).

 

בנוסף, 23% השיבו כי הקושי לתמרן בין העולמות הביא לכך שהם גם פספסו אירוע של ילדיהם כמו הצגה, אסיפת הורים או יום הולדת בעקבות העבודה ו-29% חשים שהם צריכים לפצות בשעות עבודה על הזמן שנוצל לעניינים משפחתיים (לעומת 17% בעולם).

 

קריירה ומשפחה. קושי לתמרן בין העולמות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
קריירה ומשפחה. קושי לתמרן בין העולמות(צילום: shutterstock)

 

הפתרון, על פי 35% מהנשאלים הישראלים, הוא מתן גמישות באשר למיקום העבודה, שיאפשר להם לבלות יותר זמן עם המשפחה (לעומת 21% בעולם). בנוסף, 23% השיבו שקיצור זמני הנסיעה לעבודה יאפשר להם יותר זמן לילדים (לעומת 24% בחו"ל).

 

עוד מלמד הסקר, כי חברות שמיישמות דפוסי ניהול גמישים המאפשרים למשל לנייד עובדים, נהנות מיתרון משמעותי בכל הקשור לשיפור יעילות ופריון בעבודה (69% בישראל ו-72% בעולם). בנוסף, כ-71% מהנשאלים בישראל השיבו שיש יתרון לסגנון ניהול זה בשימור עובדים, לעומת 80% בעולם.

 

עם זאת מתברר, כי רק 38% מהחברות מיישמות דפוסי עבודה גמישים בקרב עובדיהם. אולי בגלל ש-65% מהמנהלים בחברות השיבו כי עובדים המגיעים מוקדם יותר או נשארים מאוחר מאוד במשרדים נחשבים לעובדים מסורים יותר.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

 

75% מהישראלים: המשפחה והילדים מפריעים

אף כי עבודה מהבית נשמעת רעיון קוסם - רוב העובדים גם הודו שיש לה גם חסרונות, בעיקר בשל הסחות דעת. בסקר שכלל 24 אלף אנשי עסקים מ-90 מדינות, אחוז דומה של ישראלים ושל עובדים מהעולם התלוננו על רעשי רקע מטרידים בבית כמו ממכונות כביסה (כ-29%) וכ-43% התלוננו שאינם מצליחים להתרכז.

 

בחלק מהמקרים זוהו גורמי הפרעה שמטרידים הרבה יותר את הישראלים. כך למשל, 75% התלוננו על הפרעות והסחות דעת מצד בני משפחה או ילדים (לעומת 59% בעולם), וכמחצית דיווחו על הפרעות של בני משפחה וחיות מחמד לשיחות עבודה חשובות (לעומת 39%).

 

הישראלים גם סובלים יותר מהיעדר מרחב עבודה בבית ראוי לעומת עמיתיהם מעבר לים (31% לעומת 21% בהתאמה). עם זאת התברר, כי הישראלים מצוידים ומותאמים לכך יותר מבחינה טכנולוגית. כך למשל, בעולם התלוננו יותר על קשיים הנובעים מהיעדר גישה למסמכים עסקיים רגישים של החברה (25% לעומת 10% מהישראלים).

 

בנוסף, עובדים בעולם התלוננו על היעדר ציוד משרדי כמו מדפסת, מכונת צילום ופקס (32% לעומת 19% בישראל), על חיבור איטי או בעייתי לאינטרנט (26% לעומת 15%), ועל קליטה גרועה של הטלפון (10% לעומת 0% מהישראלים).

 

עבודה מהבית. הישראלים מצויידים יותר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עבודה מהבית. הישראלים מצויידים יותר(צילום: shutterstock)

 

בית קפה? אולי לזמן קצר

גם בבתי קפה העובדים אינם מוצאים פינה שקטה. בסקר שנערך בקרב 26 אלף אנשי עסקים, עולה כי לעבודה בבתי קפה יש חסרונות רבים. כך למשל, 67% מהעובדים בעולם ו-68% מהעובדים ישראל הסכימו כי הפרודוקטיביות שלהם נפגעת עקב שיחות של לקוחות אחרים.

 

בנוסף שררה הסכמה בקרב עובדים בעולם ובקרב העובדים הישראלים בדבר הפרעות לריכוז בעבודה (43% ו-44% בהתאמה), חוסר יכולת לבצע שיחות וידיאו (41% ו-44% בהתאמה), וחיבור איטי ולא מהימן לאינטרנט (56% ו-38% בהתאמה).

 

עם זאת, העובדים בעולם הראו חוסר שביעות רצון גדול יותר מתנאי העבודה בבתי הקפה. כך למשל, 78% מכלל המשיבים הביעו חשש לפרטיות המסמכים והשיחות שלהם לעומת 62% מהישראלים.

 

בנוסף, 65% מהמשיבים בעולם התלוננו על שיחות של לקוחות אחרים שמפריעות לשיחות עבודה לעומת 48% בישראל. על פי מבצעי המחקר, ממצאיו מלמדים כי עבודה מבית הקפה יכולה להתאים לפרקי זמן קצרים אך לא לשהייה ממושכת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים