שתף קטע נבחר

העין מאחורי הרעלה. קמפיין נשים מוכות בסעודיה

לנשות סעודיה אסור לנהוג, ואפילו לצאת לטיול באוויר הצח קשה להן לעתים בגלל הגבלות דרקוניות. אבל גם בממלכת השריעה יש כעת נשים שמשמיעות צעקתן, ותוכנית חדשה בחסות הנסיכה מנירה מעודדת אותן לחשוף את הפצעים שמאחורי הניקאב

זו אחת המדינות שבהן הכי גרוע להיות אישה. לנהוג במכונית אסור, ההשכלה רחוקה מלהיות זמינה, ולעתים גם יציאה סתמית אל האוויר הצח כרוכה בליווי של בן משפחה זכר. לעתים לא רחוקות, גם מכות והשפלות הן מנת חלקך שם. אבל עכשיו, סוף סוף, יש מי שדואג גם לנשות סעודיה. או לפחות מנסה.

 

עוד חדשות מהעולם :

 

בממלכה השמרנית, שהחוק השולט בה הוא עדיין זה של ההלכה האיסלאמית, הושק לאחרונה קמפיין ראשון מסוגו נגד התופעה של אלימות נגד נשים בתוך ביתן. מי שמפקח על הקמפיין החלוצי בממלכה הערבית, שבה זכויות הנשים אינן דבר מובן מאליו, הוא ארגון "המלך חאלד", מוסד צדקה רשמי שהוקם לזכר המלך חאלד בן עבד אל-עזיז ששלט בסעודיה בשנים 1975-1982.

 

הכרזה. גם הרעלה לא יכולה להסתיר ()
הכרזה. גם הרעלה לא יכולה להסתיר

 

הכרזה המקדמת את הקמפיין גם היא "סעודית" מאוד: נראית בה אישה העוטה את כיסוי הפנים האיסלאמי המסורתי "ניקאב", שבו מחויבות הנשים. כל שניתן לראות מבעד לו הוא עיניה החבולות של האישה, ומתחת לתמונתה מופיע המשפט: "יש דברים שאי אפשר לכסות. נלחמים יחד באלימות נגד נשים".

 

מוסד הצדקה שיזם את הקמפיין טוען כי מספר הנשים הסעודיות המוכות גדול בהרבה מכפי שסבורים. "האלימות היא תופעה הנמצאת במחשכים", נכתב בהודעת המוסד, שצירף גם מספרי טלפון רלוונטיים שבהם ניתן להגיש תלונות על מקרי אלימות כאלה. הקמפיין מנוהל בחסותה של אחת הנסיכות בממלכה, מנירה בת עבד א-רחמן אל-סעוד.

 

עוד מסעודיה :

 

במסגרת התוכנית החדשה, שהובאה לאישור גם בפרלמנט הסעודי, תינתן לאישה ולילד שנפלו קורבן לאלימות הזכות לבקש פיצויים בבית המשפט, ועל מבצע העבירה יוטלו עונשים שונים ומגוונים, החל בקנס כספי שעשוי להגיע לסכום של חצי ריאל, דרך מאסר ופיטורים מהעבודה, ועד לביטול האפוטרופסות על הילדים. עוד נקבע בתוכנית החדשה כי אם משרתת העובדת בביתו של מעסיק כלשהו מוכית, החוזה בטל ועל המעסיק לשלם לה פיצויים.

 

בסעודיה מוטלות מגבלות על נשים בתחומים רבים, כמו למשל בעבודה, בנישואים, בלימודים ואפילו בפתיחת חשבון בנק. בחודשים האחרונים דורשות נשים סעודיות באופן נחרץ יותר את זכויותיהן, בעיקר בכל הקשור לנושא הנהיגה, שבמשך שנים ארוכות נחשב לטאבו בממלכה. בית המלוכה מצדו מנסה להציג מצדו לפחות מראית עין של חדשנות שבמסגרתה הוא מעודד את זכויות הנשים. בינואר השנה, למשל, מינה המלך בצעד תקדימי 30 נשים לחברות במועצת השורא, הרשות המחוקקת של הממלכה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית המלוכה מנסה - לפחות למראית עין - לקדם מעט את הנשים
מומלצים