שתף קטע נבחר

במרחק בחישה: עוגת שוקולד מושלמת

הנס וגלית ברטלה מציגים: עוגת שוקולד בחושה ומושחתת שפשוט מתחננת שתכינו אותה לסוף השבוע. מה שבטוח, עד יום ראשון היא כבר תחוסל. מתכון וגם טיפים

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק 35 ס"מ:

3 ביצים מספר 2

180 גרם סוכר

180 גרם שמנת מתוקה

150 גרם קמח

8 גרם אבקת אפייה

1/2כפית חמצית וניל

1/4 קליפת לימון מגורדת

1/2 כוס שמן "אפיולה", בטעם חמאה של עץ הזית

150 גרם שוקולד מריר, מומס

10 גרם אבקת קקאו

30 גרם שוקולד מריר, קצוץ

 

לכל שאר המתכונים במדור "עוגה לשבת"

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את הביצים, הסוכר, הלימון ותמצית הווניל (לא הקצפה חזקה)
  2. מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת האפייה.
  3. יוצקים את השמנת בזרם עדין תוך כדי ערבוב עם מקצף יד לתוך קציפת הביצים מקפלים פנימה את תערובת הקמח, ומוסיפים פנימה 1/2 כוס שמן "אפיולה".
  4. שמים בקערה נפרדת את השוקולד המומס ואבקת הקקאו (לא לערבב). מוסיפים כ-1/5 מהמסה הבסיסית ומערבבים יחד בעדינות, מוסיפים את כל המסה ומקפלים בעדינות יחד עם השוקולד הקצוץ. יוצקים לתבנית אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 6 דקות בדיוק. מוציאים מהתנור, חותכים באמצע חתך ומקררים בינתיים את התנור ל-170 מעלות.
  6. מחזירים את העוגה לתנור וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות. בודקים עם קיסם, כשהוא יוצא נקי מוציאים מהתנור ומצננים. מקשטים עם שוקולד גרוס.

 

המתכון הינו מתכון ראשון מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה נפלאים של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים אשר שיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.

 

המתכון באדיבות הנס וגלית ברטלה

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
יאמי. עוגת שוקולד
צילום: חגי דקל
מומלצים