שתף קטע נבחר

ארה"ב: יימשך פיתוח המערכת שתחליף הפטריוט

צ'אק הייגל הבהיר לעמיתיו בנאט"ו, על רקע המשבר בצפון קוריאה ובעיית הגרעין האיראני, שפיתוח הסוללות החדשות להגנה מפני טילים לא יקוצץ, למרות הקיצוצים בתקציב הפנטגון. ארה"ב תשקיע עוד 310 מיליון דולר השנה בפיתוח הטיל

מפתחים את היורש לטיל הפטריוט: שר ההגנה האמריקני צ'אק הייגל הודיע לעמיתיו מגרמניה ומאיטליה שהפנטגון מתכוון להמשיך לממן את פיתוח מערכת הגנה מטילים "מידס", האמורה להחליף את הטיל הישן והמוכר - הפטריוט. כך הודיעה הלילה (ד') דוברות הפנטגון.

 

  • חדשות נוספות בעמוד הפייסבוק של ynet

     

    מדובר בטילי קרקע ניידים לטווח בינוני, שעל פי התכנון יועמדו לרשות נאט"ו, למרות הקיצוצים הכבדים בתקציב הפנטגון. האמריקנים, ששיגרו באחרונה למזרח אסיה סוללות של טילי פטריוט, הבהירו בכך לברית הצפון אטלנטית ולעולם כולו, על רקע המשבר בצפון קוריאה ובעיית הגרעין האיראני, שהסוללות להגנה מפני טילים לא יקוצצו.

      

    עוד דיווחים מהעולם:

    ארה"ב: צפון קוריאה עלולה לשגר טילים בכל רגע

    שר ההגנה הייגל יגיע לישראל החודש

    מדינה ערבית הכירה בחיזבאללה כארגון טרור

    העיר שבה אסד נפל - מבחן למורדים בסוריה

     

    משגרי "מידס" בגרמניה ()
    משגרי "מידס" בגרמניה

     

    הפנטגון החליט לממן סכום של 310 מיליון דולר לשנה האחרונה של פיתוח הטיל

    על ידי חברת לוקהיד מרטין. בהמשך השנה יתרחש ניסוי בהפלת טיל בליסטי, לקראת המעבר לשלב המבצעי. זהו שינוי במדיניות הפנטגון, שהחליט לפני כמה שבועות לא לממן את המשך פיתוח הטיל.

     

    בקונגרס האמריקני חסמו לקראת סוף השנה את המימון של "מידס", לאחר שהפנטגון החליט לוותר עליו, אלא שבינתיים התקבלה ההחלטה ההפוכה בממשל בעקבות הזעם שהביעו האירופים על ביטול המחוייבות. עד כה הוציאו האמריקנים ארבעה מיליארד דולר על פיתוח מערכת ה"מידס".

     

    לוקהיד מרטין, המפתחת את הטיל עבור ארה"ב, איטליה וגרמניה, טוענת שהוא

    זול בצורה משמעותית מהפטריוט, וכי יש לו טווח כיסוי נרחב יותר בצורה משמעותית. אבל רייתאון, מפתחת הפטריוט, טוענת כי היא ממשיכה לשפר ולעדכן את סוללות הפטריוט, וכי הן הרבה יותר יעילות וקלות להפעלה.

     

    בשל החשש מהתלקחות באזור חצי האי הקוריאני, יפן הציבה אתמול סוללות של מערכת פטריוט לקראת האפשרות שצפון קוריאה תערוך ניסוי בטילים בליסטיים. בין היתר, הוצבו הסוללות בבסיסי צבא. היפנים נקטו צעדים דומים בעבר לקראת שיגורים שערכה פיונגיאנג, ומעולם לא ניסו לפגוע בטיל ששיגרו הקוריאנים. הם צפויים לנסות ליירט טילים רק במקרה שיש סכנה ברורה כי יפגעו באדמת יפן.

     

    במקביל, בסוף השבוע הודיעו האמריקנים כי יקדימו את פרישת מערכת יירוט הטילים THAAD בגואם שבאוקיינוס השקט, שתגן יחד עם מערכות טילים אחרות, על יפן, דרום קוריאה והבסיסים האמריקנים באוקיינוס השקט במקרה שקים ג'ונג און יחליט לפתוח במלחמה באזור.


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: EPA
    סוללת פטריוט בדרום טורקיה (ארכיון)
    צילום: EPA
    מומלצים