שתף קטע נבחר

מסכלים העתקות: משרד החינוך ישבש ניידים

במסגרת המלחמה בהעתקות בבחינות הבגרות יופעלו יישומים טכנולוגיים חדשניים, כדי למנוע העתקות באמצעות טלפונים סלולריים. משרד החינוך: "לא נתפשר. העתקה היא אקט של מרמה". בתשע"א נרשמה ירידה בשיעור הבחינות הפסולות

נלחמים למען טוהר הבחינות: משרד החינוך דיווח היום (ג') על ירידה במספר בחינות הבגרות הפסולות בשנת הלימודים תשע"א (2010/11) בהשוואה לשנים קודמות - והודיע כי לראשונה יופעלו מעתה אמצעים טכנולוגיים שיביאו לשיבוש השימוש בטלפונים סלולריים במהלך בחינות.

 

 

כתבות נוספות בנושא ב-ynet:

 

על פי הנתונים, מתוך 1,333,764 בחינות שהוגשו בתשע"א, נפסלו 8,840 בגלל העתקות (0.66 אחוזים). שנה קודם לכן, תש"ע, נפסלו בגלל העתקות 11,256 בחינות מתוך 1,386,404 (0.81 אחוזים). הנתונים שפרסם המשרד עדיין לא כוללים את בחינות תשע"ב, שנתוניה טרם עובדו.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

לקראת מועדי הבחינות הקרובים יישם אגף הבחינות תהליכים חדשים להגברת הפיקוח והבקרה על טוהר הבחינות וצמצום יכולת הרמייה - עבירה שהעונש עליה הוא השעיה של שלוש שנים עד הבחינה החוזרת.

 

כך למשל, תופק מדבקה אישית לכל משגיח כיתתי ולכל רכז בחינות בית ספרי לצורך מעקב לאחריות אישית. כמו כן, למחברות הבחינה תהייה אריזה מבוקרת ומקודדת כדי למנוע מצב של החלפת מחברות והוצאתן מחוץ לכיתה. במשרד החינוך לקחו בחשבון גם את יכולת ההעתקה דרך הטלפונים הניידים, ועל כן יופעלו יישומים טכנולוגיים חדשניים לשיבוש השימוש בתקשורת סלולרית תוך כדי הבחינות.

 

עם כניסתו לתפקיד הנחה שר החינוך שי פירון את המנהלים והמורים לקיים בבתי הספר פעולות הסברה על אודות טוהר המידות. כמו כן, במהלך השנה האחרונה קיימה מנכ"לית המשרד, דלית שטאובר, שימועים למנהלי בתי ספר שהתעורר לגביהם חשד להעתקות המוניות.

 

"אין להטיל דופי בתלמידי ישראל, שרובם המכריע מקפיד על נוהל בחינות תקין", אומרת שטאובר. "עם זאת, אי אפשר להתעלם מכך שבשוליים קיימת תופעה פסולה ומטרידה של העתקות. כמערכת חינוך אנחנו מחויבים להקפדה יתרה בכל הקשור לערכיות ומוסריות. העתקה בבחינה הינה אקט של מרמה הפוגע בשוויוניות ועל כן יש לפעול בתקיפות למיגור התופעה".

 

ההעתקה יותר מפעם אחת - ב-90 בתי ספר

שטאובר מדגישה שהמשרד לא יתפשר בנושא טוהר הבחינות וינקוט יד קשה נגד כל סוג של רמאות. לדברי המנכ"לית, "מאחר שישנם מספר בתי ספר שתופעת ההעתקה חוזרת בהם יותר מפעם אחת ברצף ואנו מבינים שמתחכמים לנו, פיתחנו אמצעים טכנולוגיים שימנעו את היכולת הזו. למעשה מדובר ביכולת טכנולוגית שרכשנו במכרז ובאפשרותה לשבש ניידים שמהווים כלי להעתקה".

 

שטאובר ציינה כי מדובר ב-90 בתי ספר מכלל בתי הספר

בארץ שהתגלתה בהם תופעת ההעתקה יותר מפעם אחת. לדבריה, "אנו נשתמש בטכנולוגיה הזו באופן נקודתי, באותם בתי ספר בעייתיים ומועדים לפורענות, שהפעילויות החינוכיות שקיימו לא עזרה. עם זאת חשוב לציין שהדרך הזו ובתי הספר האלה הם השוליים".

 

שטאובר אמרה עוד כי על אף העובדה שעם כניסתם לבחינה נדרשים התלמידים לשים את התיקים בקדמת הכיתה ובתוכם גם הניידים, תמיד ישנם אלה שמוצאים את הדרך להשאיר את הנייד קרוב אליהם. "כולנו יודעים שאם מישהו רוצה להתחכם הוא מוצא את הדרך", אמרה שטאובר. "אנחנו רואים זאת בחומרה רבה והמטרה שלנו היא למנוע זאת. איך זה קורה בדיוק? אנחנו לא תמיד יודעים ולא תמיד תופסים, אבל אנו בהחלט לא עיוורים לעניין הזה. אנחנו מקווים שהיכולת הזו תמנע את התופעה הפסולה הזו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים