שתף קטע נבחר

ביטול יום ו'? "שיעבירו את החופש הגדול לחגים"

משרד החינוך כינס ועדה שבוחנת את שינוי לוח החופשות. בקרב הורים נרשמה התנגדות נחרצת לאפשרות ששבוע הלימודים יקוצר ל-5 ימים בלבד: "יש כאלה שעובדים בשישי, זו חוצפה"

"יש לנו ארבע שעות של חסד ביום שישי וגם את זה מתכוונים לקחת לנו". הצעת "ארגון עובדים לשינוי" שלפיה היום השישי בבתי הספר יבוטל ושבוע הלימודים יעמוד על חמישה ימים בלבד התקבלה במורח רוח בקרב הורים רבים. במשרד החינוך מדגישים כי טרם התקבלה החלטה, אולם הדיבורים בנושא - שחלקם נכתבו על-ידי שר החינוך שי פירון - כבר יצרו מתיחות וחששות.

 

עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של ynet

 

ארגון ההורים הארצי מציע להעביר את חלקו של החופש הגדול לספטמבר. יו"ר הארגון, עו"ד גדעון פישר, סיפר כי "אחת ההצעות שאנו בוחנים עם ועדי הורים ברחבי הארץ היא שינוי החופש הגדול. בחודש ספטמבר הילדים לומדים רק 12 ימים. הצעתנו היא שחודש יולי יהיה חודש של העשרות וחוגים שיתקיימו בבתי הספר במסגרת לימודים ייחודית, ובאוגוסט-ספטמבר יהיה החופש הגדול".

 

פישר שוחח בנושא עם יו"ר מועצת התלמידים הארצית יובל כחלון. נציג התלמידים לא שלל את ההצעה והשניים החליטו לקיים פגישה בנושא ולבדוק אותו לעומק. מועצת התלמידים הארצית מציעה מצדה להפריד בין שתי מערכות החינוך - היסודי והעל-יסודי, כך שלוח החופשות של תלמידי היסודי יותאם לחופשות ההורים, בעוד לוח החופשות של תלמידי העל-יסודי לא ישתנה.

 

"יש לשים לב שבעיית החופשים מתעוררת רק בקרב הורי התלמידים בבתי הספר היסודיים, ואינה נוגעת, כמעט, בהוריהם של תלמידי תיכון", אמרו במועצת התלמידים. "אנו מבינים את מצוקתם הנוכחית של הורי התלמידים בבתי הספר היסודיים ומקווים שיימצאו עבורם פתרונות מימון למסגרות חינוך בלתי-פורמאליות הפועלות בחופשים, או שיינתנו להם ימי חופשה רבים יותר אשותם יוכלו לבלות עם ילדיהם".

 

חשש ממעבר לחמישה ימי לימוד בלבד (ארכיון) (צילום: איתמר פליישמן) (צילום: איתמר פליישמן)
חשש ממעבר לחמישה ימי לימוד בלבד (ארכיון)(צילום: איתמר פליישמן)

 

טענות המתנגדים למהלך קיצור שבוע הלימודים מועלות על רקע כינוסה היום (ב') של ועדה שעוסקת בבחינת שינוי לוח החופשות. בראש הוועדה עומדת מנכ"לית משרד החינוך דלית שטאובר. טליה לוזון, אם לשני ילדים, מתקשה להשלים עם מעבר לחמישה ימי לימוד. לדבריה, "לא אוכל להסתדר, אני לא עובדת במשרה של גננת או מורה, זה להוציא עוד כסף על בייביסיטר. יש כאלה שעובדים ביום שישי".

 

שר החינוך פירון ביקש להבהיר אמש כי הוא שוקל מהלך של ביטול יום שישי. פירון כתב בדף הפייסבוק שלו כי "בשל העובדה ששנת הלימודים מתחילה ב-27 באוגוסט ולא ב-1 בספטמבר, יש 'להחזיר' למורים חמישה ימי לימוד. ימים אלה מגדילים את הפער שבין החופשה של התלמידים לימי העבודה של ההורים. כל מה שהצעתי היה לבדוק אם אי אפשר להחזיר את חמשת הימים הללו באמצעות ימי שישי. זהו".

 

פירון כתב עוד כי "חמישה ימי חופשה בשישי יחזירו את ימי החופשה, בשעה שרוב ההורים לא עובדים ביום זה. לא קיצור החופש, לא שינוי מבנה הלימודים. על כל אלה יש לדון בתשומת לב ראויה, לאט, עם הורים ומורים. ברור לי שמשהו כאן קורא לשינוי, אבל שינויים כאלה לא נעשים בחופזה". פירון אף ביקש להבהיר כי "למען ההגינות, חשוב להדגיש שמספר ימי החופשה בישראל אינו שונה מהמקובל בעולם".

 

"קשה למצוא לילדים סידור"

קרן, אם לשני זוגות תאומים בני 9 ו-4 מאזור המרכז, מתנגדת אף היא לקיצור שבוע הלימודים. "יום שישי הוא כמעט היום היחידי שיש לי שבו אני לא עובדת מהבוקר עד הערב. אני ובעלי עצמאיים, אז או שאני בעסק או שזה הזמן שלי לניקיונות, לסידורים ולקניות. אם ארבעה ילדם מתרוצצים לי בבית זה משימה בלתי-אפשרית. זו פשוט חוצפה. אנחנו אנשים עובדים ומאוד קשה למצוא לילדים סידור, ומצד שני השגרה שלהם משתבשת".

 

קרן מציעה לחזור להתחיל את שנת הלימודים ב-1 בספטמבר . לדבריה, "עדיף שיבטלו את החופשות שהכניסו לתוך שנת הלימודים ופשוט להתחיל את הלימודים כמו בעבר. המערכת וההורים כבר פיתחו כלים להתמודד עם זה. לתקוע חופשות מיותרות באמצע השנה ובטח בימי שישי זה נזק".

 

אורית (32), אם לשני ילדים בני 6 ו-8, מציעה להחיל את החופש הגדול בתקופת החגים. "יש פלח אוכלוסייה גדול שנאלץ לעבוד בימי שישי כדי להביא משכורת", ציינה אורית. "אולי שר החינוך בא מהמקומות שבהם ימי שישי חופשיים לכולם. אני עובדת כעוזרת משק בית ולהפסיק יום עבודה זה משמעותי כשאין סידור לשני הילדים. אפשר שהחופש הגדול יהיה בספטמבר וייפול על החגים. זה רעיון טוב כי גם ככה משלמים קייטנות, גם ככה יש בלגן. במצב כזה נסתדר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
השר פירון. הורים נגד ההצעה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים