שתף קטע נבחר

צרפת: 'אסרו על מוסלמים לעבוד בעת ביקור פרס'

מנהל תחנת הרכבת של צפון פריז אסר על העובדים השחורים והמהגרים מארצות ערב להגיע לעבודה ביום בואו של הנשיא שמעון פרס בחודש שעבר. שגרירות ישראל בפריז הכחישה כל קשר להחלטה, הנהלת הרכבת הבטיחה "חקירה מקיפה"

חברת הרכבות הלאומית של צרפת אסרה על עובדים ממוצא אפריקני, שחורים או מהגרים מארצות ערב, להגיע לעבודתם במהלך ביקורו של הנשיא שמעון פרס בצרפת בחודש שעבר "מחשש שהם מוסלמים". כך דיווחו הלילה (ב') עיתונים בבריטניה.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

בדיווח ב"דיילי מייל" צוין כי שגרירות ישראל בפריז הכחישה כל קשר להחלטה, ולא נכתב אם הנשיא פרס ידע על הדבר כשהגיע ב-8 במרס ברכבת מבלגיה אל תחנת הרכבת של צפון פריז, שממנה יוצאות ונכנסות רכבות מהירות מכל הערים הגדולות ברחבי אירופה. המשלחת הישראלית, כשהגיעה לפריז, זכתה לקבלת פנים של צוות עובדי הרכבת, אך מנהל התחנה, לפי הדיווח, "עשה הכול כדי שלא יהיו מוסלמים בקבלת הפנים".

 

לטענת גורמים שונים ברכבת, כפי שציטט גם ה"דיילי טלגרף", ההחלטה התקבלה בגלל "הפרוטוקול הביטחוני" של משרד הפנים הצרפתי, אך ממשלת צרפת הכחישה כל קשר להחלטה. הנהלת הרכבת גינתה את ההחלטה והודיעה כי תערוך "חקירה מקיפה" של הפרשה.

 

איגוד עובדי הרכבת הגיש תלונה רשמית נגד מנהל התחנה שהודיע לעובדים על

החלטתו ביום שקדם להגעתו של הנשיא פרס. באופן רשמי, צרפת היא מדינה חילונית ואינה מתייחסת לדתם של עובדי המדינה, למעט בכל הנוגע לחופשות החגים. איגוד העובדים דרש שהנהלת הרכבת הלאומית של צרפת תגנה את ההחלטה באופן רשמי ותכריז כי היא "בלתי מקובלת".

 

בתחנה שבצפון פריז, "גאר דו נורד", עובדים מהגרים רבים מארצות ערב באפריקה וכן ישנם הרבה עובדים שחורים, המתגוררים ברובם בפרברים העניים של בירת צרפת. הפרשה מביכה במיוחד את הרכבת הלאומית של צרפת גם לנוכח הרקע ההיסטורי: במהלך מלחמת העולם השנייה שימשו חלקים מהתחנה למשלוחי יהודים ומיעוטים אחרים למחנות ההשמדה של הנאצים.

 

האוכלוסייה המוסלמית בצרפת היא הגדולה ביותר במערב אירופה, ועומדת על כשישה מיליון בני אדם, רובם מתגוררים בפרברי הערים הגדולות.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשיא פרס בביקורו בפריז
צילום: EPA
מומלצים