שתף קטע נבחר

רוצים לנגן ברחוב? כך לא תקבלו דוח בתל אביב

פרסום ראשון: עיריית תל אביב צפויה לקבוע לראשונה כללים לקיום הופעות רחוב, עקב תלונות על הפרעה לציבור. "המקרים האחרונים הובילו למסקנה שצריך להסדיר את התחום", אומר סגן ראש העיר אסף זמיר. אז מתי ואיפה מותר? התשובות בפנים

התופעה מוכרת היטב לתושבי תל-אביב: מוזיקאים שונים מתיישבים ברחובות העיר, מנגנים בכליהם בכל העוצמה ומבקשים תרומות מן הקהל העובר ושב. מצד אחד, מפגינים תושבי העיר שמחה גדולה על היוזמה והביטוי האמנותי - מצד שני, אלה שמתגוררים באזור קרוב לאירוע מוצאים את המוזיקה מפריעה, ופעם אחר פעם מבקשים מהעירייה והמשטרה לשים סוף לרעש. וכך מגיעים פקחים, רושמים דו"חות למוזיקאים או מבקשים מהם להתפנות.

 

כעת מבקשת עיריית תל-אביב לעשות סדר. ל-ynet נודע כי היום (ב') אחר הצהריים, העירייה צפויה לאשר כללים קבועים לקיום פעילות אמני רחוב - כללים אשר לא נכתבו והוסכמו עד כה - מה שיצר בלבול רב אצל האמנים השונים וחוסר ידיעה לגבי מתי מותר לנגן ומתי לא, ועל אילו כללים נוספים עליהם לשמור.

  

בן סלע ("בן המתופף") מנגן ברחובות תל-אביב

  

עיקרי הכללים נוגעים באופן טבעי למיקום בו מעוניינים האמנים להופיע, ובהם גם כללים המתייחסים לשמירה על ניקיון מתחם ההופעה. העירייה תאפשר לאמנים לאסוף תרומות מהקהל, אך מטילה עליהם אחריות במניעת חסימת מעברים. באזורי מגורים תיאסר נגינה בשעות המנוחה בין 14:00 ל-16:00, ואחרי 22:00. ובכל מקרה, שימוש במערכת הגברה, ידרוש אישור מיוחד מאגף התרבות והאמנויות בעירייה. 

 

העירייה גם ממליצה על המקומות בהם כדאי לקיים פעילות אמני רחוב, כדי להימנע מהתנגדויות ותלונות, ובהם: הקטע החדש של טיילת להב - מחוף גורדון עד חוף פרישמן המשופץ בימים אלה, הכניסות למתחם שרונה (מיד בתום השיפוצים), קטע מסלול ההליכה בין חברת החשמל לחוף תל-ברוך, בכניסה לשוק הכרמל, שדרות רוטשילד, שדרות הר ציון, נחלת בנימין, מתחם התחנה, כיכר התרבות, פינת שדרות בן ציון ורחוב קינג ג'ורג'.

  

עוד ממליצה העירייה ממליצה גם על הופעות בגינות (כמו שינקין, או גן מאיר), וברחבות מרכזי תרבות (כמו כיכר רבין, רחבת הסינמטק, משכן האמנויות הבמה,מרכז סוזן דלל, ונמלי יפו ותל אביב.

  

מנגנים בשדרות רוטשילד (צילום: אור ברנע) (צילום: אור ברנע)
מנגנים בשדרות רוטשילד(צילום: אור ברנע)

  

"עד היום לא היתה לעירייה מדיניות נגני רחוב והיו לכך יתרונות וחסרונות", מספר ל-ynet סגן ראש העיר, אסף זמיר. "היתרון היה שכל עוד לא הפרעת לאף אחד העירייה לא התעסקה איתך וכך יצא שרוב מוחלט של הנגנים יכלו לנגן איפה שרצו. עם השנים מספר נגני רחוב, שהעירייה אכפה נגדם, יצאו נגד היעדר המדיניות. המקרים האלו הובילו למסקנה שצריך להסדיר את התחום בכדי שכולם ידעו מה, איפה ומתי מותר. לשם כך הטלתי על אגף התרבות להכין תכנית מסגרת".

 

רק בשנה האחרונה הגיעו לכותרות שני מקרים. הראשונה היתה מירי אלוני, הזמרת הישראלית הוותיקה אשר שנים רבות מופיעה בימי שלישי ושישי במדרחוב נחלת בנימין. באפריל שנה שעברה, תושבי הרחוב התרעמו על הרעש שיוצרת

אלוני פעמיים בשבוע. בעקבות פניית השכנים, פקחים הפסיקו את הופעתה, אבל תוך זמן קצר היא שבה למקומה הקבוע.

 

מקרה אחר ומתמשך הוא זה של בן סלע, המכונה "בן המתופף". בשנה האחרונה המוזיקאי מציב את מערכת התופים שלו ביעדים שונים בעיר כאשר הוא מתופף בכל הכוח. פעמים רבות הופסקה נגינתו של סלע, נשלחו אליו דוחות וכך פתח המתופף עמוד פייסבוק כשהוא מגייס הרבה תומכים שקוראים לאפשר לו להמשיך ולתופף.

 

"התכנית כמו כל דבר תהיה פתוחה לשינויים כשנצבור קצת נסיון איתה. מי שממשיך לנגן מבלי לייצר הפרעה לא יחולו עליו הכללים האלו. החלטתי גם להימנע ממודלים שקיימים בחו״ל, בהם כל נגן או הרכב צריכים לעבור ועדה אומנותית שקובעת מי טוב, ורק הוא יכול לנגן. חשבתי שזו התערבות לא נכונה. אמני רחוב בכלל ונגני רחוב בפרט מוסיפים מימד אורבני תרבותי חשוב מאד לעיר. תפקידה של העירייה לאפשר לפעילות כזו להתקיים בצורה מוסדרת לרווחת כולם".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מירי אלוני. כללים להופעה ברחוב
צילום: רפי דלויה
לאתר ההטבות
מומלצים