שתף קטע נבחר

"כולנו אזרחי אומה אחת": קוריאה תחת איום

בעוד רוסיה קוראת לריסון מצד הצדדים המעורבים, מתמודדים תושבי דרום קוריאה עם הצהרותיו התקיפות של קים ג'ונג און. "זו האסטרטגיה שלה להשגת עמדה טובה יותר לקראת מגעים דיפלומטיים", אמר אחד מהם

"צפון קוריאה הכריזה על 'מצב מלחמה', כך שאני מאוד מפחד. אני מקווה שנמצא פתרון ראוי, כולנו אזרחי אומה אחת". בצל ההצהרות הלוחמניות של צפון קוריאה, שתקפה בחריפות את שכנתה הדרומית ואת נוכחות ארצות הברית באזור, הביעו תושבי סיאול חשש מההתפתחויות.

 

לדברי אזרח דרום קוריאני נוסף, "צפון קוריאה מאיימת עלינו. זו האסטרטגיה שלה להשגת עמדה טובה יותר לקראת מגעים דיפלומטיים. למרות האיומים, אני חושב שיש סיכוי קלוש לפריצת עימות צבאי".

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

לעזוב את הבית בגיל 15: הפנימיות - קולג' ישראלי

החלל מתקרב: 6 שעות מכדור הארץ לתחנת החלל

 

קים עם ה-Imac (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קים עם ה-Imac(צילום: רויטרס)

 

שליט צפון קוריאה ובכירי ממשלו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שליט צפון קוריאה ובכירי ממשלו(צילום: רויטרס)
 

מוקדם יותר היום, קראה רוסיה לאיפוק. "אנו מקווים שכל הצדדים יפעלו במלוא האחריות וכי אף אחד מהמעורבים לא יחצה את נקודת האל-חזור", אמר גרגורי לובינוב, הממונה על ענייני קוריאה במשרד החוץ הרוסי. בדברים שצוטטו בסוכנות הידיעות הרוסית אינטרפקס, הביע לובינוב תקווה שהמדינות האמורות מבינות כי "פתיחה מחודשת של הקרב על חצי האי אינה מקובלת באופן מוחלט". כשנשאל אם צפון קוריאה שותפה להנחה זו, השיב: "ודאי, אנו בקשר עם הצד הצפון קוריאני".

 

פיונגיאנג הודיעה היום כי נכנסה ל"מצב מלחמה" מול דרום קוריאה, וכי מעתה כל העניינים הנוגעים לשתי המדינות "יטופלו בהתאם". כך דיווחה סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה. "המצב המתמשך בחצי-האי הקוריאני שהיה לא שלום ולא מלחמה, סוף-סוף הגיע לקצו", נכתב בהודעה.

 

הממשלה בדרום קוריאה פרסמה בתגובה הצהרה שבה ציינה כי האיום הנוכחי אינו חדש וכי הוא מהווה המשך להחלטתו של מנהיג צפון

קוריאה קים ג'ונג און להגביר את הכוננות הצבאית. גם הבית הלבן הגיב להכרזה של צפון קוריאה והבהיר כי ארצות הברית מתייחסת לכך "ברצינות רבה".

 

לא ברור עדיין כיצד מהלך זה ישפיע בפועל על המצב המתוח בחצי-האי הקוריאני שכן בין שתי המדינות ממילא מתקיים "מצב מלחמה" טכני, מאחר שהקונפליקט המזוין ביניהן בשנים 1953-1950 הסתיים בהפסקת אש ולא בהסכם שלום.

 

עם זאת, מומחים ציינו כי אינם מעריכים שההכרזה תוביל לפרוץ קונפליקט מזוין, אלא סביר יותר שהמהלך נועד לגרור את וושינגטון למשא ומתן להענקת סיוע שיחזק את מעמדו של קים ג'ונג און בעיני אנשיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת תמיכה בקים ג'ונג און
צילום: AP
צילום: רויטרס
שליט צפון קוריאה
צילום: רויטרס
מומלצים