שתף קטע נבחר

לאחר הטבח: חוקי נשק מחמירים ביותר בקונטיקט

כשהוא מוקף בהורי ילדים שנרצחו בבית הספר בניוטאון, חתם מושל קונטיקט על חקיקה מחמירה ביותר נגד נשק ותחמושת לתקיפה, שנוסחה על ידי שתי המפלגות. "יום אמוציונלי"

בעוד לובי הנשק (NRA) מצליח למנוע מהנשיא אובמה והקונגרס בוושינגטון להעביר חקיקה עם שיניים לפיקוח על מכירת נשק בארה"ב, משגרת מדינת קונטיקט מסר למדינה כולה שהיא אינה מוכנה לחכות יותר. ארבעה חודשים לאחר שנדרש לספר להורים בניוטאון שילדיהם נרצחו בטבח בבית ספר, חתם היום (יום ה') מושל קונטיקט חתם על חוקים חדשים לפיקוח על נשק, מהמחמירים בארה"ב. מאז הטבח נהרגו 3293 בני אדם מירי ברחבי ארה"ב.

 

המושל חותם על החוק. בישר להורים את בשורת האיוב לפני ארבעה חודשים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המושל חותם על החוק. בישר להורים את בשורת האיוב לפני ארבעה חודשים(צילום: AFP)

מאלוי מחבק את מרק ברדן. שבתו נרצחה בניוטאון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מאלוי מחבק את מרק ברדן. שבתו נרצחה בניוטאון(צילום: AFP)
 

מאלוי היה מוקף בהורים לילדים שנרצחו בטבח בבית הספר סנדי הוק כשחתם על החוק המגביל בין היתר את השימוש במחסניות בעלות קיבולת גבוהה, כמו אלה שאדם לנזה השתמש בהן במסע שבו רצח את אמו, 20 ילדים ושישה אנשי צוות.

 

"זהו יום אמוציונלי ביותר עבור כולם בחדר הזה", אמר המושל, "הצלחנו להתלכד סביב הנושא באופן שרק מקומות מעטים במדינה הצליחו לעשות". המושל התכוון להבנה שהושגה בקונטיקט בין דמוקרטים ורפובליקנים על נוסח החוק. לאחר 13 שעות של דיון, קודר לעתים, הצביעו הן בית הנבחרים והן הסנאט בקונטיקט בעד החוק שנוסח בידי מנהיגים משתי המפלגות.

 

20 הילדים שנרצחו בבית הספר סנדי הוק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
20 הילדים שנרצחו בבית הספר סנדי הוק(צילום: רויטרס)

 

החוק החדש במדינת קונטיקט כולל רשימה של כלי נשק אוטומטים וחצי אוטומטים האסורים למכירה ולקניה וכן איסור על מכירה וקניה של מחסניות המכילות יותר מעשרה כדורים. החוק מחייב רישום של עברייני נשק ובדיקת רקע של רוכשי נשק וכללים לרכישת תחמושת.

 

מפגינים נגד החוק הגיעו בהמוניהם להפגנות מול בית המחוקקים וטענו כי הצעות החוק מוטעות ומנוגדות לחוקה. "אנחנו רוצים שהם יכתבו חוקים הגיוניים", אמר רון פריסו, שהביע כעס וחשש שייחשב לעבריין אם לא יירשם כמחזיק בכלי הנשק שנאסרו עכשיו למכירה בקונטיקט. "מה שהם מציעים לא יעצור דבר", אמר.

 

הורים של הנרצחים במפגן למען פיקוח על נשק (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הורים של הנרצחים במפגן למען פיקוח על נשק(צילום: AFP)

גלעד מאולתר בניוטאון לאחר הטבח (צילום: AFP) (צילום: AFP)
גלעד מאולתר בניוטאון לאחר הטבח(צילום: AFP)

 

הנשיא אובמה, שהגדיר את הטבח כיום הגרוע ביותר שלו בבית הלבן, עושה לאחרונה מאמץ לגייס את הציבור האמריקני להשפיע על נבחריו בקונגרס. הוא ביקר בקולורדו, שבה התרחשו שניים מאירועי הירי המזעזעים בשנים האחרונות:

בבית הקולנוע באורורה ובבית הספר קולומביין.

 

ביום שני הבא יבוא אובמה לקונטיקט ויופיע באוניברסיטת הרטפורד. בהודעת הבית הלבן נאמר שהנשיא "יבקש מהציבור האמריקני להצטרף אליו לקרוא לקונגרס להעביר אמצעים הגיוניים להורדת אלימות הנשק".

 

הבעיה הגדולה של אובמה היא שגם בכירים דמוקרטים בקונגרס, ובהם מנהיג הרוב בסנאט הארי ריד, נמצאים בכיס של שדולת הנשק NRA, המסייעת במימון מערכות בחירות לקונגרס של תומכי השימוש בנשק.

 

בתגובה החל ראש עירית ניו-יורק, המיליארדר מייקל בלומברג, להשקיע מיליוני דולרים כדי להוות משקל נגד ל-NRA ולחשוף פוליטיקאים המתנגדים לחקיקה מגבילה לשימוש בנשק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש העיר הרטפורד מחבק את ניקול הוקלי, שבנה דילן נרצח בטבח
צילום: AFP
אובמה בטקס הזיכרון בניוטאון. יגיע שוב לקונטיקט בשבוע הבא
צילום: MCT
אבלים בטקס הזיכרון בכנסייה
צילום: MCT
מומלצים