שתף קטע נבחר

עיר בירוק: נתניה

נתניה

 

שנת הקמה: נתניה נוסדה בשנת 1929 והוכרזה כעיר בשנת 1948

כמות תושבים: כ-210 אלף תושבים

 

פעילות ירוקה

מתי התחילו לעסוק בפעילות סביבתית?

עיריית נתניה הקימה יחידה לאיכות הסביבה בשנת 1980 והפעילה את הוועדה לאיכות הסביבה במועצת העיר.

 

מהו חזון הקיימות של העיר?

נתניה - עיר קיט, נופש, תרבות, חינוך וספורט - נמצאת בקדמת הערים היפות, האיכותיות, והמצוינות בישראל. עיר מבטיחה ומקיימת המובילה בתחום החברתי, החינוכי, התרבותי, הכלכלי, ומהווה אבן שואבת ליזמות עסקית וחדשנות טכנולוגית.

 

מהן המטרות הסביבתיות של העיר?

הטעמת ערכי הקיימות במגוון פעילויות ויוזמות העירייה תוך שמירה על איכות הסביבה ואימוץ עשר העקרונות של אג'נדה 21:

  1. קידום חינוך סביבתי-חברתי וחינוך לבריאות
  2. טיפוח שטחים פתוחים ושמירה עליהם
  3. ניהול סביבתי של העירייה ומוסדותיה
  4. צמצום נפח הפסולת העירונית,
  5. שימור אנרגיה לצורך הגנה על האקלים והמשאבים הטבעיים
  6. שיתוף הציבור בקבלת ההחלטות ובעשייה העירונית
  7. אימוץ מדיניות של צדק סביבתי וחברתי
  8. שימור וטיפוח של מקורות המים
  9. פיתוח מערכות תעבורה סביבתיות ונגישות לכול
  10. עידוד הכלכלה המקומית

 

פירוט על הפעילות שכבר מתרחשת בעיר ובעירייה בתחום הקיימות:

נתניה עיר מבטיחה ומקיימת אימצה את עשר העקרונות של אג'נדה 21 המאפיינת פעילות סביבתית עניפה לשמירה על הסביבה והטמעת החינוך לקיימות בכל מוסדות החינוך הפורמאלי והבלתי פורמאלי. לאחרונה זכתה העיר בתואר "עיר ירוקה"

 

בקטגוריית הערים הגדולות בתחרות "קלינטק" לשנת 2013 ופרס החברה להגנת הטבע על טיפול בשטחים פתוחים ופרס עשרת כוכבי היופי מטעם המועצה לישראל יפה. כמו כן, הטמיעה עיריית נתניה בקרב תכניות העבודה את נהלי ISO סביבתי (141001) בנוסף לנהלים נוספים וזכתה בתו הזה"ב מטעם מכון התקנים.

 

ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר, הייתה בין הראשונות שחתמה על אמנת פורום ה-15 לצמצום פליטות לאוויר והגנה על האקלים ובימים אלו מיישם האגף לאיכות הסביבה בעירייה את תכנית האב לצמצום פליטת האוויר. כמו כן, השיקה העירייה הנחיות לרישוי ירוק עבור מבני מגורים בבניה רוויה (מעל 6 יח"ד) הופעלו מרכזיות לתאורה דרך מרכז בקרה, שהביאו לחיסכון בכ - 30% בצריכת החשמל, הותקנו נורות LED ברמזורים. הותקנו 17 מערכות פוטו וולטאים על גגות בתי הספר בהספק כולל של 800 קוא"ט המצמצמים מידי שנה באלף טון את גזי החממה.

 

בנוסף מקדמת העירייה הפרדת הפסולת במקור לשני זרמים בשכונות העיר וכן הצבת מוקדי מיחזור לבקבוקים, נייר, קרטון, סוללות וטקסטיל. פעילות זו הביאה להגדלת המיחזור לכדי 30 אחוז ומעלה בשנת 2012.

 

גולת הכותרת של הפעילות העירונית - קידומן של עבודות לשיקום אתר הפסולת העירוני באמצעות מיחזור פסולת בקיבולת של 2.5 מיליון קוב פסולת.

 

הישגים בולטים נוספים: עיריית נתניה השיקה תכנית אב לתחבורה בת קיימא הכוללת עידוד השימוש בתחבורה ציבורית, מערכת הסעה המונית (BRT), הכשרת 40 ק"מ שבילי אופניים, טיפוח ושמירה של שטחים פתוחים והנגשתם לכלל הציבור, לרבות הקמתה של רצועת הטיילות לאורך החוף המחברות את העיר אל הים ועוד.

 

במטרה להעלות את המודעות הסביבתית בקרב הקהל הרחב מקיימת עיריית נתניה מידי שנה אירועי שיא סביבתיים הכוללים: פסטיבלים ירוקים באגם החורף, סדנאות יצירה בשימוש חוזר, הצגות, סיורים בשמורות העיר (שמורת האירוסים, חורשת הסרג'נטים, אגם החורף), שותפה לשעת כדור הארץ, ולוקחת חלק בכל מבצעי הניקיון וימי שיא לאורך כל ימי השנה.

 

פירוט בנוגע שיתופי פעולה בתחום:

עיריית נתניה מקדמת את מעורבות התושבים, במסגרת זו מתקיימים שיתופי ציבור בתכניות מתאר, הטמעת תכניות עירונית בקרב תושבי העיר, הורי תלמידים ומסגרות קהילתיות, כמו ארגנה העירייה כנס בינלאומי בנושא עסקים ירוקים לטביעת הרגל העסקית, ומקיימת דיאלוג עם עסקים בעיר לצמצום המשאבים.

מידת עירוב התושבים ותגובתם חיונית לפעילות הסביבתית הנעשית בתחומם והעירייה מנהיגה מדיניות של שקיפות עירונית ושקיפות מידע.

 

  • שעת כדוה"א - ב-22.4 בשעה 20:00 נכבה את האורות לשעה אחת

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים