שתף קטע נבחר

לפני שזה מסלים לאלימות: קהילה נגד דברי גזענות

פרויקט Hatebase רוצה ללמוד מהקהל ביטויים גזעניים בשפות שונות כדי להעלות מודעות ופגיעה בקהילות ועמים

פרוייקט בתחילת דרכו בשם Hatebase (נתוני-שנאה) שם לעצמו מטרה לנטר דברי נאצה ברשת, ולדעת לאתר מתי מדובר ברעשי רקע בלתי מזיקים, ומתי זה מתגבר והופך למשהו שיטתי שיכול להתגבר ולהפוך לאלימות פיזית.

  

הפרויקט אשר עליו מדווח Wired, מנסה לנטר את הפעילות הגזענית ועל פי התאור באתר, המטרה, היא לעזור לממשלות, גופי מחקר, וגורמים פרטיים לאתר מקרים שיכולים להוביל לאלימות.

 

  • עוד חדשות בעמוד הפייסבוק של ynet
  •  

    הכוונה של יוזמי Hatebase הוא להיות זמין בכמה שיותר שפות וליידע את החוקרים על ביטויים גזעניים בשפות שונות ובתרבויות שונות שהם לא בהכרח מכירים. הגולשים מוזמנים להירשם ולהוסיף ביטויים בשפות שונות שנחשבים גזעניים ולהסביר את המשמעות וההקשרים שלהם.

     

     

     

    אך האם תיעוד דברי הנאצה לא יישמר אותם דווקא? באגף השאלות והתשובות, מסבירים היוזמים כי התעלמות והסתרה של בעיות חברתיות מביא לתוצאות רעות על פי נסיון העבר. "אנחנו מאמינים כי אסטרטגיה נכונה יותר תהיה להבין את הבעיות הללו, למגר אותן, ולמצוא פתרונות".

     

    אלי הכהן, אשר חוקר השפעות תרבותיות-חברתיות של הרשת ועוקב אחר נושא האנטישמיות המקוונת מקרוב מזה 18 שנים אמר אמש בראין ל-ynet כי "החברות הגדולות שבליבת האינטרנט, מאפשרות לפעילות הגזענית והאנטישמית להתקיים, מה שמעורר תהיות רבות" והוסיף כי "ניתן להצביע על מגמה ברורה של התפתחות וגדילה של האנטישמיות המקוונת".

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים